- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Portugalia
A Grecje kocham, zespołów jeszcze nie przesłuchiwałam, ale zaczne ;>
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 58
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Prisca: na początek "Genesis" Rotting Christ, a z trochę mniej ekstremalnych dźwięków "Ophidian Wheel" Septic Flesh. No właśnie, uzasadniajcie swoje wybory... Bo na przykład ja nie mam pojęcia o Portugalii. No chyba że Moonspell. Ale jeden zespół to chyba za mało żeby lubić cały kraj.
ARMAGEDDON DEATH SQUAD
- Liczba postów:
- 3,230
- Liczba wątków:
- 216
- Reputacja:
-
0
Polska,.. po co daleko szukac. Oprocz tego Niemcy.
Ja tam ulubionej sceny nie mam, bardziej ulubione zespoły... ale to inna bajka.. bo skad pochodzą mnie nie interesuje, ale to jak grają. A co do scen to zgadzam sie z przedmówcą - Acrid, scena Polska, całkiem nieźle brzmi, jeśli chodzi o BM, to równierz Brazylia mi sie podobała, ale to swego czasu, Portugalia też ma swoje uroki...
No z Polskich Honor, Luna ad Noctum, wiele podziemnych..małych kapelek... Lubie tez Sarcofago (Brazylia) ale ogólnie Norweska mi chyba najbardziej przypada do gustu.. Najlepiej łączy sie z ideologią. Bo te teraz tylko grają... a przecież mogą jeszcze wiele zrobic.
- Liczba postów:
- 645
- Liczba wątków:
- 30
- Reputacja:
-
0
Przede wszystkim USA. SZczerze nie cierpię tego narodu , aczkolwiek muzyke robic to oni potrafią. (cała tamtejsza scena death i thrash ).
Niezgorsza jest również scena brazylijska no i oczywiście polska..
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Jeśli chodzi o black i death metal to zdecydowanie Szwecja. (Opeth, Dark Tranquillity, In Flames)
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Portugalia na bis ! Już wypisuje zespoły:
1.Moonspell (a jakże)
2.Heavenwood
3.Re:aktor
4.ThanatoSchizo
5.Sirius
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 18
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Szwecja
ex.
Hypocrisy, Edge Of Sanity, Amon Amarth, Ancient Wisdom, Dark Tranquillity
a poza tym Norwegia
...And eternity be my curse
Chant of the prophets
...And eternity be my oath
Sorrow of the solitude
- Liczba postów:
- 366
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Jeżeli black i death, to dla mnie zdecydowanie Szwecja (eg. In Flames) oraz Norwegia (eg. Dimmu Borgir) :)
Skippyâ˘
all rights reserved
"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."