• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

King Diamond W Polsce

Mistrz heavymetalowego horroru zawita w przyszłym roku do Warszawy

Koncert Kinga Diamonda odbędzie się 9 maja 2006 roku w stołecznej „Stodole”. Początek o godz. 19. Przed Diamondem zaprezentują się nieznane jeszcze suporty.

King Diamond naprawdę nazywa się Kim Benedix Petersen. Urodził się 14 czerwca 1956 roku w Kopenhadze. Uchodzi za jednego z najlepszych wokalistów heavymetalowych - sprawnie operuje głosem o skali czterech oktaw. Światu dał się poznać jako lider kultowej grupy Mercyful Fate, z którą na początku lat 80. nagrał dwa klasyczne albumy: „Melissa” ('83) i „Don't Break The Oath” ('84). Po jej rozpadzie założył solowy, bardziej teatralny projekt o nazwie King Diamond, wydając płyty „Fatal Portrait” ('86) „Abigail” ('87), „Them” ('88) „Conspiracy” (89) i „The Eye” ('90). W 1993 roku reaktywował Mercyful Fate i od tej pory łączy grę w obydwu zespołach. Choć jego sceniczny wizerunek nieodparcie kojarzy się z horrorem, na co dzień jest osobą spokojną i niezwykle sympatyczną. Po raz ostatni King dał koncert w Polsce w 2001 roku, kiedy promował wydany rok wcześniej album “House Of God”. Ostatnim studyjnym dokonaniem formacji jest jak dotąd „The Puppet Master” z 2003 roku. Warto dodać, że w październiku tego roku ukazała się także specjalna reedycja klasycznej już płyty „Abigail”. Na albumie zawarto również bonusowe DVD, które zawiera m.in. koncert zespołu z Gothenburga z Szwecji, z 1987 roku (siedem wcześniej niewydanych utworów z komentarzem samego Diamonda).

Bilety w przedsprzedaży: 90 zł, w dniu koncertu: 100 zł. Informacje o biletach: tel 032/205 25 00 (wew. 101), e-mail:koncerty@metalmind.com.pl, www.metalopolis.pl Sprzedaż wysyłkowa: 032/205 25 00 (wew. 187), 032/253 77 60.

Czemu akurat 9maja? Padaka z tym terminem. Nie piszac o tym, ze znow ta zapchlona Warszawa.
Odpowiedz

JEBANA STOLYCA, JEBANY MAJ ;( dobrze że przynajmniej dzisiaj sobie kupiłem źwieżutki i pachnący bilet na parpli:/ co za dnoSad
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Psia mać... I znowu mi zajebiście zapowiadający się koncert przeleci koło nosa... Jak się już coś pierdoli to na całej linii ;(
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
Odpowiedz

Termin i miejsce tez mi nie pasują. Poza tym, w czerwcu jadę na Ukrainę i z funduszami byłoby kiepsko... Eh, przegapić taki koncert...life is brutal.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Może uda mi sie wygrać gdzieś wejściówki, to przyjde Laughing
Odpowiedz

Kalin napisał(a):Może uda mi sie wygrać gdzieś wejściówki, to przyjde :lol:

Glupi ma zawsze szczescie ;D
Odpowiedz

Czy Ty oby mnie przypadkiem nie obrażasz? :>
Wink
Odpowiedz

Ja Ci tu komplementy wale, a Ty takie teksty ;)
Odpowiedz

HAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kto tam był????No kto???????????????/
JAAAAAAA!!!!!!!!!!!Macie czego żałować...
Odpowiedz