• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Immortal

Co sądzicie o tym świetnym norweskim zespole grającym, a jakżeby inaczej black metal
Odpowiedz

hehe no sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Immortal jest świetny Smile
only for music
Odpowiedz

Tez lubie Wink
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Z tym black metalem to można by polemizować Wink ale jeśli chodzi o muzykę, to całkiem znośna, chociaż nie zachwycająca
[Obrazek: logo.jpg]
Odpowiedz

Jeden z najbardziej kiczowatych zespolow (o image sie rozchodzi) metalowych.. Muzyka- da sie zniesc.. Battles In The North calkiem fajne.. no i pikna okladka Big Grin
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Hm. Mam obsesje na punkcie Immortala od 5 lat prawie. Uwielbiam Damned In Black, At the Heart of Winter, Pure Holocaust, a zreszta wszystkie, ale na Damned gitary mnie rozbrajaja. Wielbie nawet ten kicz na Ich teledyskachSmile. Wiadomosc o rozpadzie Immortal ciagle do mnie nie dociera, staram sie o tym nie myslec, tylko zwyczajnie, fanatycznie sluchac tej genialnej muzyki. Nie jest to czysty true BM (taa, to straszne po prostu... Angry ) i slyszalam ze Immortal skonczyl dobrze grac po Pure Holocaust, ale mnie to bawi. Dla mnie Immortal jest najwiekszy, najwspanialszy, najwazniejszy i koniec Angry
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):Jeden z najbardziej kiczowatych zespolow (o image sie rozchodzi) metalowych..

Tego nie da sie ukryc, niestety. Muzyke tworza ladna, hehe (;
Odpowiedz

Alsvartr napisał(a):Z tym black metalem to można by polemizować Wink
więc jaki rodzaj muzyki tworzą jeli nie black ? Wink
TO JEST TRUE NORTH BLACK Smile
Cytat:Jeden z najbardziej kiczowatych zespolow (o image sie rozchodzi) metalowych
nie zgadzam się Angry
Odpowiedz

ich image jest żałosny podobnie jak muzyka... niechce tego komentować...
Odpowiedz

Nie lubie immrotal. Oni grają za technicznie. W tym nie ma klimatu. Black metal powienien być mroczny i tajemniczy.
Odpowiedz

hegemon88 napisał(a):Black metal powienien być mroczny i tajemniczy.

podaj przykład...
only for music
Odpowiedz

DeMoN .|. napisał(a):więc jaki rodzaj muzyki tworzą jeli nie black ?
TO JEST TRUE NORTH BLACK

Sami określali swoja muzykę jako "holocaust metal" Wink Zresztą porównaj chociażby takie At The Heart of Winter z czymś z klasyków czystego blacku.Widać różnicę??A no właśnie Wink

van napisał(a):
hegemon88 napisał(a):Black metal powienien być mroczny i tajemniczy.

podaj przykład...

Ja strzelę w ciemno:hegemon powie Warraha Laughing

Tomash napisał(a):Ważne tylko żeby kapele nie traktowały swojego wizerunku zbyt poważnie-Immortal malowali se twarze i tyle,gorzej gdyby opowiadali wszędzie że tak trzeba, tak jest tru itd.

Więc co myślisz o chociażby takim Deadzie albo ogólnie całej norweskiej scenie BM wczesnych lat '90??Ich zachowanie sceniczne przekładało się na prawdziwe życie i za to są teraz w tym środowisku szanowani.
Odpowiedz

TERAZ dead i euro nie zyją a Varg kibluje, ale wtedy?To co mieli do przekazania przekładało sie na to co robili.
A Abbath i Demonaz nie trzymali się z nimi bo to nie była ta sama ideologia.Proste..
Odpowiedz

jak widze teledysk do Blaskyrh i krzywe zęby Abbatha, oraz jego posówanie po wzgórzach z gitarą to wpadam w radosny prześmiewczy nastrój Smile hehe image mieli polewny, a muze nawet spoko, samą muze bo Abbathowy głos jest dla mnie troszkę zabawny
Odpowiedz

....... Uwielbiam takie tró rozmowy. Immortal to Immortal, wszystkie burzumy i tym podobne to inna bajka. Jak ktos jest tru jak cholera to niech nie slucha Immortal bo nie znajdzie tam nic dla siebie. Ja nie lubie Burzum i Mayhem, ale ze mnie pozer, prawda? Dosyc silnie wiaze swoje zycie z muzyka, ale wybieram ja starannie, slucham BM, ale drazni mnie Varg. Immortal nie jest wielkimtruegrimpagansatanmetalem...
Nie zamierzam jednak demonstrowac wyzszosci muzyki ktorej ja slucham, od tej ktorej sluchaja inni. Jesli mnie sie cos nie podoba, tzn ze mnie sie nie podoba, a nie ze jest beznadziejne.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości