• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

moje brzdękanie

ja to sobie tak troszeczkę na loozie nagrałem Big Grin

nie chodziło o wybieranie arcytrudnego coveru ale o takie od pitolenie

Co do gitary to bezpośrednio z pieca (line 6 spider 210)

A co do reszty to jest fruity loops jak powiedział wyżej kolega ale dopiero zaczynam bawić się tym programem Wink
Odpowiedz

Mario1349 napisał(a):
OPOL napisał(a):Przyznam że ciekawa kompozycja tylko troche perkusja sztuczna chyba automat.Moim zdaniem Puritania jest jedna z trudniejszych piosenek Dimmu.Dobry nawet wokal Big Grin Big Grin Big Grin
no nie powiesz mi że na gitarce ten kawałek jest trudny hahaha, przecierz to banał, vokalnie może i masz racje ale co do gitary nie zgodze sie choć by huj na huju stanął i hujem podpierał. A wykonanie mi sie za huj nie podoba, jedynie vokal nawet dobry (załóż kapelkę NSową haha) reszta do dupy.

Ścieżka gitar jest owszem prosta, ale jeśli chodzi o dodatkowe efekty typu klawiory itp to jest to trochę trudne do wykonania(moim zdaniem) Big Grin
Norvegian Black MetalSmile
Odpowiedz

OPOL napisał(a):
Mario1349 napisał(a):
OPOL napisał(a):Przyznam że ciekawa kompozycja tylko troche perkusja sztuczna chyba automat.Moim zdaniem Puritania jest jedna z trudniejszych piosenek Dimmu.Dobry nawet wokal Big Grin Big Grin Big Grin
no nie powiesz mi że na gitarce ten kawałek jest trudny hahaha, przecierz to banał, vokalnie może i masz racje ale co do gitary nie zgodze sie choć by huj na huju stanął i hujem podpierał. A wykonanie mi sie za huj nie podoba, jedynie vokal nawet dobry (załóż kapelkę NSową haha) reszta do dupy.

Ścieżka gitar jest owszem prosta, ale jeśli chodzi o dodatkowe efekty typu klawiory itp to jest to trochę trudne do wykonania(moim zdaniem) Big Grin
Nie wiem czy wiesz ale w necie sa setki gotowych utworow(wszystkie sciezki wlacznie z klawiszami) wiec tu nic samemu nie trzeba robic, dogrywasz gitare i masz caly utwor, a koledze metal up your ass nalezalyby sie pochwaly za utworzenie takiego topicu bo takie tematy sa bardzo ciekawe, powinno byc ich wiecej wiec chlopaki chwytajcie za gitary i nagrywajcie.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

OPOL napisał(a):Ścieżka gitar jest owszem prosta, ale jeśli chodzi o dodatkowe efekty typu klawiory itp to jest to trochę trudne do wykonania(moim zdaniem) Big Grin
teraz wszystko da się łatwo nagrać, szkoda tylko że ja tego nie umiem Big Grin dlatego też nie będę zamieszczał mp3 mojej kapelki bo hujowo nagrane Crying or Very Sad
Członek Nieoficjalnego Fanklubu Smakowitej acz Egocentrycznej Pani Scully(w skrocie NFSaEPS).

Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Sława! Sława!
Odpowiedz

Ja jak probuje nagrac swoja gitare na kompa to zawsze sie to konczy kleska Crying or Very Sad Jak nagrywam bezposrednio z pieca to brzmi to jakos tak sztucznie, a jak przez mikrofon to wychodzi wogole fatalnie bo mam tylko taki standardowy mikrofonik komputerowy :? Ma pytanie do Metal Up Your Ass w jakim programie nagrywales gitarke i czy po nagraniu jej uzywales jakiegos efektu z kompa??
Do you feel what I feel,
see what I see, hear what I
hear, there is a line you must
draw between your dream
world and reality...
Odpowiedz

Rolleyes

A więc tak : nagrywam w programie Cool Edit pro , tam też cały utwór składam do kupy (z przewagą kupy)
Natomiast wszystkie klawisze i inne pierdoły robię w programie fruity loops

Co do wokalu to nie wim jak go kumpel nagrał bo podesłał mi gotowe ścieżki od siebie z domu

Natomiast gitarkę wpinam bezpośrednio z pieca do wejścia mikrofonowego , mój piec ma symulacje różnych efektów więc niemuszę się pierdolić z jakimiś komputerowymi efektami , ale jeżeli nagra się już coś w tym cool edicie można sobie ściągnąć programik (a raczej wtyczkę) o nazwie AMPLITUBE która współpracuje z CE i symuluje brzmienia lampowych wzmacniaczy.
To tyle
Może na dniach chwycę się za jakiś Carpathian Forest albo coś z Vadera Rolleyes Rolleyes
Odpowiedz

Cytat:

A więc tak : nagrywam w programie Cool Edit pro , tam też cały utwór składam do kupy (z przewagą kupy)
Natomiast wszystkie klawisze i inne pierdoły robię w programie fruity loops

Co do wokalu to nie wim jak go kumpel nagrał bo podesłał mi gotowe ścieżki od siebie z domu

Natomiast gitarkę wpinam bezpośrednio z pieca do wejścia mikrofonowego , mój piec ma symulacje różnych efektów więc niemuszę się pierdolić z jakimiś komputerowymi efektami , ale jeżeli nagra się już coś w tym cool edicie można sobie ściągnąć programik (a raczej wtyczkę) o nazwie AMPLITUBE która współpracuje z CE i symuluje brzmienia lampowych wzmacniaczy.
To tyle
Może na dniach chwycę się za jakiś Carpathian Forest albo coś z Vadera

Dzieki Tongue
Do you feel what I feel,
see what I see, hear what I
hear, there is a line you must
draw between your dream
world and reality...
Odpowiedz

OPOL napisał(a):Moim zdaniem Puritania jest jedna z trudniejszych piosenek Dimmu.
tak bardzo trudna, raptem 6 riffów...
za 1 razem wyszło mi jak oryginał...
Odpowiedz

6 ?? Big Grin ja tam się w sumie dwóch doliczyłem Rolleyes
Odpowiedz

metal up your ass napisał(a):6 ?? Big Grin ja tam się w sumie dwóch doliczyłem Rolleyes
C#, G, || C#, C, G#, G

PS: metal up your ass, na którym osiedlu mieszkasz?
Odpowiedz

to w sumie same dźwięki na pierwszy riffer składa się właśnie c# i g na drugi reszta ale i tak prostackie Rolleyes

Demon pogrywasz w jakiejś kapeli w rzeszowie ?
Odpowiedz

metal up your ass napisał(a):to w sumie same dźwięki na pierwszy riffer składa się właśnie c# i g na drugi reszta ale i tak prostackie Rolleyes

Demon pogrywasz w jakiejś kapeli w rzeszowie ?
odpowiem na PM Smile by nie robić "śmietniska" Angry
Odpowiedz

i tak już zrobiliście, co sie martwicie przynajmniej mod będzie miał troche roboty Tongue Tongue Tongue Laughing Laughing Laughing
Członek Nieoficjalnego Fanklubu Smakowitej acz Egocentrycznej Pani Scully(w skrocie NFSaEPS).

Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Sława! Sława!
Odpowiedz