• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kostki Gitarowe

W tym poście chciał bym żebyście gitarzyści ( 8) ) pisali jakimi kostkami ( czy tam piórkami jak kto woli Big Grin ) gracie , i jak znacie jakies fajne sklepy internetowe z dobrymi kosteczkami to podawajcie!!!

Oto moja propozyszyn:

Moim zdaniem dobra kostka no i gra sie 3 razy dłużej chyba, że sie zgubi Big Grin

[Obrazek: ultextri6029004f757532e17729ed.jpg]
Odpowiedz

IMO kupowanie piórek przez internet to zwykły idiotyzm. Dostaniesz dobre piórko w każdym sklepie muzycznym.

Osobiście zazwyczaj używam wszelkich Dunlopów.
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Zawsze szydzilem miekkimi kostkami i gralem tylko twardymi, ale ostatnio przekonalem sie do miekkich i jest rewelka. Ale to tez zalezy jakie struny masz zaladowane i jakie kawalki najczesciej wymiatasz (szybkie, wolne).
Firmy rozne sie juz przewijaly, jednak najczesciej Dadi, albo Fender.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Dunlop, 1.14mm. Nie inaczej. ;>

A cienkie kostki sa dla dziewczynek. ;p
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Jeśli grasz lekkiego rocka, to miękkie kostki są dobre Wink Ale nie ma mowy o wykonywaniu nimi szybkiego tremolo, które niekiedy jest potrzebne w cięższych gatunkach.
Odpowiedz

i tak wyciety ladnie starter heyah wymiata :] xD
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):Jeśli grasz lekkiego rocka, to miękkie kostki są dobre Wink Ale nie ma mowy o wykonywaniu nimi szybkiego tremolo, które niekiedy jest potrzebne w cięższych gatunkach.

W tym sęk, że własnie ostatnio nawet takie partie dosc cienka kostka mi dobrze wychodza Rolleyes To jest kwestia wyczucia, zalezy jeszcze o jak cienkiej kostce jest mowa.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

statekx napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Jeśli grasz lekkiego rocka, to miękkie kostki są dobre Wink Ale nie ma mowy o wykonywaniu nimi szybkiego tremolo, które niekiedy jest potrzebne w cięższych gatunkach.

W tym sęk, że własnie ostatnio nawet takie partie dosc cienka kostka mi dobrze wychodza Rolleyes To jest kwestia wyczucia, zalezy jeszcze o jak cienkiej kostce jest mowa.
No ja miałem kiedyś taką wyciętą przez qmpla z jakiejś karty - chvj wie czego. Ta kostka zamiast uderzać struny, tłumiła je przy uderzeniach Big Grin
Odpowiedz

Najważniejsze żeby kostka nie wyslizgiwała sie i nie uginała. Firmy nie robią mi różnicy.
Odpowiedz

Mam 2 srednio twarde kostki Stagga i bardzo bi leza Smile
Odpowiedz

ja nie wiem czemu ale jakos wole raczej miekkie kostki - gram Jimem Dunlopem 0,6 albo Fenderem Thin ewentualnie Brain 0.73
Odpowiedz

Obecnie miziam struny:

[Obrazek: DunlopTortexTD1.0.jpg]

Ale mnie to bez roznicy bo i tak grac nie potrafie :)
Odpowiedz

Ja najczęściej używam jaknajtwardszych dunlopów tortex'ów...ale to zależy od tego co kto lubi grać
We are what We are..
Forever live or die
Odpowiedz

Planet Waves .91mm (zielona) - zajebista do solówek
Odpowiedz

[Obrazek: 11-351.jpg]

Ja mam taką, jeno trochę brudniejszą Wink
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz