- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Led Zeppelin - klasyka. Mam tylko 3 płyty tego zespołu, ("LZ I", "IV" i "Houses Of The Holy") ale jak to mówią, nie liczy się ilość lecz jakosć :] W tym wypadku bardzo dobra =) Co prawda nie jestem jakąś zagorzałą fanką, ale czasami nachodzi mnie ochota na takie granie, posłuchanie głosu Planta, solówek Page'a... Ach, chyba zaraz sobie zapuszczę.....
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 663
- Liczba wątków:
- 6
- Reputacja:
-
0
ja tez tylko o nich slyszalam, ale zeby tak konkretne piosenki, to nie....
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
O w mordę. o kuTwa. O Ł M A J G A D!!!
Cytat:Ee, no bez jaj, znam ludzi co w ogole innej muzyki sluchaja a Stairway To Heaven nuca =P
Właśnie! Bez jaj!
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Szczerze mówiąc zatrzymałem się na kilku ich utworach. Nie za bardzo przypadli mi do gustu.
- Liczba postów:
- 2,272
- Liczba wątków:
- 19
- Reputacja:
-
0
Jakbym usłyszał od tego gościa, że prekursorami heavy metalu byli LZ, to też bym się leciutko uśmiechnął, ponieważ:
Led Zeppelin położyli ogólnie podwaliny pod HARD ROCKA, ale nie oni sami, bo m.in. razem z Deep Purple oraz, mało znanym dzisiaj, zespołem Free; dalej dopiero poszli AC/DC, natomiast za kolebkę regularnego heavy metalu uważa się Black Sabbath (za których początku nie używało się jeszcze nazwy "metal"). Dopiero w późniejszych latach pojawiły się zespoły takie, jak Iron Maiden, Motorhead etc. Metallicę natomiast uważa się za jeden z zespołów kształtujących Thrash (który jest tak naprawdę tylko cięższą i bardziej agresywną mutacją heavy).
- Liczba postów:
- 645
- Liczba wątków:
- 30
- Reputacja:
-
0
NIe dociera do mnie twórczość tego zespołu...jedynie data powstania może świadczyć o ich obecnym statusie...
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
- Liczba postów:
- 60
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
EEEChh...
kultowi i już

mi to się w głowie nie mieści żeby coś tak wspaniałego jak np. Kashmir, Whole Lotta Love czy inne wspaniałe kawałki mogłyby się nie podobać ale cóż... jak połowa moich rówieśników slucha techno to nie ma co się dziwić.
"Words you say never seem
to live up to the ones
inside your head
the lives we make
never seem to get us anywhere
But dead. "