• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Metalowa mapka

Macie jakieś konkretne kraje, których muzycy przypadają wam do gustu. Będę twardo stał za Grecją. Tylko nie mówcie wyłącznie o Norwegii Wink
ARMAGEDDON DEATH SQUAD
Odpowiedz

Portugalia Wink

A Grecje kocham, zespołów jeszcze nie przesłuchiwałam, ale zaczne ;>
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Szwecja... blisko, ale nie Norwegia Smile
APO PANTHOE KAKODAIMONOE
Odpowiedz

Finlandia Tongue

nom Prisca ma racje Smile tez mam ochote posluchac jakies greckiej muzy ;]
Odpowiedz

Prisca: na początek "Genesis" Rotting Christ, a z trochę mniej ekstremalnych dźwięków "Ophidian Wheel" Septic Flesh. No właśnie, uzasadniajcie swoje wybory... Bo na przykład ja nie mam pojęcia o Portugalii. No chyba że Moonspell. Ale jeden zespół to chyba za mało żeby lubić cały kraj.
ARMAGEDDON DEATH SQUAD
Odpowiedz

Polska,.. po co daleko szukac. Oprocz tego Niemcy.
Odpowiedz

Ja tam ulubionej sceny nie mam, bardziej ulubione zespoły... ale to inna bajka.. bo skad pochodzą mnie nie interesuje, ale to jak grają. A co do scen to zgadzam sie z przedmówcą - Acrid, scena Polska, całkiem nieźle brzmi, jeśli chodzi o BM, to równierz Brazylia mi sie podobała, ale to swego czasu, Portugalia też ma swoje uroki...
Odpowiedz

Acrid napisał(a):Polska,.. po co daleko szukac. Oprocz tego Niemcy.

a kapelkami to już nie zarzucicie?
ARMAGEDDON DEATH SQUAD
Odpowiedz

No z Polskich Honor, Luna ad Noctum, wiele podziemnych..małych kapelek... Lubie tez Sarcofago (Brazylia) ale ogólnie Norweska mi chyba najbardziej przypada do gustu.. Najlepiej łączy sie z ideologią. Bo te teraz tylko grają... a przecież mogą jeszcze wiele zrobic.
Odpowiedz

wg mnie tez norweska jedna z najlepszych a wyminilem finlandie, bo jak arma powiedzial "nie mówcie wyłącznie o Norwegii" Smile
Odpowiedz

Przede wszystkim USA. SZczerze nie cierpię tego narodu , aczkolwiek muzyke robic to oni potrafią. (cała tamtejsza scena death i thrash ).
Niezgorsza jest również scena brazylijska no i oczywiście polska..
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

Jeśli chodzi o black i death metal to zdecydowanie Szwecja. (Opeth, Dark Tranquillity, In Flames)
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Portugalia na bis ! Już wypisuje zespoły:

1.Moonspell (a jakże)
2.Heavenwood
3.Re:aktor
4.ThanatoSchizo
5.Sirius
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Szwecja

ex.
Hypocrisy, Edge Of Sanity, Amon Amarth, Ancient Wisdom, Dark Tranquillity

a poza tym Norwegia Wink
...And eternity be my curse
Chant of the prophets
...And eternity be my oath
Sorrow of the solitude
Odpowiedz

Jeżeli black i death, to dla mnie zdecydowanie Szwecja (eg. In Flames) oraz Norwegia (eg. Dimmu Borgir) :)
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości