• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Metal Church

Czyli encyklopedyczny przykład prawdziwego power metalu. Thrashowa moc i energia połączona z odpowiednią dawką heavy metalowej przebojowości i melodyjności.
Dwie genialne płyty, czyli debiutancki "Metal Church" i drugi "The Dark" - fenomenalne kompozycje, doskonałą technika i TEN wokal. Wayne to jeden z najbardizej charakterystycznych głosów w metalu. Po tych krążkach zmiana wokalisty i płyty gorsze oraz lepsze, wzloty i upadki. Po kilku latach niebytu Wayne wrócił do zespołu i nagrał z nim niezły "Masterpeace" choć album jest przez starych fanów nieco gorzej traktowany, zupełnie bezpodstawnie, bo to dobry kawałek muzyki. Później znó zmiany za mikrofonem i nowy album, którego jeszcze nie słyszałem i podobno niewiele straciłem.

Ktoś tu słucha power metalu, czy wszyscy myślą, że power metal to smoki i elfy? Confusedhock:
Odpowiedz

mam kasete "live" (czyli w sumie najlepsze numery z dwóch pierwszych LP),faktycznie czuć "power" Big Grin słyszałem jeszcze masterpeace, ale większego wrażenia na mnie nie zrobił :? wokal Wayne'a jest świetny, świetnie poradzili sobie z "highway star"

PS: ma ktoś może klip do "watch the chilren play"?? dawno temu widziałęm go na "friday rock show" i chętnie bym sobie go przypomniał Smile
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Atreju napisał(a):Czyli encyklopedyczny przykład prawdziwego power metalu. Thrashowa moc i energia połączona z odpowiednią dawką heavy metalowej przebojowości i melodyjności.
Dwie genialne płyty, czyli debiutancki "Metal Church" i drugi "The Dark" - fenomenalne kompozycje, doskonałą technika i TEN wokal. Wayne to jeden z najbardizej charakterystycznych głosów w metalu. Po tych krążkach zmiana wokalisty i płyty gorsze oraz lepsze, wzloty i upadki. Po kilku latach niebytu Wayne wrócił do zespołu i nagrał z nim niezły "Masterpeace" choć album jest przez starych fanów nieco gorzej traktowany, zupełnie bezpodstawnie, bo to dobry kawałek muzyki. Później znó zmiany za mikrofonem i nowy album, którego jeszcze nie słyszałem i podobno niewiele straciłem.

Ktoś tu słucha power metalu, czy wszyscy myślą, że power metal to smoki i elfy? Confusedhock:

Hheh, taki właśnie powinien być power metal, w końcu to melodyjna odmiana thrashu, dobra kapela, nie zajebiaszcza, ale dobra.
Odpowiedz

Uwielbiam ten zespół, chociaż przyznam się: nie wiedziałem, że to power...

Zaorać Rhapsody, BG i tym podobne shity, które zniekształcają pojęcie tej muzyki :?
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):Uwielbiam ten zespół, chociaż przyznam się: nie wiedziałem, że to power...

Zaorać Rhapsody, BG i tym podobne shity, które zniekształcają pojęcie tej muzyki :?

poza BG moge się zgodzić, ZAORAĆ!
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):Uwielbiam ten zespół, chociaż przyznam się: nie wiedziałem, że to power...

masz coś do BG itp?

Zaorać to można cały nushit i reszte pozerskiego grania, którymi na pewno nie są zespoły typu BG.
Odpowiedz

Cytat:Uwielbiam ten zespół, chociaż przyznam się: nie wiedziałem, że to power...
No właśnie, w dzisiejszych czasach utarło się uważać za power metal zespoły cukierkowe, grające lajtowy metalik o elfach, wróżkach, przez co powstały wszelkie określenia typu "gejostwo", "pedalstwo" na określenie power metalu. Jednak ludzie, używający tych określeń nie wiedzą czym jest prawdziwy power metal, bo najzwyczajniej w świecie poszli na łatwiznę i łyknęli to, co zostało im podsunięte pod nos i miało nalepkę "power metal".

Cytat:Zaorać Rhapsody, BG i tym podobne shity, które zniekształcają pojęcie tej muzyki :?
BG w na pierwszych płytach grało zupełnie inaczej. Grało bardzo speedowo, agresywnie, momentami z thrashowymi gitarami, dopiero później złagodzili i umeloyjnili swoją muzykę, jednak pozostało w niej odrobinę dawnej zadziorności, dlatego tak łatwo bym ich nie skreślał. Owszem, nie jest to pierwotny power metal, ale ma w sobie pewne elementy
Odpowiedz

W takim razie wycofuję: BG nie zaorać Smile
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Zaorac tych ktorzy rzucaja haslo 'zaorac' w stosunku do kapel ktorych nie sluchaja, ktorych nie lubia.. Smile
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):Zaorac tych ktorzy rzucaja haslo 'zaorac' w stosunku do kapel ktorych nie sluchaja, ktorych nie lubia.. Smile

Zaorać In Flames, lamo!

Dzem: Takie dziecinne zagrywki na mnie nie dzialaja kolego.. Smile
Odpowiedz

Zaorac tych, ktorzy rzucaja haslo zaorac w stosunku do kapel, ktorych nie sluchaja, bo uwazaja ze te kapele nadaja sie do zaorania :]
Na pohybel katolickiemu scierwu!!!
Odpowiedz

najlepiej sie wszyscy naraz zaorajcie i bedzie swiety spokoj Laughing
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

LCF napisał(a):Zaorac tych, ktorzy rzucaja haslo zaorac w stosunku do kapel, ktorych nie sluchaja, bo uwazaja ze te kapele nadaja sie do zaorania :]

Zaorać'em all.
Odpowiedz

Big Grin hehe matallicy to w to nie mieszaj Big Grin
Odpowiedz

Kaktus. napisał(a):Big Grin hehe matallicy to w to nie mieszaj Big Grin

ba, matallicy jak i twojej starej, to w ogole lepiej nie tykac
MIGHT IS RIGHT!
"Adding rap to rock is like taking the most beautiful woman you've ever seen to a plastic surgeon and asking him to put a penis on her."
- Karl Logan
Odpowiedz