• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HORRORY

(10-23-2011, 11:07 AM)jankier napisał(a):  devil. wczoraj se obejrzałem. 7/10 jak dla mnie

też już widziałam kilka msc temu Wink ja bardzo dużo filmów oglądam ;P
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Posiadacie konto na filmwebie?
Odpowiedz

^ po co?

stake land. pozytywne zaskoczenie. z początku nędza, ale później spoko akcja
[Obrazek: c8b259e3332eeddf.jpg]
Odpowiedz

stake land - muszę zobaczyć, ktoś mi już polecał. słyszałem, że nie jest w klimatach zmierzchu ;P
Odpowiedz

raczej to taki poważniejszy zombieland
[Obrazek: c8b259e3332eeddf.jpg]
Odpowiedz

Jeśli mogę pomóc... Na zalukaj.pl można oglądać 72 minuty filmu za darmo albo za SMSa trochę dłużej, dużo filmów, ale niektóre usunięte przez prawa autorskie.

Starocie są najlepsze, przez to, że są pełne stereotypów bawią... A z nowych... "Czwarty stopień", może "Echo", byłam też pozytywnie zaskoczona "Sierotą"... No i "Obcy"... może s-f, ale dla mnie to klasyk.
WHAT DO YOU MEAN I AIN'T KIND?
JUST NOT YOUR KIND!
Odpowiedz

Ja sobie kupuję za 1PLN konto na np. filesonic i za całą noc ściągnie się z 30/40 filmów. Smile
Po co się denerwować z limitami?

Przy okazji - wczoraj oglądałem Dziewiąte Wrota. Zajebisty film z zajebiście ciężką końcówką.
Odpowiedz

zaczęłam oglądać american horror story, muszę przyznać, że wciągający serial Big Grin
co do filmweba to mój mąż w zamierzchłych czasach, gdy nie trzeba było jeszcze tak zapierdalać ;P był tam weryfikatorem i siłą rzeczy konto posiada, mnie ono niepotrzebne ;]
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Jeśli chodzi o horrory to nie ogladam tych współczesnych - to totalne dno. Nie mozna sie nawet posmiac (przyklad: human centipede).

Za to zakochalem sie w starych horrorach wytwórni Hammera - filmy maja NIESAMOWITY KLIMAT! Rowniez filmy Cormana (z Vincentem Price'm i na podstawie opowiadan EA Poe czy Lovecrafta) i generalnie wiekszosc filmow z Vincentem Price'm. NIC JUZ NIGDY nie zastapi tego klimatu Smile
Dla tych, ktorzy chcieliby zapoznac sie z tymi filmami i wczuc sie w naprawde klimat nie do podjebania, proponuje na poczatek takie filmy jak:
Hound of Baskervilles (ale to chyba kazdy zna - absolutny klasyk), Countess Dracula, Haunted Palace, House of Usher (1960r. z Vincentem), Horror of Dracula, Curse of the Werewolf (chyba najsmutniejszy Hammer..), Mask of the Red Death (rowniez z V. Price)...

Wytwornia Hammera zrobila serie filmow o Draculi, Frankenstein'ie i Mumii (mumię odpuszczam - nie moje klimatyWink jak i cala mase horrorow/thrillerow o naprawde roznej tematyce (niestety nie obejrzalem nawet wiekszosci - ale mam zamiar obadac wszystkie). Tutaj np top filmów Hammera - naprawde polecam - KLASYKA! - http://www.coolasscinema.com/2009/08/20-...films.html

Odpowiedz

Są fajne, ale jeszcze ciekawiej moim zdaniem wyglądają te sprzed wojny. Prawdziwy Dracula, to ten grany przez Bela Lugosi ;]
Odpowiedz