Ankieta: Co jest dla Ciebie wa - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Ideologia
14.58%
21
14.58%
Muzyka
85.42%
123
85.42%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ideologia czy muzyka?

Hahahaha !
Wielbłąd, chciałeś zabłysnąć ale znów ci nie wyszło. Zobacz sobie kiedy rozpoczął ów Venom i Bathory swoją działalność, a kiedy kapele które wymieniłem. To ten sam okres jełopie.
"Beyond scorn, lies and calumny, I still stand and watch you rot"
Meychna'ch
Odpowiedz

Dla mnie muzyka jest najważniejsza. Ideologia dopiero na drugim miejscu.Kłocicie się o coś co za parę lat i tak zmieni się jeszcze w coś innego. Wtedywspółcześni "wielcy" będą pozerami a ich miejsce zastąpią nowi "true wojownicy".
Odpowiedz

Nuillnac napisał(a):Hahahaha !
Wielbłąd, chciałeś zabłysnąć ale znów ci nie wyszło. Zobacz sobie kiedy rozpoczął ów Venom i Bathory swoją działalność, a kiedy kapele które wymieniłem. To ten sam okres jełopie.

A co ma Sarcofago do np. Mayhem?! poza tym wątpie żeby sarcofago powstało w 1979 roku, tak jak Venom... Zresztą twoje argumenty są gówno warte, bo zespoły "pierwszej fali" znacznie różniły się od siebie, dopiero Norwegowie zaczeli jechać na jedno kopyto, zresztą zaryzykuje twierdzenie, że oni chcieliby grać death metal, tyle że po prostu nie byli w stanie(jeśli tak nie jest, to dlaczego
po pewnym czasie, kiedy zapewne nauczyli się pożądnie grać, 90% tych kapel, od Mayhem zaczynając a na Immortal kończąc dość drastycznie zmieniło styl?!, przecież nawet Darkthrone ma na swoim koncie death metalowe wydawnictwo), idąc dalej twoim tropem można powiedzieć, że Mayhem nie grało black metalu, bo teraz się gra inaczej, a jedynymi słysznymi black metalowymi kapelami są Red Harvest i powiedzmy ostatnie dokonania Ulvera.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Ciągłe dyskusje które kapele są prawdziwe a które nie. Przecież za parę lat nikt tej całej "ideologii" nie będzie traktował na serio ,tak jak wy nie traktujecie na serio hipisów. Ja słucham muzyki ze względu na wartość czysto muzyczną a nie ideologiczną.
Odpowiedz

G napisał(a):Ja słucham muzyki ze względu na wartość czysto muzyczną a nie ideologiczną.

No ja też, ale to jest forum DYSKUSYJNE, czyż nie? zresztą ja za bardzo nie pisze tu o ideologii, więc o co chodzi? Question
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):No ja też, ale to jest forum DYSKUSYJNE, czyż nie? zresztą ja za bardzo nie pisze tu o ideologii, więc o co chodzi? Question
Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi tu o ciebie tylko o niektórych uczestników tej dyskusji ,którzy stawiają sobie nic niewartą pseudoideologię ponad muzykę.
Ja też zagłosowałem na ideologię tak dla jaj bo myślałem ,że wszyscy oddadzą głos na muzykę.
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):
Nuillnac napisał(a):W latach '80 BM grało Blasphemy, Sarcofago czy Von. Posłuchajcie tego a zobaczycie, że stylistyką wyraźnie różni się od Venom. No chyba, że macie uszy "niewyrobione" , bo i tak może być.

które powstały jak już Venom i Bathory były legendą black metalu, panu już podziękujemy

Mądrze prawisz dzielny wojowniku.
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Nuillnac napisał(a):Hahahaha !

chyba cie popierdolilo doszczetnie, Venom wydal kultowe wydawnictwa Welcome To Hell i Black Metal, zanim Sarcofago wynurzylo sie z brazylijskiej dzungli, wiec o czym mi tu pierdolisz? a Blasphemy dema nagralo, jak juz z Venom dawno odszedl Cronos, wiec chuja tam wiesz. Poza tym niebialych kapel sie nie slucha.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

G napisał(a):
Tomash napisał(a):No ja też, ale to jest forum DYSKUSYJNE, czyż nie? zresztą ja za bardzo nie pisze tu o ideologii, więc o co chodzi? Question
Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi tu o ciebie tylko o niektórych uczestników tej dyskusji ,którzy stawiają sobie nic niewartą pseudoideologię ponad muzykę.
Ja też zagłosowałem na ideologię tak dla jaj bo myślałem ,że wszyscy oddadzą głos na muzykę.

No i tu kolejny przyklad ze ludzie nie wiedza czym jest black metal.
Na pohybel katolickiemu scierwu!!!
Odpowiedz

"Tomash napisał(a):Zresztą twoje argumenty są gówno warte

A co, twoje są lepsze ? Mając "przed uszami" pierwsze dema Norwegów i "Possesed" Venom, twierdzisz, że oba to BM , hahaha ! Idź posłuchać black metalowego Children of Bodom.
Meychna'ch
Odpowiedz

I znowu kręcisz. "Possessed" to już późniejszy, faktycznie bardziej heavy - thrashowy album(choć jedno go łączy z znorweskim BM - fatalne brzmienie Big Grin .
Odpowiedz

LCF napisał(a):
G napisał(a):

No i tu kolejny przyklad ze ludzie nie wiedza czym jest black metal.
Wiedzą ,że jest muzyką a wszelkie inne bzdury można odstawić na bok. Ale o o co ta kłotnia ? Co drugi to większy fachowiec. Muzyka to muzyka i jeśli się komuś podoba to jej słucha bez względu na to czy zespół jest true czy nie. Ludzie którzy zarzucają chrześcijanom ciemnotę odmawiają sobie przyjemności ,jaką bez wątpienia jest słuchanie muzyki ,tylko dlatego ,że teksty danej kapeli nie są zgodne z ich poglądami. I kto tu jest ograniczony ?
Odpowiedz

Nie wiem kto. Wiem tylko ze ja sobie przyjemnosci sluchania muzyki nie odmawiam, ale jesli dany zepsol nie jest black metalowy to mowie ze nie jest i tyle. A zeby byc zespolem Black Metalowym nie wystarczy grac wg utartych norm, trzeba przede wszystkim miec co do przekazania (czyli ideologie). Czy w tym gatunku ideologia jest waznejsza. Prawda, jakie to proste?
Na pohybel katolickiemu scierwu!!!
Odpowiedz

Tomash napisał(a):I znowu kręcisz. "Possessed" to już późniejszy, faktycznie bardziej heavy - thrashowy album
Skoro to "bardziej heavy - thrashowy album" to po co ta gadga, że Venom gra BM ?
( Ale ja się uczepiłem tege szufladkowania, hahahaha ! )
Meychna'ch
Odpowiedz

bo wcześniejsze płyty to BMTongue (wg mnie, wg Ciebie nie i skończmy to bo do niczxego nie dojdziemy )
Odpowiedz