• 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Megadeth

Krótko: kapela wielka, a najlepszy ich okres to "Peace Sells...", "So far...", "Rust In Peace" i "Countdown..." późniejsze niestety to jazda po ówni pochyłej w dół i coraz słabsze.
Odpowiedz

Ano, aczkolwiek "Countdown..." jest takie se... zwłaszcza w porównaniu do "Rust in Peace". Aczkolwiek ostatni album też taki najgorszy to nie jest.
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Elvis napisał(a):Ano, aczkolwiek "Countdown..." jest takie se... zwłaszcza w porównaniu do "Rust in Peace". Aczkolwiek ostatni album też taki najgorszy to nie jest.

Jasne że racja - jak dla mnie Rust In Peace jest dla nich tym czym Reign In Blood dla Slayera czy Master Of Puppets dla Metallicy - czyt.: szczytowym osiągnięciem powyżej którego już nigdy nie wyszli.
Odpowiedz

buubi napisał(a):
Elvis napisał(a):Ano, aczkolwiek "Countdown..." jest takie se... zwłaszcza w porównaniu do "Rust in Peace". Aczkolwiek ostatni album też taki najgorszy to nie jest.

Jasne że racja - jak dla mnie Rust In Peace jest dla nich tym czym Reign In Blood dla Slayera czy Master Of Puppets dla Metallicy - czyt.: szczytowym osiągnięciem powyżej którego już nigdy nie wyszli.
no właśnie dlatego slayer rządzi a perfiumarze z metallica i miegadeth odpuścili i wydają straszną kupę gówna. dodatkowo te najlpesze pozycje perfumiarzy nie mają szans w starciu w nieboskim stworzeniem RIB to co dla nich jest sufitem dla Slyer jest podłogą..
and now is forever...
Odpowiedz

Zadziwiające jest to, że na tak słabej płycie pozbawionej pomysłu - Hidden Treasures, pojawia się kompozycja, która ścina z nóg (obejrzcie teledysk), a mianowicie 99 Ways To Die. Ale jak wiadomo, to tylko moje odczucie Surprised
[)R\/M $ - THAT's ALL MY LIFE...

[Obrazek: 21lg2.jpg]
Odpowiedz

Kocham bezgranicznie. IMO zdecydowanie lepsi od Metallici.

Killing... - 6,5/10
Peace Sells... - 9,5/10
So Far... - 9/10
Rust... - 10/10
Countdown... - 8,5/10
Youthanasia - 9/10

...resztę słabo znam.
Odpowiedz

Radziłbym deczko ciszej z takimi wywodami Surprised

Odpowiedz

I tam, dla mnie też Megadeth jest lepszym zespołem, a oceny ich płyt Vio też podał całkeim rozsądnie, tylko zamieni ocenę KIMB z Y i podnieśc PSBWB do 10/10.Oczywiście w porównaniu do Metalliki Megadeth jest zespołem niemal marginalnym, co nie zmienia faktu, ze ich muzyka mocniej do mnie trafia.
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Jak dla mnie Megadeth to najlepszy zespół jaki kiedykolwiek powstał.
Wszystkei płyty oceniam 10/10.
Kill a man - you're a murderer
Kill many - and you're a conqueror
Kill them all -Oh you're a god!
Odpowiedz

Morrigan napisał(a):Jak dla mnie Megadeth to najlepszy zespół jaki kiedykolwiek powstał.
Wszystkei płyty oceniam 10/10.

Z tymi wszystkimi nie przesadzajmy - do Countdown... genialni, potem tylko bardzo dobrzy
Odpowiedz

Morrigan napisał(a):Wszystkei płyty oceniam 10/10.

Każdy wykonawca mający na koncie więcej niż dwie płyty nie jest w stanie nagrać samych 'dziesięć-na-dziesięć'. Nawet największy fan powinien potrafić trzezwo spojrzec na dyskografię swej ukochanej kapeli :] .
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

100 % TRV z dodatkiem bawełny.

Odpowiedz

Into the Lungs of Hell (z So Far...)- zaczepiste intro/instrumental/co tam chcecie Laughing
World is full of killing machines
And they want to take your life
See the cruel warpigs, they supress you
And they treat you like a slave
But there is someone, a fallen angel
And he teach us to say "No"!!
Odpowiedz

Zajebiście.
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Ale "Risk" to już totalne przegięcie. Nie jestem wielkim fanem Megadeth i nie znam sie bardzo na ich dyskografii. "Risk" kupiłem w oślep trzy lata temu...Żałuje do dzisiaj. Granie pod bon jovi i cinderellas Crying or Very Sad
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości