Ankieta: Co jest dla Ciebie wa - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Ideologia
14.58%
21
14.58%
Muzyka
85.42%
123
85.42%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ideologia czy muzyka?

Co jest dla was ważniejsze w Black Metalu: ideologia czy muzyka? Umotywujcie jakoś swoje stanowisko w tej sprawie.
Odpowiedz

Muzyka.. Dlaczego? Poniewaz nie wiem nic o ideologii blacku.. I nie mam zamiaru niczego sie o niej dowiadywac..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Ta? ZGodzĘ SIĘ z dŻemikieM?
To jeST jakAŚ ideoloGIA w Black METalu?
Bring about the change so quickly
Bring about the terror’s night
Bring about the blood of lovers
Bring about the smell of fright
Odpowiedz

kSIąŻę krzyŻtof napisał(a):To jeST jakAŚ ideoloGIA w Black METalu?
Jest... Black metal jest muzyką ideologiczną. Dla niektórych sama ideologia jest ważniejsza od muzyki. Powstaje też wiele sporów dotyczących która ideologia jest "true" : Antychrześcijaństwo, Satanizm, Pogaństwo, Narodowy-Socjalizm a nawet unblackowy Chrześcijanizm Big Grin . Dla mnie liczy się przedewszystkim muzyka, ideologia schodzi na dalszy plan. Jedyne czego nie nawidzę to mieszanie muzyki z polityką. Socjaliści do partii :!: A od muzyki WARA :!:
Odpowiedz

Dla mnie najwarzniejsza jest muzyka, chociasz jestem antyklerykaninem, nie nawidze wszystkiego co niesie za sobą kościuł i księża, do Chrześcijaństwa nic nie mam, choć jestem ateistą.
Odpowiedz

Oddałem głoś na muzyke, bo jest ona podastawą, dopiero póxniej dochodzi ideologia. W zasadzie Ważność Ideologia - Muzyka oceniam na 50/50 %. Doba muzyka, do niej ideologia i masz BM.
Odpowiedz

Muzyka oczywiście, choć muszę przyznać, że ideologia ostatnimi czasy również, tyle, że w mniejszym stopniu.
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

muzyka, aczkolwiek ideologia dodaje muzyce smaczku i nie oszukujmy sie, bez ideologii nie byloby Black Metalu Laughing
Odpowiedz

Cytat:Black metal jest muzyką ideologiczną. (...) Narodowy-Socjalizm (...) Jedyne czego nie nawidzę to mieszanie muzyki z polityką. Socjaliści do partii
WyjaŚnisz MI ten MAły PaRadOks?

Poza tYm - SkĄd u LichA w MAkSYMAlNE dEstRUKtyWNEj - PrzYnaJMNIEj Na WarSTwIE "IdeOLOgiczNEj" - MuzYce WziĄŁ siĘ NarodOwY SOcjaLIzm?
Odpowiedz

Mnie o wyjaśnienie nie pytaj bo sam uważam łaczenie BM z NS za szczyt idiotyzmu. Conieco informacji na temat tego nurtu możesz znaleźć na stronie www.poganie.webpark.pl
Odpowiedz

Zdecydowanie muzyka Wink
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

WolaŁByM Raczej POdysKutowaĆ z KiMŚ na TEn TEmat, niŻ czYTaĆ. Nie LubIĘ szaTAnmETalu i NIE BęDę poszerzaŁ HoRYZONTÓw KORzystAjĄć z MĄdrych Źródeł. A Na NS czy iNNE objawY GŁuPoTy w stYLu nacjoNalIZmu, faszYZMu itD mam ALerGIĘ, StĄd pYtanIE. NIE skOrzystaM, ALE dzIĘki ZA mĄdre POdejŚcie.
Odpowiedz

Oddałem głos na muzykę,chociaż bez tej całej ideologii black metal nie miałby racji bytu.Wystarczy zagłębić się w teksty niektórych kapel jak Darkthrone,Dark Funeral czy Satyricon,aby wiedzieć o co tu chodzi.O Gorgoroth to nie wspomnę...
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

Muzyka ofkors. Ideologie to ja mam w okolicy o... Embarrassed gdzies, po prostu gdzies...
"Nie, czlowiek nie uczy sie na wlasnych bledach. Powtarza te same do znudzenia, az wreszcie nabiera wprawy i wychodza mu one coraz lepiej."
Odpowiedz

IDEOLOGIA!!!
CP/DP
Odpowiedz