• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

HORRORY

Owszem, The Thing bardzo dobry horror, chociaż moim zdaniem nie wytrzymuje próby czasu. A sam pomysł świetnie wyeksploatowano w grze pod tym samym tytułem.
[Obrazek: mallemma.gif]
Odpowiedz

acha,nie no sorry,myslalam,ze It nazywa sie po polsku poprostu cos.
a ogladal ktos birds of prey? Smile Wink
Jag är inte en människa. Det här är bara en dröm, och snart vaknar jag. Det var för kallt och blodet levrades hela tiden.
Odpowiedz

mój ulubiony horror to 'Lśnienie' Kubricka Tongue ile razy bym nie ogladała za każdym razem te same emocje Tongue
Odpowiedz

Popieram. Lśnienie rządzi.
Ogólnie oglądam raczej gore/exploit, a nie typowe horrory, a więc Guinea Pig, Men behind the sun, Cannibal Holocaust. I wszystkie starocie, nawet te, które teraz śmieszą zamiast straszyć.
Uwielbiam Antropophagusa, scenka z pożeraniem własnych flaków, yeah Tongue
Odpowiedz

Skinless napisał(a):Popieram. Lśnienie rządzi.
Ni zgodzę się z tym :0... mnie lśnienie znuzyło, zdecydowanie za długi, brak jakichkolwiek odczu zwiazanych z tym filmem, kiedyś w tv leciało lsnienie jako 3 czy 2 odcinkowy film, z kolesiem ktory grał w serialu "wings" ten w długich włoskach Smile... bardziej mi się podobał.

z nowym pozycji oglądałem tak :

-stay alive (pomysł w miare nowatorski ale wykonanie już gorsze jak i cała akcja, typowy ligth dla nastolatków 5/10

-wzgórza mają oczy (może byc, grupka mutantów, i zagubiona rodzinka, wypada obejrzec, by pod koniec filmu nasycic sie zemsta 7/10

-a american haunting (spieprzona namiastka egzorcysty Smile nic specjalnego ani efektownego 3/10

Angry
www.shox.pl My Site
Ruda z moich snów ...
[Obrazek: ruda.jpg]
Odpowiedz

Te filmy, które wymieniłeś to dopiero są denne Tongue Zwłaszcza ten o wzgórzach, kopia Złego Skręta (ten tytuł śnił mi się po nocach, widać za dużo jaram ;p). Też mutanty, też rodzina, też kanibale, tez zemsta, tylko zamiast lasu pustynia.

Ostatnio widziałem The Descent (Zejście) o 6 laseczkach w jaskini z potworkami i mi się podobało, chociaż moje Kochanie obśmiało ten film ;P
[Obrazek: kopniakbv7.gif]
Odpowiedz

ja tam lubie stare filmy o zombiakach. szczegolnie demons(demony,ale wygladaja jak zombiaki). no i klasyki. nieznosze pophorrorow typu pila,znaki itd. itp.
Odpowiedz

w ogóle te wszystkie filmy: wrong turn, wzgórza mają oczy, rest stop(oglądał ktoś?) to takie podobne do siebie, aż nudne, mnie się podobało saw i dwójka też, a widzieliście teksańską masakre piłą mechaniczną, tylko tą starą wersje?
Odpowiedz

A ja oglądam wszystke horrory.A jak ktoś tu powiedział że Hellraiser jest niesmaczny to polecam Guinea Pig (pol.Królik Doświadczalny).

A co do tych japońskich horrorów.Jak może niektórzy wiedzą to w tym kraju robi się 2 rodzaje horrorów.Rodzaj pierwszy to filmy stawiające na klimat np."Klątwa".Akurat leciało to w TV gdy byłem sam w domu.Pomyślałem sobie "ho ho ho będzie klimat,nikt nie będzie się mi po chałupie kręcił".No i co?Nudy,nudy i jeszcze raz nudy.Przyznaję było kilka scen gdzie się zlękłem (zlękłem a nie bałem) ale były to akcje gdzie nagle coś wyskoczyło z ciemnego miejsca.Także napięcia nie było.
A drugi typ japońskich horrorów to maksymalnie przegięte,obrzydliwe gore.Wyżej wymieniony Królok doświadczalny czy "Wnętrzności dzewicy".To już jest naprawdę dla ludzi o mocnych nerwach.Jeśli ktoś się bał przy niemiłosiernie nudnym "Blair Witch Project" to niech zobaczy Guinea Pig cz.1 I nie dla tego że jest to film trzymający w napięciu czy coś.Jest on tak jak BWP kręcony amatorską kamerą co przyczyniło się do tego że potem policja dochodziła czy nie jest to film Snuff (morderstwa "na serio").A sam film przedstawia panne torturowaną przez kilku typów.Akcje typu wbijanie igły w oko nie są dla każdego.Część druga także jest milutka.Kolejna panna zlapana przez pana samuraja tym razem.Kolega przywiązuje ją do łóżka,podaje narkotyk znieczulający i tnie ją jak szalony.Kwiat ciała i krwi.Yeah

Cannibal Holocaust też jest fajniutki choć nie tak obrzydliwy.Dalej..."Piątek Trzynastego","Koszmar z ulicy wiązów"-te filmy raczej nikogo nie przestraszą ale mimo to ogląda je się świetnie.
Odpowiedz

Toz to przez te wszystkie filmy gore, twarz horrorow spadla na psy, wydajac masowo te samo masochistyczne gowno.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Trochę źle tam napisałem.Mianowicie że drugi typ japońskich horrorów to gore.A gore to co innego niż zwykły horror.Niby podobnie ale róznica jest.Mniej więcej taka jak między rockiem a death metalem.
Odpowiedz

raf667 napisał(a):(...)gore to co innego niż zwykły horror.Niby podobnie ale róznica jest.(...)
Dokladnie
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

raf667 napisał(a):A ja oglądam wszystke horrory.A jak ktoś tu powiedział że Hellraiser jest niesmaczny to polecam Guinea Pig (pol.Królik Doświadczalny).
Guinea pig...Czegos bardziej durnego jeszcze w zyciu nie widzialam.
Odpowiedz

Aha,bym zapomniał... FULCI LIVES!!!!!!!!!!!! Big Grin
Odpowiedz

Kupiłem na stadionie od jakiegoś ukraińca cztery horrory za dychę. Laughing

- Venom
- Severed
- Hostel
- Fragile

Ktoś oglądał coś z tego ? (wiem, temat o Hostel jest piętro niżej)
[)R\/M $ - THAT's ALL MY LIFE...

[Obrazek: 21lg2.jpg]
Odpowiedz