• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Morbid Angel

Kończąc te durne dywagacje na temat ideologii w muzyce metalowej pragnę zainicjowac nowy temat: mianowicie co sądzicie o twórczości kapeli co nazwą Morbid Angel sie ochrzciła??
Jak wam podchodzi ostani ich krążek??
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

aha... sluchasz death metalu. To nie dziwie sie, ze tak bezsensownie pierdolisz na temat blacku... nevermind...
"...jesteśmy jak rakotwórcza kokaina wewnątrz żył Chrystusa, tym jesteśmy. Złośliwe boskie przekleństwo unoszące się wewnątrz was wszystkich..."
Odpowiedz

Mój umysł nie jest hermetyczny i co za tym idzie przyjmuje wszelaka muzyke ( nie tylko death tłoku)
Odpowiedz

Panowie dajcie se siana..

Morbidzi.. Wole melodic death wiec ww kapeli za czesto nie slucham.. Z plyt znam jeno 'Blessed..', 'Covenant' i 'Gateways..'. To wlasnie 'Gateways' jest ich najnowszym krazkiem? (sluchalem go juz dosyc dawno wiec nie wiem..) Jesli tak to nedza.. 'Blessed..' jest swietne.. 'Covenant' dobre.. ale 'Gateways..' to kila..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Rzekłbym, ze to Heretic jest ostatni...
Co do gateways... no cóż nie mogę sie zgodzić. Album wykonany kompletnie w innej konwencji brzmieniowej, mroczny, powolny ale jakże miażdzący klimatem i geniuszem kompozyzji.
Odpowiedz

Trey to kurna najwiekszy wirtuoz death metalowy (moim zdaniem)! Pete wgniata w zniemie swoim zestewem, a na żywo to wrecz rozwala na malutkie finezyjnie latajace kawałki mięcha Smile Tucker tez wymiata ze swym basiorem i wokalem....ktociej mówiac MORBID ANGEL RZĄDZI!!!!!!!!!
Stay Heavy
Odpowiedz

Hehe rzeczywiscie Sandoval niezle pyka, posluchajcie drum checka z najnowszej plyty.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Morbidzi są jednymi z przedstawicieli tzw. amerykańskiej szkoły death metalu czyli należa do ludzi którzy nawet z -z pozoru- tak nioekomercyjnej i ekstremalnej muzy potrafią zrobić duże pieniadze

nie przez jadnego zostali za to wykęci

metal to ideologia albo pieniądze nie można być po środku
CP/DP
Odpowiedz

Dalibyscie juz sobie spokoj z ta komercja, co? Confusedhock:
Ja osobiscie ciekawa jestem, czy dojdzie do skutku duet "Trey i Anneke" - podobno obydwie strony sa zainteresowane, wiec moze... Morbid Angel lubie, The Gathering uwielbiam, wiec taka plyta to bylaby dla mnie spora gratka Big Grin
"Nie, czlowiek nie uczy sie na wlasnych bledach. Powtarza te same do znudzenia, az wreszcie nabiera wprawy i wychodza mu one coraz lepiej."
Odpowiedz

Hm...co do komercjalizmu i ideologii - bez jajec, czy true jest zespol ktory sprzeda mniej niz 10 plyt (bo wtedy nie robi tego dla kasy, a moze jest taki chujowy ze nie da sie tego sluchac) ? Czy zespol ktory jest szczery a sprzedaje duzo albumow jest komercyjny ? Dlaczego? przeciez ludzie kupuja ich albumy bo w ich swiadomosci tkwi ze robia dobra muzyke. Dlatego osobiscie nie uwazam ze zespol ktory sprzedaje duzo albumow musi byc komercyjny,
Odpowiedz

Heretic nie jest zły ale dla mnie rządzi Domination yeah great isn't it? Smile chyba najciekawsza płyta z panem Davidem V
Odpowiedz

David Vincent powrócił !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz

ano wraca, jak przyjemnie 8) hyhy ciekawe czy dogada się ponownie z Azgatothem
Odpowiedz

ha, Morbid Angel zawita w roku 2005 do Polski na dwa koncerty :

31.03.2005 w Warszawie (Proxima)
01.04.2005 we Wrocławiu (WZ)
Odpowiedz

syto Big Grin trzeba będzie się koniecznie wybrać 8)
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości