- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Mnie też cena zabiła, ale mimo wszystko przymierzam się do zakupu. Jak przystało na studenta nie będę jadł przez tydzień, może wtedy pieniądze się znajdą ;D.
[edit]
Obejrzałem ten filmik na youtube... Cholera, ja chcę na ich koncert ; ).
- Liczba postów:
- 3,230
- Liczba wątków:
- 216
- Reputacja:
-
0
11 czerwca 2007 zespół Isis zagra koncert, który fani zespołu będą mogli oglądać na żywo w sieci za pośrednictwem strony fabchannel.com. Tuż po zakończeniu imprezy zapis występu powędruje do ogólnodostępnego archiwum serwisu. Początek transmisji planowany jest na 20:30.
=)
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Oho, dobrze wiedzieć ;], mam nadzieję, że moje łącze da radę.
- Liczba postów:
- 1,732
- Liczba wątków:
- 29
- Reputacja:
-
0
^ no chyba bedzie mozna sicągnac później w jednym pliku caly koncet wiec sie nie boj ;].
It rained, but we cheered ...
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Brawo, bardzo dobra płyta, choć nie zmienia to faktu, że:
Oceanic > Panopticon >= Celestial > In The Absence Of Truth
A ja muszę się pochwalić, że po 5 (!!!) miesiącach od zamówienia wreszcie dotarło do mnie dvd "Clearing The Eye". Jutro odbiorę z poczty i pół dnia będzie wyciętego z życiorysu ; ).
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
To, że płyta jest świetnie wydana, materiał ładnie opracowany graficznie - to wiadomo, więc rozpisywać się na ten temat nie będę.
Same nagrania live po prostu miażdżą. W ogóle fajnie to dobrali - kilka z tych 7 początkowych kawałków zagranych w Nowym Jorku, Los Angeles i Tokyo to te najważniejsze na "Celestial", a całą setlistę w Sydney oparli na "Panopticon" i "Oceanic", tak więc całość to fajny przekrój przez dyskografię. Video zrealizowane może bez fajerwerków, ale trudno byłoby oczekiwać czegoś więcej.
Oj, wkładają w tę muzykę na scenie masę emocji (wczuwaja się chłopaki mocno, szczególnie basista i drugi gitarzysta, a Turner to chyba rano po każdym koncercie nie jest w stanie ruszyć szyją ;D), brzmieniem na żywo jeszcze bardziej powalają. Tradycyjnie najbardziej mnie powalił mój ulubiony "The Beginning And The End" - chyba zagrany na początku trochę szybciej, niż w wersji płytowej.
Warto było tak długo czekać na tę przesyłkę, a 65 zł za taki materiał nie wydaje mi się jakąś szczególnie wygórowaną sumą. No i teraz łatwiej będzie mi przeboleć, że nie pojawię się ich tegorocznych koncertach w Polsce ;/.
Oglądałeś już to video z 8 kawałkami z jakiegoś koncertu z 2005 roku na Fabchannelu? Właśnie się za to zabieram, przyjemna setlista, ciekawe jaka jakość.
- Liczba postów:
- 826
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Zastanawia mnie sprawa, czy panowie z Isis mają zamiar zawitać do Polski w najbliższym czasie.
- Liczba postów:
- 3,230
- Liczba wątków:
- 216
- Reputacja:
-
0
Byli ostatnio, watpie, zeby znow przyjechali.