• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KSU

Najlepsza płyta Ksu to "Pod Prąd" z nieśmiertelnymi kawałkami: Jabol Punk, Jabolowe Ofiary, Pod Prąd, 1944, Liban, Pijany Gówniarz. Nigdy nie zapomne ich cudownego koncertu, który u nas odwalili rok temu, ile to trzeba mieć serca, by grać od roku 1978. 8)
Świry naprzód, próchno za drzwi...
Odpowiedz

coraz lepiej poznaje kawałki tego zespołu i poprostu wymiatają 8) 1.Pod Prąd 2. Moje Bieszczady (i to jest czołówka płyt Tongue )
[Obrazek: Filczek.gif]

Chuck Norris przywalił Twojej Starej z Zidane'a.
Odpowiedz

Aaa... To co się działo na koncercie w "Komańczy" Big Grin (bez komentarza) to masakra. Pogo było najpiękniejsze. Ahh.. ten moment jak dostałam w twarz czyjimś łokciem.. Niezapomniane wydarzenia Rolleyes Ale super było. Żałuję, że nie poejchałam do Ustrzyk, ale dobrze, że grają w moim mieście tj.Sanoku Smile Będzie się działo. A tak jeszcze powiem skromnie, że na koncertach przy piosence "Moje Bieszczady" większość zazwyczaj ryczy w tym ja, bo w końcu nasze kochane Bieszczady sa najpiekniejsze Smile Pozdrawiam fanów 8)
Były dwie siOstry: nOc i śmierć
NOc większA, A śmierć mniejszA
NOc byłA pięknA jAk sen, A śmierć?
Śmierć byłA jeszcze piękniejszA...
Odpowiedz

KSU zawsze będzie dla mnie genialną kapelą, zawdzięczam ich muzyce wspaniałe chwile. każda ich płyta jest dobra, ale wiadomo, "pod prąd" jednak najlepsza
pozdr
Odpowiedz

Witam! To mój pierwszy post tutaj.

KSU uwielbiam, to pewnie pozostatnie moja muzyzna miłość do zgonu. Smile

Nowa płyta też mi się bardzo pdoba, charakterystyczne riffy, dopracowana produkcja, nieco inne od poprzednich płyt, ale dalej znakomite brzmienie, punkowo-rockowy czad zakorzeniony w klasycznej muzyce hardrockowej. Jedyne minusy to małas pójność - kilka utworów mniej i prezentowałoby sie jeszcze lepiej, no i teksty - tzn. są świetne, ale niektóre są tylko dobre, te tylko dobre były pisane na ostatnią chwilę, bo brakowało tekstów do kilku numerów. Ale i tak płyta wybitna.

No i niedługo DVD z Woodstocku.
"Gdy mordy swe utuczą
kolejni pchają się
w koryta ryje włożą
i zaczną doić cię"
Odpowiedz

Wybitna to ta płyta na pewno nie jest... Już się na jej temat tutaj wypowiadałem, ale powtórzę - dla mnie słabizna. Dobra produkcja i brzmienie to stanowczo zbyt mało.
Odpowiedz

Ale, przynajmniej moim zdaniem, są tam też bardzo dobre kompozycje i bardzo dobre bądź niezłe teksty, a nie tylko produkcja.
"Gdy mordy swe utuczą
kolejni pchają się
w koryta ryje włożą
i zaczną doić cię"
Odpowiedz

Ja mam taką jakby skladanke tak wiec plytki tej nie znam ale sam kawalek "pod prąd" jest super! tak samo jak "Liban" "1914" no i tak mozna wymieniac w nieskonczonosc Big Grin
So come on! Jump in the fire! ];->
Odpowiedz

Przykazanie pierwsze: Nie ściągamy mp3 - ek polskich wykonawców Laughing
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

no dobra Tongue
Odpowiedz

A może tą składanką jest po prostu Na 15-lecie albo 21?
"Gdy mordy swe utuczą
kolejni pchają się
w koryta ryje włożą
i zaczną doić cię"
Odpowiedz

nie wiem moze ;]
Odpowiedz

Podaj tracklistę, to Ci może powiem, co to jest.
"Gdy mordy swe utuczą
kolejni pchają się
w koryta ryje włożą
i zaczną doić cię"
Odpowiedz

juz znalazlem we necie to jest ta pierwsza
Odpowiedz

Czyli jednak masz Pod prąd?
"Gdy mordy swe utuczą
kolejni pchają się
w koryta ryje włożą