• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moje miasto to,..

nie wyrwiecie tej laski na znajomość subkultur młodzieżowych, jest moja
Odpowiedz

Necro Desecrator napisał(a):Bo tylko długowłosi sa wrażliwi na poezję, graja w zespołach, pociąga ich mrok, zło, mizantropia i śmierć

Hm, na przykład tacy jak ten?

[Obrazek: 0059933398.jpg]
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

Necro Desecrator napisał(a):Bo tylko długowłosi sa wrażliwi na poezję, graja w zespołach, pociąga ich mrok, zło, mizantropia i śmierć

I dlatego masz długie hery co nie ?
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

dokładnie
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Książę napisał(a):nie wyrwiecie tej laski na znajomość subkultur młodzieżowych, jest moja

pffff... Evil or Very Mad
Odpowiedz

Tychy znalazły się w gronie miast najatrakcyjniejszych dla biznesu i kapitału zagranicznego prestiżowego magazynu Forbes. Nasze miasto sklasyfikowano w kategorii miast od 100 do 300 tysięcy mieszkańców.

Angry
Odpowiedz

Miasto zajęło pierwsze miejsce w kategorii ilości zarejestrowanych firm. Poznań zdeklasował m.in. Gdańsk, Łódź i Katowice.

Kryterium oceny stanowiła liczba zarejestrowanych w ciągu ostatnich 5 lat spółek prawa handlowego. Od otrzymanego wyniku odejmowano następnie spółki, które upadły bądź zostały zlikwidowane. Poznań może się pochwalić aż 30 procentową dynamiką przyrostu firm. Obecnie jest tu zarejestrowanych ponad 90 tysięcy małych i średnich przedsiębiorstw.
Zaletą Poznania są także mniejsze koszty lokalizacyjne niż np. w Warszawie. W 2007 r. wyraźnie widoczny był trend do umieszczania nowych przedsięwzięć w tańszych lokalizacjach, tam gdzie koszty pracy i nieruchomości nie rosły tak szybko - możemy przeczytać na łamach miesięcznika Forbes.

Pozytywny wynik jest odzwierciedleniem boomu inwestycyjnego jaki od pewnego czasu obserwowany jest na poznańskim rynku, a teraz ma szansę jeszcze się powiększyć. Poznań znalazł się bowiem również w czołówce najlepszych miast w dwóch pozostałych kategoriach - jako miasto najatrakcyjniejsze dla biznesu i dla kapitału zagranicznego. W obydwu kategoriach zajął czwarte miejsce.

Mr. Green
Acrid, masz tego Forbesa? Możesz zeskanować ten artykuł?
Odpowiedz

Wars napisał(a):Acrid, masz tego Forbesa?
niestety nie :)
Odpowiedz

To może sobie kupisz? :-)

Cholera, szkoda mi 9,90PLN za ten jeden artykuł.
Odpowiedz

poznaniacy to chytrusy Laughing
Odpowiedz

Moje miasto jest znane tylko z jednego, z tego że działa/działała (sama już nie wiem) mafia. Pochodzę z Pruszkowa, i jak tylko sie przyznam to wszyscy robią wielkie oczy i gadają mi o mafii. Mało tego, mieszkam jeszcze w dzielnicy która podobno była największą mafii wylęgarnią.
Po za tym można jeszcze wziąć pod uwagę niezbyt chwalebną historię miasta, a mianowicie był tu obóz przejściowy podczas II wojny światowej, którego resztki stoją po dziś dzień, a wielki mur szpeci nasze piękne inaczej miasto.
Odpowiedz

Kitty_Sweety napisał(a):Moje miasto jest znane tylko z jednego, z tego że działa/działała (sama już nie wiem) mafia. Pochodzę z Pruszkowa, i jak tylko sie przyznam to wszyscy robią wielkie oczy i gadają mi o mafii. Mało tego, mieszkam jeszcze w dzielnicy która podobno była największą mafii wylęgarnią.
Po za tym można jeszcze wziąć pod uwagę niezbyt chwalebną historię miasta, a mianowicie był tu obóz przejściowy podczas II wojny światowej, którego resztki stoją po dziś dzień, a wielki mur szpeci nasze piękne inaczej miasto.
Jedyna mafia to cosa nostra. reszta to szajki przestępcze
Odpowiedz

Jednyna true mafia to ta Której przewodzi książe.
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

proste korwa
Odpowiedz

Olsztyn jest najzajebistszym miastem tego ukladu slonecznego, i kazdy nie-lamus wam to powie. SZkoda tylko, że władze miasta to żadny ludzkiej krwi Iluminat. Chyba zrobie przewrot i powolam suwerenne Cesarstwo Olsztynskie
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości