• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moonspell

niee poprostu moonspell mi sie przezarl i zaczolem sluchać coraz ostrzej muzyki i gdy pewnego dnia wlonczylem moonspella to stwierdzilem ze to nie jest tak fajne jak inne zespoly które józ odpewnego czasu sluchalem np.death Smile ( Laughing alma mater wciaz mi sie podoba Laughing ) Ale utwory takie jak:"a poisonet gift","mephisto", "herr spiegelmann" dla mnie sa poprostu beznadziejne
...
Odpowiedz

Po swojej rocznej nieobecnosci stwierdzam nastepujacy fakty:
pan Tomash mówiąc o Moonspell "gówno na łace" nie był zapewnie na metalmani w 2004 roku. Dali oni wtedy majlepszy koncert, ztwierdzili to nawet fani Morbid Angel (szacunek dla ludzi).
Jeśli chodzi o pana o wdzięcznej ksywie Pentagram: muzyki trzeba UMIEC słuchac, szczególnie Monnspell.
Przepraszam z góry za błedy stylistyczne o i ortograficzne(niemam czasu sprawdzićSmile

Do zobaczenia na Metalmani.
"Ostatnią czarodziejską różczke widziałem wbitą w pizde czarodziejki zgwałconej w Sarajewie" - Arturo Perez Reverte, "Życie jak w Madrycie"
Odpowiedz

... troszkę mi się pokomplikowało...Sad

ale mimo wszystko postaram się przybyćWink
...carpe noctem...

"Psychopatia oznacza dosłownie 'cierpienie duszy'. W dosłownym
sensie tego słowa każdy człowiek jest psychopatą, bo nie ma
człowieka, który by w swym życiu nie cierpiał."
Antoni Kępiński
Odpowiedz

The_hanged_man napisał(a):Po swojej rocznej nieobecnosci stwierdzam nastepujacy fakty:
pan Tomash mówiąc o Moonspell "gówno na łace" nie był zapewnie na metalmani w 2004 roku. Dali oni wtedy majlepszy koncert, ztwierdzili to nawet fani Morbid Angel (szacunek dla ludzi).
Spierdalaj,widzialem ten koncert i była to jedna wielka kupa.Specjalnie zostałem na plycie zeby ich obejrzeć i spróbować się do nich przekonać.Nic z tego,zraziłem się do nich na dobre...
I nie znam zadnego fana Morbid Angel,który by był tym występem zachwycony,wiec nie chrzań.
Odpowiedz

Umyj uszy chłopcze.Nie ściemniałem, nie potwierdze ci tego bo nie jestem w stanie.
Co do tegorocznego koncertu to był średni.
Nowa płyta co najmniej dobra, przypomniała mi demo Moonspell Smile ale to moje osbiste zdanie.
"Ostatnią czarodziejską różczke widziałem wbitą w pizde czarodziejki zgwałconej w Sarajewie" - Arturo Perez Reverte, "Życie jak w Madrycie"
Odpowiedz

Cytat:Umyj uszy chłopcze
Misiaczku,moze ty masz problemy z zachowaniem higieny osobistej,ja nie,więc nie mierz mnie swoja miarą.
Cytat:Nie ściemniałem, nie potwierdze ci tego bo nie jestem w stanie
Więc zamilcz po prostu.
Cytat:Co do tegorocznego koncertu to był średni.
Jak juz ty to piszesz,to znaczy ze była straszna kupa.
Odpowiedz

Łaaa! Moonspell! Mua! Uwielbiam utwory VAPIRIA, RVEN CLAWS i OPUS DIABOLICUM! Inne utwory też są wspaniałe ale te trzy są dla mnie wyjątkowe, specyficzne...
So I am in my Little Heaven...
So I am in my Little Cursed Hell...
So I live on my Little Own Land...
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):Słabo ich znam ale wydają się soldnym bandem...

Minęło troszke czasu... myliłem się Laughing . W ilości większej niż jeden utwór na miesiąc zaczynają grać mi na nerwach. Niby wsyzstko wporządku, ale grupie brakuje sztańskiej iskry i polotu.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):
MaFFej napisał(a):Słabo ich znam ale wydają się soldnym bandem...

Minęło troszke czasu... myliłem się Laughing . W ilości większej niż jeden utwór na miesiąc zaczynają grać mi na nerwach. Niby wsyzstko wporządku, ale grupie brakuje sztańskiej iskry i polotu.

Mi sie podoba pierwszy mini lp, poza tym jak wyżej Big Grin Dziubowy zespolik dla mrocznych dzieci
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tak, zespol czyms sie tam wybija, ale ogolnie nic ciekawego.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

a ja lubie ich klimat...
So I am in my Little Heaven...
So I am in my Little Cursed Hell...
So I live on my Little Own Land...
Why am I fallin'...?
Odpowiedz

Dawno mnie tu nie było ,ponad 30000 nowych postów napisaliście od ostatniej mojej wizyty!
Co myślicie o "Memorial" jakoś przez 8 miesięcy nikt się na ten temat nie wypowiadał. W kwietniu 4 koncerty Moonspel w Polsce.
Napiszcie też coś o teledysku do kawałka "Luna". Jak dla mnie jest śmieszny (mam nadzieje ze o to im chodziło).
Odpowiedz

nimdraug napisał(a):Moonspell, Trebraruna rrr jak nazwa zespołu w którym tańczyłam

A co wy tańczyliście? Jakieś ludowe tańce Portugalskie?
Trebraruna jest pogańską boginią rodem z Portugali
Boginia Wojny i milości zarazem...ciekawe połączenie
"Trebraruna filha da Dor
Guerreira sagrada, Deusa do Amor"

"Trebraruna daughter of Pain
Godess of love, Holy warrior"
Odpowiedz

Celtycki, i Irlandziki... Myśle, że z Porto prócz nazwy to nie ma nic wspólnego Big Grin
Szkoda. Ale nazwa super.
Odpowiedz

Fajnie sie patrzy na ladne podskakujące panie Big Grin
Sam jestem zbyt niezgrabny aby takie figle uprawiać Sad

Do tematu to widzieliście nowe Klipy Do Luna i Finisterra ?
Ktoś slyszał nową płyte ?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości