• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

J. A. Zajdel

Wybitny autor SF, jego dziela mozna podzielic na dwie kategorie:
A) Zbiory opowiadan typowego sf, charakteryzuja sie ciekawymi pomyslami, nietypowymi rozwiazaniami; trzymaja sie jednak kanonu sf
b) Dziela sf-socjologiczne. Zaskakujace studium systemow totalitarnych. Trzymaja w napieciu i zaskakuja pomyslowoscia (Chociazby klucz w "Limes Infernor")

EDIT:
Zapomnialem dopisac "Co Wy sdzicie na temat jego tworczosci i czy w ogole czytaliscie?"
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Przeczytałem wszystko, co jest wydane, i powiem jedno: szkoda, że zmarł, bo każda kolejna książka była lepsza, najbardziej podobał mi się "limes inferior" i "Cała prawda o planecie KSI" oraz "Cylinder Von Troffa", opowiadania też trzymają poziom, w swojej dziedzinie był najlepszy(W Polsce oczywiście).
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Przeczytałem wszystko, co jest wydane, i powiem jedno: szkoda, że zmarł, bo każda kolejna książka była lepsza, najbardziej podobał mi się "limes inferior" i "Cała prawda o planecie KSI" oraz "Cylinder Von Troffa", opowiadania też trzymają poziom, w swojej dziedzinie był najlepszy(W Polsce oczywiście).
Popieram w 100 %!!! Laughing cieszę sie ,ze są w tym kraju jeszcze ludzie ,którzy czytują Zajdla,bo juz mi sie wydawało ze swoim uwielbieniu dla tego WIELKIEGO pisarza jestem osamotniony
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości