Ankieta: Co jest dla Ciebie wa - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Ideologia
14.58%
21
14.58%
Muzyka
85.42%
123
85.42%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ideologia czy muzyka?

ahenathon napisał(a):piszą tu niedojrzali i wkórwieni ludzie.
zaiste...
Laughing
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Danzig napisał(a):ależ ty pieprzysz ! to może np. AC/DC dajmy jakiś tekst Burzum i wtedy także otrzymamy black metal ... ?

Wyobraź ty sobie tekst burzum w takiej muzyce okraszony . Niezłe jaja by były. Porównanie conajmniej zbędne. Na odwrót było by identycznie. Teksty zwykle maja pasować do muzyki. Żadna kepla death metalowa nie bęidze spiewać o pilnowaniu kóz na łące ,chyba mzę chce otrzymać efekt humorystyczny.

Druga sprawa Ac\Dc nie gra metalu.
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

ahenathon napisał(a):Żaosne. W każdym gatunku znajdą się pozeży.
Azaliż także w piśmiennictwie kvlt obowiązuje...? Laughing

Valhalla napisał(a):ahenathon napisał:
piszą tu niedojrzali i wkórwieni ludzie.

zaiste...
Laughing
Mam odpowiedź dla niedojrzałych i, prawda, zdenerwowanych Big Grin : "Polacy mają depresję totalną dlatego, że nie ma Słońca Przez 7 miesięcy w roku, a lato bywa czasem nie gorące" Laughing
Jeden Dar...jedno własne skrzydło...żeby potem poczuć wiatr
To dla Takich Chwil - całe życie w szaleństwie...
Odpowiedz

Pozerzy. Tak lepiej? Evil or Very Mad
>34.788%... Complete<>Filth Pig<>HyBreed<>Floodland<>Load<De Mysteriis...<>Under a Funeral Moon<>Garlands<>Blizzard Beast<
>Racja jest po stronie tego, którego słowo jest piękne i ostatnie... i nie musi mieć z prawdą nic wspólnego. (Quote from Lucifer)<
Odpowiedz

Sobota napisał(a):Teksty zwykle maja pasować do muzyki. Żadna kepla death metalowa nie bęidze spiewać o pilnowaniu kóz na łące ,chyba mzę chce otrzymać efekt humorystyczny.
Słusznie. Wiec jeśli teksty maja pasować do muzyki (a nie odwrotnie), to jak ideologia może być ważniejsza od muzy? Wychodziłoby na to, że kolesie najpierw piszą "mroczne" teksty a potem dorabiają do tego "odpowiednią" muzę? Że niby inaczej się nie sprzeda, czy jak ? To dopiero by było pozerstwo jak ch...
Żeby sprawa była jasna: nie jestem jakimś antyblackowym agitatorem, czasami jeszcze lubię sobie wrzucić np. Satyricon tylko na kiłę dorabianie tej całej ideologii...
Jeden Dar...jedno własne skrzydło...żeby potem poczuć wiatr
To dla Takich Chwil - całe życie w szaleństwie...
Odpowiedz

^ no spoko bo jesteś słuchaczem. To ,z słucham RATM nie znaczy ,że jestem miłosnikiem che i spóły. Tu chodzi o artyste i tego ,ze poprzez black metal wyraża swoje zdanie na pewne tematy. Nie istnieje cośtakiego jak chrześcijański black metal. To jest kompletnie inny gatunek bo pierwsze dwa człony gryzą się jak cholera.

Black metal to również podejście do życia i.t.d.

Black metalowe teksty oprócz teog ,że są roczne majakonkretne przesłanie. Te dobre, a nie kapel które nie maja zieolnego pojęcia o tym i zarywajana gitary podpite koleżanki.
Odpowiedz

a mnie sie wydaje , ze to black metalu trzeba po prostu podchodzic z dystansem....sluchac muzyki, podziwiac stare kapele, czuc klimat etc. najwazniejsze to miec wlasny niezachwiany swiatopoglad. Dla mnie wiara w szatana jaka np. reprezentuje Gorgoroth jest rownie smieszna co wiara w bialego chrysta, aczkolwiek, jezeli ktos sie spelnia w tym co robi i jest wierny swym idealom, to i takiego czleka podziwiac moge.

(A najlepsza plyta w/w kapeli to Pentagram Laughing)
[Obrazek: tnbm-emblem.png]
Odpowiedz

ahenathon napisał(a):Żaosne. W każdym gatunku znajdą się pozeży
Fenomen black metalu polega na tym, że przeogromna większość zwolenników tego gatunku to pozerzy.
[Obrazek: 266c114d403ad301.gif]
Odpowiedz

Hallvard napisał(a):a mnie sie wydaje , ze to black metalu trzeba po prostu podchodzic z dystansem....sluchac muzyki, podziwiac stare kapele, czuc klimat etc. najwazniejsze to miec wlasny niezachwiany swiatopoglad. Dla mnie wiara w szatana jaka np. reprezentuje Gorgoroth jest rownie smieszna co wiara w bialego chrysta, aczkolwiek, jezeli ktos sie spelnia w tym co robi i jest wierny swym idealom, to i takiego czleka podziwiac moge.

(A najlepsza plyta w/w kapeli to Pentagram Laughing)

Dystans ,to inna sprawa. Dobra zakończmy dyskusje o black metalu bo w sumie każdy ma własną tego wizje i nie jest to wszystko tak sprecyzowane, do końca.

Zresztą drapał to pies. Ale porównywanie kredek z black metalem jest obraźliwe dla ludzi wykonujący ten gatunek.
Odpowiedz

Książę 2 napisał(a):
ahenathon napisał(a):Żaosne. W każdym gatunku znajdą się pozeży
Fenomen black metalu polega na tym, że przeogromna większość zwolenników tego gatunku to pozerzy.

Prawda,dlatego tym gorliwiej należy gloryfikować tych ,którzy naprawdę są true
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

pomijając oczywiście - dla dobra tej dyskusji - fakt czy ci ostatni są tandetnymi zjebami czy nie
[Obrazek: 266c114d403ad301.gif]
Odpowiedz

Dla mnie najważniejsza jest muza. Kiedyś w necie ściągałam sobie przetłumaczone teksty, ale przestałam bo często nawiązują do satanizmu. Ja mam zupełnie inny światopogląd i nie chcę w tak głupi sposób go zmieniać. Tongue
Szekina
Odpowiedz

Jesssssu...To niech dalej sobie obrażają twoje poglądy,wiarę (czy co tam innego) a Ty zamkniesz oczy na tekst a muzyki dalej będziesz słuhchać?Coś w stylu żyda słuchającego Honoru.
Odpowiedz

Hipokrycii są w wsród nas Tongue
Odpowiedz

Wiecie co tak czytam te wasze posty i przy niektórych pękam ze śmiechu a przy niektórych naprawde chce sięmi żygac... Częśc z was wogole o blacku niema zielonego pojecia... myslicie ze CoD albo dymny burger to black metal takie odnosze wrazenie... bez ideologi black metal nie miałby prawa istnienia.... jesli chcecie sobie sluchac samej "Durnej" muzyki to posluchajcie sobie black sabath albo metalice dla ktorych moj szacunek jest rownoznaczny z poziomem podlogi w moim domu... wogole niemacie o pojecia co piszecie najlepiej jest pisac a samemu sie niewie o czym ale tu dla was brawa przynajmniej sie mozna posmiac z waszych postow... muzyka w blacku jest tlyko odzwierciedleniem pogladow ktore sa pietnowane przez teksty i maja wyrazac agresje itp, co do NSBM to chyba najlepszy gatunek black i najczesciej sluchany, a ten kto wyklina na Honor to jest po prostu debilem, pewnie nawet nie slyszales a sie wypowiadasz nikt nie karze mordowac ani zabijac, bys mogl takie rzeczy wypisywac, zauwarzylem tutaj sladowe ilosci prawdziwej krwi ktorzy cenia sobie cos wiecej niz tylko puste przemienie i bełkot tego siwata, dlatego respekt dla ludu dla ktorego ziemia na ktorej zyjemy jest czyms wiecej niz skrawkiem na ktorym przelano czysta krew...Salve.
We are only shadows of the past... but THE cult is still alive...
Odpowiedz