• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Immortal

LCF napisał(a):Jak dla was pedaly kazdy kto ma corpsepaint gra black metal, to ja dziekuje.

no smiech na sali! Immortal to nie black Laughing koles Ty chyba sie skads urwales...nie chcialem komentowac, ale jesli ktos nazywa mnie pedalem to musze- bo chamstwa nie zniese :? to ze ciagle nie krzycza Satan, Satan, Satan! to jeszcze ich nie dyskwalifikuje na polu BM. a dla Ciebie miszczu to jakie zespoly graja ten jedyny, sluszny black? pewnie cofnieci panowie z DF lub czegos w tym stylu :? Vale!
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

Więc może Wy do &%%&^$%$$&* nędzy wreszcie powiecie o co wam chodzi, bo to już nawet śmieszne nie jest, potraficie tylko pierdzielić co nie jest BM, co nie jest satanizmem, co nie jest tró i tak dalej, więc może raczycie nam, kindermetalom i pozerom wyjawić te wielkie tajemnice ?
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Myslisz że oni wiedzą??
Najnormalniej w świecie się zgrywają na forum i nic więcej!!
A jakieś fachowe cytaty każdy może zciągnąc sobie z neta!!
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Więc może Wy do &%%&^$%$$&* nędzy wreszcie powiecie o co wam chodzi, bo to już nawet śmieszne nie jest, potraficie tylko pierdzielić co nie jest BM, co nie jest satanizmem, co nie jest tró i tak dalej, więc może raczycie nam, kindermetalom i pozerom wyjawić te wielkie tajemnice ?

ale czy tutaj ktos kloci sie o smieszne bycie "trv" czy o satanizm?- nie. po prostu jak ktos nazywa mnie pedalem, bo uwazam Immortal za black to musze sie chyba wypowiedziec. tu nie ma zadnych tajemnic, a ja zaden "trv" nie jestem. moze zalozymy ankiete- "Co gra Immortal" i wtedy wg szanownego LCF wszyscy wyjda na kindermetali, pozerow i inne talatajstwo?
Odpowiedz

Chodziło mi o całokształt jeśli chodzi o pana LCF Tongue oczywiście że Immortal to black, chyba nikt normalny nie ma co do tego wątpliwości :?
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Chodziło mi o całokształt jeśli chodzi o pana LCF Tongue oczywiście że Immortal to black, chyba nikt normalny nie ma co do tego wątpliwości :?

bo juz myslalem ze o mnie chodzi Smile ale co do ankiety to obstawalbym za nia Smile bedzie kindermetalowe forum Laughing
Odpowiedz

Kiedyś telewizja z Bergen, rodzinnego miasta Immortal, zrobiła z zespołem wywiad i pytała chłopaków o ich związki z nurtem satanistycznym. Demonaz zaprzeczył temu i stwierdził, że muzyka Immortal tak naprawdę niewiele ma wspónego z nurtem „black metal”. Na określenie stylu muzyki, jaką gra Immortal, wymyślono nazwę „holocaust metal”.

Muzycznie to jest black metal, jednak lirycznie i ideologicznie nie do końca, a napewno nie w 100%.
Odpowiedz

Atreju napisał(a):Kiedyś telewizja z Bergen, rodzinnego miasta Immortal, zrobiła z zespołem wywiad i pytała chłopaków o ich związki z nurtem satanistycznym. Demonaz zaprzeczył temu i stwierdził, że muzyka Immortal tak naprawdę niewiele ma wspónego z nurtem „black metal”. Na określenie stylu muzyki, jaką gra Immortal, wymyślono nazwę „holocaust metal”.

Muzycznie to jest black metal, jednak lirycznie i ideologicznie nie do końca, a napewno nie w 100%.

No i to jest normalna odpowiedź, a nie jakieś majaczenie o niewiadomo czym Tongue
Odpowiedz

lirycznie i ideologicznie to celowa parodia Black Metalu. Nie powiem ze pietnowanie lesnego zła z mroznej polnocy jakos specjalnie by mnie denerwowalo, bo sam rowniez uwazam to za zalosne. Z tym ze warstwa muzyczna Black metalu nie jest skomplikowana zgodza sie chyba wszyscy, jednak na calosc sklada sie jeszcze pare innych czynnikow, ktorych wiekszosci zespolow nazywanych black metal brakuje.

Muzyka na pierwszych 3 plytach Immortal jest wg mnie zajebista, jednak przy sluchaniu tego da sie wyczuc ze to puste lupanie, co z tego ze zajebiste.
no man can see me and live
Odpowiedz

ja wiem czy takie puste? trzeba wiedzieć, że kazdy inaczej to postrzega, jednak w/g mnie nie można zaprzeczyć, że Immortal to BM. To, że oni to nazwali holocaust metal nie znaczy, że w znacznej większości nie jest black metalem. W/g mnie Immortal wybił się trochę ponad przeciętność i zaserwował ciekawe spojrzenie na ta muzykę przed którym to "innym" spojrzeniem tak bronią się koneserzy bm. Nie pałam uwielbieniem do Immortala, lubię tą kapelę, właśnie za to trochę inne, nieliniowe spojrzenie.
I never loose my might!
Odpowiedz

Zdaje sobie sprawe ze kazdy inaczej to postrzega, jednak Black Metal to muzyka naladowana negatywnymi emocjami. Takich w Immortal brakuje. To ze zrozbili z siebie pajacow w tekturowaych czapkach czarodzieja powinno byc dostatecznym powodem by nie nazywac tego Black Metal.
Odpowiedz

[Obrazek: immortal2.gif]
Odpowiedz

IMMORTAL to muzyka na której się wychowałem, więc ciężko mi obiektywnie na to spojrzeć. Mimo wszystko każda ich płyta była dużo lepsza od 99% tego czym zachwycają się teraz "koneserzy" blacku (o współczesnym death metalu z wrodzonej grzeczności nawet nie wspominam)
Odpowiedz

co rozumiesz przez "koneser blacku"
Odpowiedz

a swoją drogą zastanawia mnie fakt, dlaczego: "Battles In The North" ma urwane końcówki piosenek ?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości