• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Motocykle

Tomash napisał(a):
Nevermore napisał(a):Jako fan Motorhead powinienem interesować się motorami, ale mam je w dupie, heh Big Grin

Przecież Lemmy nienawidzi motocykli, po tym jak miał wypadek na planie klipu "killed by death" jako fan motorhead powinieneś to wiedzieć Laughing

Kij z Lemmy'm mówię o nazwie zespołu, hehe.
Odpowiedz

Nazwa zespołu nie ma w gruncie rzeczy nic wspólnego z motocyklami Tongue Motorhead to po angielsku taki "w gorącej wodzie kąpany" czy coś w tym stylu - i to Lemmy miał na myśli, nadając zespołowi nazwę Smile
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):Nazwa zespołu nie ma w gruncie rzeczy nic wspólnego z motocyklami Tongue Motorhead to po angielsku taki "w gorącej wodzie kąpany" czy coś w tym stylu - i to Lemmy miał na myśli, nadając zespołowi nazwę Smile

Nic nie rozumiesz, po prostu nazwa na zdrowy chlopski rozum nawiazuje do motocyklow( to dla ludzi nie znajacych blizej zespolu) nie tłumacząc jej, większośc debili-recenzentów nazywa ich motoro-głowymi( mówią to poważnie, a raczej pisza) hehe, lubie się z tego naśmiewac Big Grin
Odpowiedz

W jeżyku angielskim jest baaardzo wiele takich zwrotów i wyrazów, których nie należy tłumaczyć 'dosłownie', bo oznaczają zupełnie co innego... i własnie ludzie na to sie nabierają Wink

np. pay through the nose- nie znaczy płaćić przez nos, tylko zapłacić za coś wiecej niz dana rzecz jest warta....

ale to tyko taka mała dygresja, ot. ciekawostka Wink
,,Look down on me, you will see a fool.
Look up at me, you will see your lord.
Look straight at me, you will see yourself."
Odpowiedz

Wy to sie wogóle nie znacie!!!
Najlepszy to jest Junak M10!!! Najlepiej czarny, z kupą chromu i wózkiem bocznym... mniam
Odpowiedz

Laska napisał(a):Wy to sie wogóle nie znacie!!!
Najlepszy to jest Junak M10!!! Najlepiej czarny, z kupą chromu i wózkiem bocznym... mniam
a ty sie kurna znasz, najlepsze są 5cio cylindrowe hulajnogi z 20 zaworami z napędem na 4 koła, 3 poduszkami powietrznymi climą-tronic, tuningowanym przednim spojlerem i zajebistymi różowymi chalogenami Big Grin Laughing Laughing Laughing Big Grin Big Grin Laughing
Członek Nieoficjalnego Fanklubu Smakowitej acz Egocentrycznej Pani Scully(w skrocie NFSaEPS).

Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Sława! Sława!
Odpowiedz

Laska napisał(a):Wy to sie wogóle nie znacie!!!

hm- Junak, dobry sprzet, tylko na cholere ten wozeczek? Smile
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

a chociażby po to żeby nałodować więcej towaru lub części zapasowe wozic!! A poza tym zajebiście wygląda!!
Junak Polska legęda!! Ale drogie w utzrymaniu!!
Odpowiedz

Abadon napisał(a):a chociażby po to żeby nałodować więcej towaru lub części zapasowe wozic!! A poza tym zajebiście wygląda!!
Junak Polska legęda!! Ale drogie w utzrymaniu!!

no wiem po co jest wozek Tongue ale "goly" motocykl wyglada lepiej i nie ma bata Smile
Odpowiedz

no to mój starszy w młodości jeździł SHL-ką a starsza WSK-ą zanim się urodziłem posprzedawali
co do swojej styczności z takimi maszynami moge powiedzieć że jeździło się tym i owym znaczy wsk cz mz 250 kiedyś miałem chęć wsk kupić nawet ale starzy mi to wyperswadowali domyślacie się dla czego Smile od tamtej pory przeszło mi zrobiłem prawko B jak kiedyś będzie coś kasy to się może coś kupi Smile
Odpowiedz

wozeczek zeby jakas fajna dziewczyne wozic oczywiscie. a mysleliscie ze na co???
Odpowiedz

Laska napisał(a):wozeczek zeby jakas fajna dziewczyne wozic oczywiscie. a mysleliscie ze na co???

fajna dziewczyna to na tylne siodelko laduje Smile
Odpowiedz

A niefajnym na naszych motocyklach mówimy zdecydowane NIE Big Grin
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

dla niewiedzących - goły motocykl to inaczej naked bike czyli np taki bandit!!
A junak czy to M10 czy M07 (to nie naked) w pełnym wyposażeniu ma wózek i jest do niego dostosowany!! Co za tym idzie lepiej jest "z" wózkiem (tak na marginesie to nie wózek tylko kosz boczny)
W junakach szczególnie przydatny bajer bo można przewieśc 3 osoby (z kierowcą) a motocykl tak bardzo nie cierpi!!
Odpowiedz

Abadon napisał(a):dla niewiedzących - goły motocykl to inaczej naked bike czyli np taki bandit!!
A junak czy to M10 czy M07 (to nie naked) w pełnym wyposażeniu ma wózek i jest do niego dostosowany!! Co za tym idzie lepiej jest "z" wózkiem (tak na marginesie to nie wózek tylko kosz boczny)
W junakach szczególnie przydatny bajer bo można przewieśc 3 osoby (z kierowcą) a motocykl tak bardzo nie cierpi!!

"goly" to byla przenosnia Tongue a co do dostosowania Junaka do jazdy z wozkiem(wiem, wiem- koszem bocznym) to moglbym sie klocic, bo taka mozliwosc jedynie istniala, ale nie bylo to regula. Raczej radzieckie K-750, M-72, Dniepry, badz Urale byly przystosowane do ciagniecia wozkow, co bylo spowodowane potrzeba mobilnego przewozenia zolnierzy(nie, nie panowie- kiedys w wozkach nie podrozowaly laseczki, tylko wojacy Laughing ) na polu walki Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości