• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Infiltracja (The Departed)

[Obrazek: p1.jpg]

Infiltracja (The Departed) top 250: #76 imdb.

Treść
Akcja filmu rozgrywa się w południowym Bostonie, gdzie policja stanowa toczy wojnę z przestępczością zorganizowaną. Młody tajny agent policji, Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), otrzymuje rozkaz przeniknięcia do struktur mafijnych, którymi rządzi Costello (Jack Nicholson). Podczas gdy Billy szybko zdobywa zaufanie Costello, Colin Sullivan (Matt Damon), zatwardziały młody przestępca, który penetruje policję jako informator mafii, zostaje awansowany na stanowisko dowódcze w specjalnej jednostce dochodzeniowej. Każdego z nich pochłania podwójne życie, spędzane na zbieraniu informacji o planach i podejmowanych przeciwdziałaniach organizacji, do których przeniknęli. Kiedy jednak zarówno mafia, jak i policja, wpadają na trop wrogiej wtyczki we własnych strukturach, Billy'emu i Colinowi nagle grozi schwytanie i zdemaskowanie przed wrogiem – obaj podejmują wyścig o to, kto pierwszy odkryje tożsamość drugiego, by zdążyć uratować własną skórę.

[Obrazek: g31.jpg]
[Obrazek: g26.jpg]
[Obrazek: g22.jpg]

Koncowka jest genialna, nie wiem czy ktos mial okazje obejrzec. Polecam.

Ps. W filmie mozna uslyszec Dropkick Murphys, hehe.
Odpowiedz

Dobry film, ale bez wiekszych zachwytow.
Odpowiedz

tez bylam w kinie na nim w listopadzie, calkiem mi sie podobal. W koncu boski leos nie gral jakiegos wymydlonego pajacyka Surprised Poza tym koniec zajebisty Big Grin
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Hmm, taka plejada gwiazd. Co tam do cholery robi DiCaprio? W sumie jest tam mat damon i nicholson, więc napewno obejrzę.
Odpowiedz

Cytat:bez wiekszych zachwytow.

Patrzac na rok produkcji, to chyba tylko El Laberinto del Fauno moze przebic The Departed.

Zoltan napisał(a):Co tam do cholery robi DiCaprio?

DiCaprio to niezly aktor, zaluje do teraz, ze zgodzil sie zagrac w Titanicu.

Valhalla napisał(a):Poza tym koniec zajebisty

Nom. Nie sadzilem, ze moze sie to AZ tak skonczyc. Pewnie dlatego, film wywarl na mnie pozytywne wrazenie.
Odpowiedz

najlepszy jest tekst jak damon wchodzi do chaty z zakupami- rozwalajacy w swej prostocie hahahaha Big Grin
Odpowiedz

Acrid napisał(a):zaluje do teraz, ze zgodzil sie zagrac w Titanicu.

Eee bullshit. Mógłby też wspomnieć, że żałuje swoich rólek-popierdółek w "Złap mnie jeśli potrafisz" czy "Gangi Nowego Jorku". Nie no sorry, ja się nie przekonam do tego aktora.
Odpowiedz

zazdroscisz mu tego, że moze posuwać te wszystkie lalunie z hollywood i tyle
[Obrazek: 266c114d403ad301.gif]
Odpowiedz

A o zaruchaniu to już inna bajka Rolleyes
Odpowiedz

Zoltan napisał(a):A o zaruchaniu to już inna bajka
opowiesz?
Odpowiedz

Oscary wręczone!

Najlepszy film: "Infiltracja"
Najlepsza reżyseria: Martin Scorsese - "Infiltracja"
Najlepszy scenariusz adaptowany: "Infiltracja" - William Monahan
Najlepszy montaż: "Infiltracja" - Thelma Schoonmaker

:)
Odpowiedz

no bo zajebisty byl Surprised
Odpowiedz

I czym wy się podniecacie. Powszechnie wiadomo, że rozdawanie Oscarów to jedno wielkie bicie braw samym sobie. Trzeba być gejem, żeby tego nie zauważyć.
Odpowiedz

kurwa zoltan ale ty ostatnio pierdolisz, wez sie chlopie opamietaj bo wymiekam normalnie.
Odpowiedz

Zoltan napisał(a):Powszechnie wiadomo, że rozdawanie Oscarów to jedno wielkie bicie braw samym sobie. Trzeba być gejem, żeby tego nie zauważyć.
Zgadzam się. W zasadzie to jestem 100% pedałem bo jakoś lubię niektórych chłopców, ale i tak się zgadzam.
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości