• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Maleńczuk/Homo Twist/Pudelsi

Tomash napisał(a):Odkąd znajomy, grający w teatrze rozrywki opowiedział mi pare anegdot z udziałem pana M., nie potrafie go słuchać i oglądać Laughing poza tym zawsze mnie wkurzał. Pajac.
No pajac moze jest Wink , ale jako artyste go cenie. Zapodaj jakąś anegdote Idea Tongue
Odpowiedz

np. dzwonia do niego i mowia ze proba bedzie o 10.00. Odpowiedz: ok. Za godznie telefon: Nie chce mi sie, przyjade na 11.00.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):np. dzwonia do niego i mowia ze proba bedzie o 10.00. Odpowiedz: ok. Za godznie telefon: Nie chce mi sie, przyjade na 11.00.
To się nazywa profesjonalizm? Tongue

Cytat:Płyty Homosa to śmietanka polskiego rocka. Szczególnie dwie pierwsze. "Cały ten seks" i "Homo Twist".
A nową żeś słyszał? Ewentualnie co sądzisz o niej?
Odpowiedz

Obczajcie pieśń o Santa Maria (coś jeszcze), na Interii jest. Surprised

Skoro nie ma topicu o Voo Voo to zapodam newsa tutaj:

Jak podaje strona www.voovoo.pl, w Media Studio wspólne nagrania zrealizowali Wojtek Waglewski i Maciek Maleńczuk. Sesja odbyła się w dniach 11 - 18 stycznia. Owoc tej współpracy nazwano „Koledzy”.

Taki też tytuł ma jedna z kilku nowiuteńkich - zaskakujących frywolnością... - piosenek WW. „Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / By czasami z nim spotykać się” – zgodnie śpiewają obaj panowie, nieco podpowiadając, czym dla nich stało się to wydarzenie…

Zderzenie tych dwóch osobowości, jak i zebrany na okoliczność tego spotkania repertuar, to mieszanka iście wybuchowa! Przywołajmy tylko niektóre „tropy tej płyty”: Światowe bluesy, Johny Cash („Bird on a Wire”), Stanisław Grzesiuk ("Bal na Gnojnej" , "Komu dzwoniąâ€), Maleńczuk (znany, mniej znany, najnowszy, lecz zawsze wyrazisty - piosenkowy albo pieśniarski...), wreszcie Waglewski (znany nam doskonale – np. z „Bo Bóg dokopie”, albo z nowej muzyki do filmu Bogusława Lindy, ale i premierowy i z zupełnie nieznanym obliczem… No bo przecież Wojtka śpiewającego „o biustach”... to chyba odwiedzający te strony nie słyszeli dotąd?). Szykuje się murowany hit! Wielobarwny acz prosty, wręcz ascetyczny formalnie. Na linii pierwszej, niekiedy z rozrywką - prześmiewczą, radykalnie przyglądającą się i naszej „klasie politycznej”… Kiedy indziej z prawdziwymi songami – „ponad-klasowymi”, „ponad-politycznymi” i ujmującymi. Na płycie, prócz głosów i gitar WW&MM, parę razy usłyszeć też będzie można trąbki Antoniego „Ziuta” Gralaka i harmonijkę ustną Bartosza Łęczyckiego (najlepszego harmonijkarza 2005 w Polsce wg czytelników kwartalnika „Twój Blues”). Kilka razy za perkusją zasiadał WW! Rejestrował wszystko Sławek Gładyszewski.

Premiera płyty (ściślej - wydawnictwa specjalnego, z książeczką zawierającą ekskluzywne wywiady z Wojtkiem i Maćkiem) planowana jest na kwiecień b.r.! Wydawcą - podobnie jak naszego zapisu muzykowania z Trebuniami Tutkami - jest Gazeta Wyborcza. Oprawą graficzną wydawnictwa (tym razem zdobionego fotografiami) zajmie się Wojtek Kliczka.
za independent.pl
hohoho Wink
Odpowiedz

Lubie i cenie sobie twórczość Maleńczuka, głównie zespół "Pudelsi". Natomiast za samym Maleńczukiem nie przepadam zbytnio. Jak dla mnie uwarza sie za wybitnego artyste, ale mimo to uległ komercji czego nigdy mu nie wybacze.
'dobry chlopak byl i malo pil...'
Odpowiedz

Pudelsi zapowiadają swój album z nowym wokalistą Szymonem Goldbergiem

Jeszcze w lutym ma się ukazać nowy album Pudelsów "Zen". Oto co o utworze "Anarchia w IV RP" mówią sami muzycy zespołu:
Franz Dreadhunter: Polityczna jatka. To cały Pudel. Sam podkład nagraliśmy chyba z pięć lat temu. Próbował do tego śpiewać i Maciek Miecznikowski, i Olaf Deriglasoff. W końcu oparło się o opowieści politycznej. Firma bardzo się do tego utworu przywiązała. Zobaczymy, jakie będą efekty. Odnoszę wrażenie, że on nie jest taki ostry, nie ma dotknięcia palcem konkretnych osób. Choć riposta cięta.
więcej tutaj
Pudelsi - Anarchia

Kurwa, nie wiem czy tekst 'Anarchii' jest autorstwa Pudla czy tego nowego. Niby sprawia to wrażenie niegrzecznej i niezależnej piosenki, tak jak u Włochatego. Podkład w sumie fajny, ale Pudelsi nie powinni niczego nagrywać bez Maleńczuka. Wink
Odpowiedz

Nastąpiły zmiany w składzie „Homo Twist”. Od 13 maja Tomasz Titus Pukacki nie jest już basistą zespołu. Podczas dwóch ostatnich koncertów, w Lesznie i Zielonej Górze, zastąpił go Piotr Lala Lewicki. Dziękujemy, poszło świetnie. A od 19 maja do „Homo Twist” wraca Olaf Deriglasoff. Cieszymy się i witamy ponownie w szeregach. Najbliższy koncert w Poznaniu na Juwenaliach 19 maja.
Odpowiedz

Z Olafem będzie pewnie więcej starego Homo Twista.

Sprawdźcie płytke Maleńczuk & Waglewski - "Koledzy", bo fajna Wink
Odpowiedz

Jest taka piosenka na Viribus Unitis, Czerwone Tango. Czyj to tekst? Maleńczuka?
Odpowiedz

Zespół Püdelsi rusza w trasę. Kapela na żywo będzie prezentować się w nowym składzie.

Od czerwca szeregi bandu uzupełnił Jarema Pogwizd, grający na instrumentach klawiszowych, oraz saksofonista, Bartosz Bętkowski. Nowi muzycy wnieśli do zespołu nowe brzmienie. Jak owe zmiany kadrowe przyczyniły się do koncertowej formy grupy będzie można sprawdzić już od 19 czerwca. Występem w Hard Rock Café Püdelsi zainaugurują tournée.

Najbliższe koncerty Püdelsów:

19 czerwca - Warszawa (Hard Rock Café)
24 czerwca - Zawonia k. Wrocławia
30 czerwca - Hrubieszów
28 lipca - Łowicz
3 sierpnia - Kostrzyn (Przystanek Woodstock)
17 sierpnia - Deczno k. Świecia (Festiwal RAMADA)
26 sierpnia - Ryki

W grudniu śpiewające obowiązki przejął Szymon Goldberg, zastępując tym samym Macieja Maleńczuka. Do formacji dołączyli wówczas również Wojtek Namaczyński (perkusja), Dario Litwińczuk (gitara) oraz Adam Niedzielin (instrumenty klawiszowe).
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości