- Liczba postów:
- 1,031
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
0
PI jest hmmm, którko: zajebista - dobra, że tak powiem Illusionowa muza z jednym z lepszych wokali w Polsce i co nieczęsto spotykane w Polsce bardzo dobrze zrealizowana - dobrze że jeszcze ktoś tak u nas gra, bo niestety wiele popłuczyn typu Ptaky i Coma (wybaczcie ale mimo iż wielu się podoba mi niestety nie siada)...
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
od dluzszego czasu, mialem zamiar posluchac Lipali, ale jakos nie mialem wciaz okazji. Skoro powiadacie, ze dobre Illsionowe granie to trzeba sie w koncu zabrac.
Ostatnio sciagnalem ze strony Lipy, albumik za czasow She i stwierdzam ze jest troche nudny, az dziwne co zrobil pozniej w Illusion.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
Racja, choc...ewolucja dopiela szybko swego, bo pierwsza plyta Illusion wydana zostala tylko 2 lata po Big City Lihts kapeli She
- Liczba postów:
- 32
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
Nowy album ma być wydany na jesieni, właśnie trwa nagrywanie\pisanie liryków\dopracowywanie materiału.
Pierwszym utworem Lipali, który słyszałem, był 'pi', jeszcze jako demo, z dziwnym tekstem po angielsku. 'Kopiejki', 'Jeśli', 'Niezatapialni' były kolejnymi, i tak doprowadziło to do kupna albumu. Nie będę porównywał tego do Illusion, bo tamte czasy się skończyły. Lipali wnosi nowy oddech do ciężkiej muzyki, i mam nadzieję, że na tym się nie skończy.
Rzeczywiście, nie wiem czy jest drugi taki wokalista w Polsce, który miałby tak dobry kontakt z publicznością (zdarza się to także Piotrowi Roguckiemu z COMY), humorystyczne teksty, czasami dosadne i ironiczne.
'ktoś kto ma malucha z takimi rejestracjami - GKO 5661 - został właśnie skrojony' - to jeden z wielu tekstów Lipy, zarejestrowany na albumie 'Bolilol Tour'.
Zapraszam wszystkich fanów Lipy i jego twórczości, a także tych, którzy dopiero zaczynają poznawać jego muzykę, na stronę oficjalną stronę vendetta.art.pl
- Liczba postów:
- 370
- Liczba wątków:
- 1
- Reputacja:
-
0
Nie slyszalem zadnego utworu studyjnego, tylko to co grali na kiklu probach, ale z tego co zaslyszlaem to nic szczegolnego.
...rzekl Szyszak.
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
Co byscie beze mnie zrobili
Kur*a i teraz mam za swoje, nie poszedlem u siebie na ich koncert i teraz za kare wypieli sie na moje miasto

Szkoda, szkoda, ale odbije sobie ta przyjemnosc na Exodusie w Poznianiu
- Liczba postów:
- 147
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
Dzisiaj grają ponownie u mnie w mieście, ale idę do kumpla na osiemnastkę więc nie dane mi będzie zobaczyć Lipali. Ale wiem czego się spodziewać po zespole Lipy, a nowych utworów posłucham jak wyjdzie płytka.