• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Katatonia

Vlkodlak napisał(a):Kamael no to polecam Alternative 4 i Eternity Smile. Razem z Judgement tworzą moją świętą trójcę, chociaż bardzo się od siebie różnią. Ta nowa płytka też bardzo dobra Smile
Od dwóch dni mam "Alternative 4" i już ją uwielbiam. Smile Więc teraz czas na "Eternity"... :]
Odpowiedz

Tak... to po "Eternity" przyjdzie czas na "The Silent Enigma" Smile Tia... stara dobra Anathema. A na końcu w CDeku wyląduje "The Crestfallen" Rolleyes Co się zaś tyczy Antimatter to nawet bym nie śmiał znac? Nie do tego stopnia co Anathema ale zespół rzeczywiście przypadł mi do gustu. Gdy tylko Duncan odszedł z Anathemy zastanawiałem się co też z tym zespołem się stanie. Ale jak pokazało życie zarówno Anathema jak i Duncan solowo radzą sobie naprawdę nieźle Wink

A jeszcze wrednie dorzucę coś o Paradise Lost. Z całej ich dyskografii szczególnie lubię dwie płytki - "Gothic" i "Draconian Times" Wink

PS - skoro wątek jest o Katatoni to wypadało by z trzy słowa o niej dorzucic Wink Więc - da się posłuchac Angry
"Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, spierwiastkuje. My kosmici Pi i Sigma dwa matplanetyczne znaki..."
Odpowiedz

Ohhh my sweet nurse Smile) <nutki>
keep it quiet here...
Odpowiedz

poprawka: uwielbiam dokonania od Discouraged Ones - az do najnowszej Vivy, starsze tez sa spox - sczegolnie Jhva Elohim Meth oraz DoDS ;p praktycznie cala discographyya Katatonii ;]

a co do Anathemki - uwielbiam od Serenades (ale najmniej, wlasnie serenades oraz the silent enigma )

dla tych dwoch zespolow warto zyc ;p + mdb jesce ;p
Odpowiedz

Tixie... bo popadniesz w katatoniozachwyt... (jeśli juz nie popadłeś) Wink
keep it quiet here...
Odpowiedz

popadlem ;p mam bluze (stad - za 90 zeta)i sie jaram i codziennie w niej chodze i wogole i mam naszywke (nei stadBig Grin) i i i i Big Grin
Odpowiedz

Tak... i przyszedł czas na "Eternity". W tym momencie akurat rozpływam się przy "Hope". No to teraz mam już wielką trójkę - "Judgement", "Eternity", "Alternative 4". Wszystkie piękne...
Odpowiedz

Jeżeli o mnie chodzi to jestem zagorzałym fanem Doom Metalu i bardzo lubię wszystkie zespoły, które tu wymieniłeś. Miło, że ktoś ma tutaj podobne zainteresowania.
A sacrifice for freedom...
Odpowiedz

Uwielbiam Viva Emptiness. Ostatnio nic innego nie gosci na mojej playliscie.

(W tym momencie odezwalem sie Ja, nie Szatan, tylko jego ofiara, ktora Szatan nawiedza i kieruje, aby z wami rozmawiac)
AVE JA!!!
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Tak... i przyszedł czas na "Eternity". W tym momencie akurat rozpływam się przy "Hope". No to teraz mam już wielką trójkę - "Judgement", "Eternity", "Alternative 4". Wszystkie piękne...

aa. to gadamy o Anathemie? :>
Odpowiedz

No jasne! Anathema! Anathema! Big Grin
A sacrifice for freedom...
Odpowiedz

tix napisał(a):
Kamael napisał(a):Tak... i przyszedł czas na "Eternity". W tym momencie akurat rozpływam się przy "Hope". No to teraz mam już wielką trójkę - "Judgement", "Eternity", "Alternative 4". Wszystkie piękne...

aa. to gadamy o Anathemie? :>
Ja tu w pierwszym poście widzę:
Primosz napisał(a):Ktos tutaj slucha takich klimatow ? Dokladnie to Katatonia ( i nowej i starej ) Anathemy ( nowa/stara), Tiamat ( nowy ), MDB, Paradise Lost itp ?
Więc wypowiedziałem się na temat Anathemy. Coś nie tak?
Odpowiedz

moje klimaty, ale jakoś My Dying Bride przeboleć nie mogę, nie wiem czemu Neutral
Wszyscy jesteśmy obłąkani.
Ja jestem obłąkany. Ty jesteś obłąkana.
- Skąd wiesz, że jestem obłąkana? - powiedziała Alicja.
- Na pewno jesteś - powiedział Kot.
- Inaczej nie znalazłabyś się tutaj
Odpowiedz

Katatonia zagra na tegorocznej metalmani. Bileciki jedyne 120 zł 8)
"Ostatnią czarodziejską różczke widziałem wbitą w pizde czarodziejki zgwałconej w Sarajewie" - Arturo Perez Reverte, "Życie jak w Madrycie"
Odpowiedz

Ahhh Katatonia 21 Lutego wydaje kompilacje utworow z plyt Discouraged Ones do Viva Emptiness (cd 1 & 2) + dvd z koncertu na krzemionkach 2003 skladanka sie zwie "The Black Sessions" a oto okladka

[Obrazek: 155202.jpg]

CD #1:

1. TEARGAS [3:32]
2. RIGHT INTO THE BLISS [5:05]
3. CRIMINALS [3:47]
4. HELP ME DISAPPEAR [5:14]
5. NERVE [4:30]
6. THE FUTURE OF SPEECH [5:39]
7. GHOST OF THE SUN [4:07]
8. I AM NOTHING [4:37]
9. DEADHOUSE [4:35]
10. PASSING BIRD [3:38]