• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Metal/Rock Battle-Komentarze

Wiesz co Franek, chyba przekonałeś mnie jednak do zmiany Pink Floyd na The Doors. Nie ujmujac świetnosci tej pierwszej plycie - Floydzi mieli moim zdaniem lepsze plyty w swoim dorobku niż legendarne "The Dark Side of The Moon" (np. "Wish You Were Here"). Debiut Doors'ow, który wlasnie sobie przypomnialem to natomiast istne cudo i geniusz i chyba najlepsza plyta jaka wydali. "The End", "Break On Through", "Alabama Song" - łzy w oczach. Do tego dochodzi swietny wokal Morrisona i klawisze Manzarka - juz lece zmieniac.
Odpowiedz

Kubus, nie ma sensu dyskutowac po raz ktory o tej jednej plycie King Crimson. Na pewno, w perspektywie historii jest ona dziejowa. Do inspiracji nia przyznawali sie chociazby Tool, Nirvana, NIN, KC penetrowalo wowczas obszary muzyczne zupelnie obce owczesnym muzykom (kto wowczas polaczyl tyle roznych gatunkow- jazz, progres, heavy metal i industrial w jedna calosc), no i "Starless" pozostawialo na wiekszosci takie wrazenie, ze zapominalo sie o slabszych stronach. Bo i to jest jeden z najgenialniejszych utworow rocko- i ogolorockowych ever.
Jeszcze niedawno brakowalo i mi jakiegokolwiek dystansu, zeby sprobowac/osmielic doszukac sie jakis wad. Ale subiektywnie stwierdzam, ze sa plyty lepsze. Poza tym, utwor tytulowy jest zbyt przytlaczajacy i powinien byc nieco krotszy. "Providence" to moim zdaniem jedna z tych wielu improwizacji Frippa, ktore po prostu sa zbyt meczace dla niektorych, np. dla mnie, w sluchaniu. "Fallen Angel" to bardzo ladna ballada, z saksofonem i naprawde niezlym glosem Wettona, ale w porownaniu chociazby z takim "The Night Watch" wymieka. Dlatego "Red" to juz dla mnie nie absolut, tylko 8/10. niemniej i tak ulubiona plyta Crimsonow.
Odpowiedz

Nevermore napisał(a):To było do przewidzenia Wink To samo co w Metal Battle Confusedhock:
Cóż, taka specyfika tego forum... Innej opcji być tutaj nie mogło.
Odpowiedz

A ja sie zdziwilem ;)
Podejrzewalem ze moze beda Floydzi, ale bylem pewien, ze pojawia sie w polfinalach AC/DC, G'N'R' i jakis zespol grunge'owy.
Odpowiedz

Można już wysyłać typy na Metal Battle II /Rock Battle II ??
Odpowiedz

Najwieksza beka z tych co sie tlumacza podczas glosowania Wink jakby to byl ich zyciowy wybor.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

franek napisał(a):A ja sie zdziwilem Wink
Podejrzewalem ze moze beda Floydzi, ale bylem pewien, ze pojawia sie w polfinalach AC/DC, G'N'R' i jakis zespol grunge'owy.

No ja myślalem że King Crimson to zespół raczej niszowy z racji iż muzyka jest dość trudno przystępna i że niestety odpadnie w przedbiegach. A tu mosz - sami fani Wink
Odpowiedz

franek napisał(a):A ja sie zdziwilem Wink

Nie tylko ty byłes tego pewien Wink
Odpowiedz

statekx napisał(a):Najwieksza beka z tych co sie tlumacza podczas glosowania Wink jakby to byl ich zyciowy wybor.

A co zlego jest w uzasadnianiu swojego wyboru?
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):
statekx napisał(a):Najwieksza beka z tych co sie tlumacza podczas glosowania Wink jakby to byl ich zyciowy wybor.

A co zlego jest w uzasadnianiu swojego wyboru?

A gdzie napisalem, ze to jest zle?
Odpowiedz

Powyzej? :>
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Zeby zapewnić grunge'owi uczestnictwo w półfinale tzra było wrzucić AiC, to bym nawet ludziom konto pohakował, byle głosy były ;>
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Ramone napisał(a):Można już wysyłać typy na Metal Battle II /Rock Battle II ??

jak chcecie tak szybko kolejna edycje, to ja moge od zaraz, ale czy to ma sens
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Nevermore napisał(a):
Ramone napisał(a):Można już wysyłać typy na Metal Battle II /Rock Battle II ??

jak chcecie tak szybko kolejna edycje, to ja moge od zaraz, ale czy to ma sens
a dlaczego ma nie mieć ??
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):Powyzej? :>

Chodzilo mi raczej, ze ze niektore "uzasadnienia" smiesza. Jak np. wywod Buubiego o chlebie powszednim, ktorym jak sie okazalo bylo zupelnie co innego. Niektorzy racjonalnie nie podaja swoich uzasadnien, powolujac sie na sentymenty itp. Chodzi mi o to, ze kazdy wybiera album pod wlasnym katem widzenia i ja nie potrzebuje do tego uzasadnienia.
Odpowiedz