02-22-2005, 11:46 PM
Metalcore
A co to takiego ??
A co to takiego ??
Art... napisał(a):A tak ogolem to hmm Zao mmmmm i The Black Dahlia Murder powinno zaciekawic niektorych :]aha, czyli to takie pozerskie granie podgchodzące pod death...
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Tomash napisał(a):jeszcze jest Frontside, wielu ich ceni, ale jak ktoś zna ich dokonania sprzed pierwszej płyty nagranej dla metal mindu, to ciśnie się na usta jedno słowo - KOMERCHA(jak można poważnie traktować kapele, która najpierw nagrywa kawałek "na zawsze hardcore" z tekstem "tu nie ma miejsca dla jebanych pozerów/ po to jestśmy by niszczyć frajerów" bądź "hardcore zawsze będzie żył - na zawsze HARD CORE!" a teraz wielcy metale, ja wiem że ludzie się zmieniają, ale...)frontside - zjebana pozerska nazwa (-) banda pozerskich ścierw grająca niewiadomo co, jakaś odmiana numetalu (-) ogółem jedno wielkie gówno w spedalonej otoczce (-)
DeMoN.|. napisał(a):frontside - zjebana pozerska nazwa (-)banda pozerskich ścierw grająca niewiadomo co, jakaś odmiana numetalu (-)
Cytat:ogółem jedno wielkie gówno w spedalonej otoczce (-)ten wokal ma, jakby mu się tamci pozostali spuścili przed śpiewaniem (-)
Cytat:gej drze morde i próbuje naśladować śpiew w death metalu (-)
Dżemik napisał(a):I co jest 'pozerskiego' w naziwe Frontside?cała nazwa brzmi pozersko, zwłaszcza że tę muzykę współtworzył pozer w dresach którego zresztą widać na teledysku "Bóg stworzył Szatana" (gra na gitarze)
Cytat:Gdzie ta spedalona otoczka? Nie nosza kapturzastych bluz z heavymetalowymi okladkami, to znaczy ze sa pedalami?całkiem możliwe...
Cytat:Szczegolnie smiesznie brzmia zarzuty o pedalstwie zespolu, jesli glosi ja fan Hammerfall i Manowar..
Cytat:o_O Ciekawe.. Zadnego growlu tam nie slyszalem.. Ino core'owe darcie gardla (brzydkie) + czyste wokale momentami.. (ladne)czysto pedalskie pitolenie wskazuje że wokalista (wygląd niczym Sydnej Polak) jest pozerem i nie umie śpiewać growlem/po coreowemu, gdyż jego gardło jest za słabe żeby móc śpiewać growlem/po corowemu przez całą piosenkę, dlatego w międzyczasie by odpocząć i dalej móc naśladować growl śpiewa zwykłym głosem
DeMoN.|. napisał(a):A czy te bluzy nie przypominają trochę hiphopowych z napisem sk8? :? bo jakoś nigdy się do nich nie mogłem przekonać. Pewnie niech sobie inni noszą co chcą, ale w moim odczuciu strój wierzchni porządnego metala z tradycjami to raczej flanelowa koszula albo skórzana ramoneska...Cytat:Gdzie ta spedalona otoczka? Nie nosza kapturzastych bluz z heavymetalowymi okladkami, to znaczy ze sa pedalami?całkiem możliwe...
DeMoN.|. napisał(a):Ze śladami inteligencji też nie ma nic wspólnego.Cytat:Szczegolnie smiesznie brzmia zarzuty o pedalstwie zespolu, jesli glosi ja fan Hammerfall i Manowar..
fanem Hammerfall nie jestem, a ManOwaR to najbardziej true zespół (zob. HEAVY METAL) walczący o prawdziwy metal (zob. PRAWDZIWY METAL) , który z pedalstwem nie ma nic wspólnego
DeMoN.|. napisał(a):Nie wydaje mi się. Widziałem go na żywo i nie odniosłem wrażenia, żeby miał słabe gardło (no ale fakt, że wtedy byłem akurat zajęty własnymi promilami i cudzymi ustami...)Cytat:o_O Ciekawe.. Zadnego growlu tam nie slyszalem.. Ino core'owe darcie gardla (brzydkie) + czyste wokale momentami.. (ladne)czysto pedalskie pitolenie wskazuje że wokalista (wygląd niczym Sydnej Polak) jest pozerem i nie umie śpiewać growlem/po coreowemu, gdyż jego gardło jest za słabe żeby móc śpiewać growlem/po corowemu przez całą piosenkę, dlatego w międzyczasie by odpocząć i dalej móc naśladować growl śpiewa zwykłym głosem
(ROTFL) (LOL)
aXe Rose napisał(a):A czy te bluzy nie przypominają trochę hiphopowych z napisem sk8? :? bo jakoś nigdy się do nich nie mogłem przekonać. Pewnie niech sobie inni noszą co chcą, ale w moim odczuciu strój wierzchni porządnego metala z tradycjami to raczej flanelowa koszula albo skórzana ramoneska...nigdy, nie są tak obwisłe i takie duże (a i nie są pedalskich kolorów)
Cytat:Ze śladami inteligencji też nie ma nic wspólnego.n.c (znasz ich?)
Cytat:Nie wydaje mi się. Widziałem go na żywo i nie odniosłem wrażenia, żeby miał słabe gardło (no ale fakt, że wtedy byłem akurat zajęty własnymi promilami i cudzymi ustami...)czyli nie usłyszałeś jego słabego głosu... (zapewne akustyk dodał bajerów i podgłośnił jego kwiki)
DeMoN.|. napisał(a):koszula flanelowa jest dla robotników i majstrówRMS jest trochę pozerski
gdyby koszulki czy bluzy z zespołami przypominały szmaty hh, to cały RMS byłby pozerski
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
DeMoN.|. napisał(a):Dżemik napisał(a):I co jest 'pozerskiego' w naziwe Frontside?cała nazwa brzmi pozersko, zwłaszcza że tę muzykę współtworzył pozer w dresach którego zresztą widać na teledysku "Bóg stworzył Szatana" (gra na gitarze)
Cytat:Cytat:Szczegolnie smiesznie brzmia zarzuty o pedalstwie zespolu, jesli glosi ja fan Hammerfall i Manowar..
fanem Hammerfall nie jestem, a ManOwaR to najbardziej true zespół (zob. HEAVY METAL) walczący o prawdziwy metal (zob. PRAWDZIWY METAL) , który z pedalstwem nie ma nic wspólnego
Cytat:który z pedalstwem nie ma nic wspólnego
Cytat:Cytat:o_O Ciekawe.. Zadnego growlu tam nie slyszalem.. Ino core'owe darcie gardla (brzydkie) + czyste wokale momentami.. (ladne)czysto pedalskie pitolenie wskazuje że wokalista (wygląd niczym Sydnej Polak) jest pozerem i nie umie śpiewać growlem/po coreowemu, gdyż jego gardło jest za słabe żeby móc śpiewać growlem/po corowemu przez całą piosenkę, dlatego w międzyczasie by odpocząć i dalej móc naśladować growl śpiewa zwykłym głosem
(ROTFL) (LOL)
Cytat:- dopóki grali bardziej klasycznego hardcore'a byli ok, bo po prostu słychać, że taką muze lepiej czują...