• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Metalowa mapka

Panstwo w panstwie.. Gothenburg.. Za In Flames.. Za Dark Tranquility.. Za Ceremonial Oath.. Za Dimension Zero.. Za Gardenian.. Za Soilworka (a co!).. Za Passengera (a jakze!) Za Eucharist.. Za Ensiferum..

Ale rowniez Szwecje za Amon Amarth i Naglfar..
Norwegie za Dimmu (stare)..
Niemcy za Farmer Boys i Kreatora..
USA za Slayera i Kitty..
Brazylie za Sepulture i Krisiun..
Finlandie za CoBa..
Grecje za Rotting Christ..
Portugalie za Moonspella..
Polske za Vadera, Calvarie i MonstruM..
Anglie za Kredki..

Wniosek.. nie mam swojej ulubionej sceny.. ale jesli mialbym wybierac to Szwecja..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

ja pierdole, multinacjonalista
ARMAGEDDON DEATH SQUAD
Odpowiedz

kiedyś to już pisałem...

ZaznaczyÂłem "inna", bo jakis czas temu bylem bardzo "zafascynowany" scena grecka. Zreszta nie ma co sie rozpisywac, wystarczy wspomniec o Varathron, Rotting Christ, Necromantia, Naer Mataron, Zemial i Darkthule - dla mnie pierwsza szostka z tego kraju.
Poza tym, swietnie gra sie oczywiscie w Szwecji, ze wspomne oczywiscie Watain, Funeral Mist, Marduk, Dissection, Abruptum (stare), Armagedda, Craft, Quorthona (bo wole jego solowe dokonania niz to, co lupal w Bathory), czy parenascie innych (HAMMERFALL!!! Big GrinBig GrinBig Grin). Wszystko to trzyma rowny poziom, i nie ma do czego sie przyczepic (no, do Armageddy, ale niewazne)...
Oczywiscie nie mozna nie wspomniec Norwegii, z Darkthrone, In The Woods, Burzum, Kvist, Gorgoroth, Mysticum, Arcturus, Taake, Emperor i dwoma milionami tych norweskich smutow
Polska? W Polsce sceny nie ma, hyhy... ale mamy duzo dobrych kapel. Ze wspomne jeno Witchmaster, Graveland, Fullmoon (Carpathian Windspirit rozpierdala ), te wszystkie Velesy, Gontyny i reszte ns\pagan bendow, Lux Occulte, Heres (hyhy), i w chuj innych kapel, ktorych mi sie nawet wymieniac nie chce
Nie bylbym soba gdybym nie wspomnial o Finlandii - bo choc lubie jedynie Beherit, Impaled Nazarene, Archgoat, Goat Vulva (tylko do bodajze Baphometal, bo potem juz jakies sex techno sie z tego zrobilo) i moze Wyrd... to mam cholerny sentyment do Beheritu, hehe...

koniec smucenia.
"...jesteśmy jak rakotwórcza kokaina wewnątrz żył Chrystusa, tym jesteśmy. Złośliwe boskie przekleństwo unoszące się wewnątrz was wszystkich..."
Odpowiedz

Vertumnus napisał(a):Darkthule

NIE! <uderza Draugena składanym przesłem po głowie> Darkthule nie! Aryhczycy nie!
ARMAGEDDON DEATH SQUAD
Odpowiedz

Arma napisał(a):
Vertumnus napisał(a):Darkthule

NIE! <uderza Draugena składanym przesłem po głowie> Darkthule nie! Aryhczycy nie!

pierdole czy aryjczycy, czy nie. Zajebiscie koles gra, ma poglady zgadzajace sie z moimi i jest ogolnie ok. Zreszta, zaczynam sie robicd aryjski, haha...
"...jesteśmy jak rakotwórcza kokaina wewnątrz żył Chrystusa, tym jesteśmy. Złośliwe boskie przekleństwo unoszące się wewnątrz was wszystkich..."
Odpowiedz

Vertumnus napisał(a):ma poglady zgadzajace sie z moimi i jest ogolnie ok. Zreszta, zaczynam sie robicd aryjski, haha...

COOOOOOOOOO

kurde zastanów się co mówisz
poważnie mówię
ARMAGEDDON DEATH SQUAD
Odpowiedz

No Norwegia oczywiście, a oprócz wymienionych tutaj krajów dodałbym jescze Austrię (Summoning, Abigor)
Follow It's Call
Follow the Freezing Moon
Odpowiedz

Acrid ma racje, Polska! Kapele takie jak SCEPTIC, czy ESQARIAL są świetne, polecam! Poza tym ogólnie skandynawska muzyka. Z Grecji znam tylko Varathron i za bardzo mi nie podchodzi. A Moonspell jest bardzo sympatyczny Smile
Odpowiedz

No i zapomniałem o starej Sepulturze, więc Brazylia też jest ok.
Odpowiedz

W karzdym kraju jest fjany zespul Smile
4006584 moj kontak do piekielnyh czelusci Big Grin
Odpowiedz

Szwecja to wylęgarnia wyjebanych zepsolow!! I chyba wiekszosc jak i nie wszyscy sa z Gutenborga (jottebori!!!Big Grin)

for instance: Katatonia, In Flames, Soilwork, Arch Enemy, At The Gates oraz mnostwo innych slawnych ktorych juz mi sie nie chce wymieniac =]
Odpowiedz

Szwecja i grecja 8) a zespoly moje ulubione to z szwecji at the gates, in flames, soilwork, flashcrawl,arch enemy, itd itp.Wink a jezeli chodzi o grecje to bezkompromisowo septic ze swoim summerian daemonsSmile jeszcze ameryka ujdzie z as i lay dyingWink
Odpowiedz

Szwecja
Odpowiedz

a propo krajow i mapki zauwazylem ze wiele osob slucha muzy ze szwecji ... to czemu wogóle niema koszulek z melodic deathem a z grecji przydala by sie koszulka septic flesh... najlepiej z okladka sumerian daemosWink miodzioWink
Odpowiedz

fearisonlyinyou napisał(a):a propo krajow i mapki zauwazylem ze wiele osob slucha muzy ze szwecji ... to czemu wogóle niema koszulek z melodic deathem..

Zastanawiam sie (i ubolewam) nad tym od poczatku istnienia tego sklepu.. =( Fajnie by bylo gdyby r&m shop zaczal sprowadzac ciuchy z chociazby nuclearblasta.. =)
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości