• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Honor

ReTuRn napisał(a):W przypadku RAC przekaz jest dla mnie na rowni z muzyka.
A dla mnie nie. Zresztą słucham głównie takich stylów jak Heavy, thrash, black, punk(ten lewacki też Laughing), hard rock, więc gdybym miał brać przekazy na serio dawno wylądowałbym w psychiatryku, a "Contra boys" byli promowani np. przez prasę typu "To my kibice"
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Słuchając tekstów K88 mam wrażenie jakby je zbuntowany czternastolatek pisał. NIe znam sie na muzie od strony technicznej by stwierdzić czy ich kawałki są rozbudowane. Dla mnie brzmią prosto, a sam fakt występowania solówek nie sądzę by był miarą kunsztu Wink Osobiście rzadko kiedy mi siakaś solówa podejdzie, raczej wole gdy jedno wiosło przekrzykuje drugie i wtedy jest wypas Smile
Przekaz... Przekaz mnie również pierdoli. Kiedyś, jak byłem kinderpankowym pozerem to miały dla mnie znaczenie, ale na koncerty nie jeżdże by tekstów bynajmniej posłuchać Wink
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]
Odpowiedz

Cytat:Słuchając tekstów K88 mam wrażenie jakby je zbuntowany czternastolatek pisał

To jest to zle wrazenie.

Cytat:NIe znam sie na muzie od strony technicznej by stwierdzić czy ich kawałki są rozbudowane

Ale mozna to nawet jak sie nie zna stwierdzic. Wiemy, ze utwory Metallici sa bardziej rozbudowane niz LP, a Pink Floyd bije oba te zespoly pod kazdym wzgledem.

Cytat:a sam fakt występowania solówek nie sądzę by był miarą kunsztu

Zalezy jakie. Takie zwykle nie, ale te grane przez chocby Slasha, czy Glimoura to raczej tak Wink

Cytat:Przekaz mnie również pierdoli

A mnie w przypadku akurat tego nurtu muzycznego nie.
W przypadku innych, pokroju hard rock, trash, heavy i.t.d. liczy sie tylko muzyka.

Cytat:przez prasę typu "To my kibice"

Bo nagrali jeden kawalek dla kibicow. Bardzo dobry muzycznie zreszta.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Taaaa... "My Kibice" RULES!!!
ten kawałek podbił serce nie jednego Zambrowiaka dzięki Jałokimowi Wink

co do tekstów - wiem że ich gówniarze nie piszą. Tym bardziej dziwi mnie ich banalność. Kiedyś rozmawiałem z jednym skinolem na ten temat. Coś tam mi tłumaczył że goście chcieli zadbać o jak najprostszą i jak najbardziej bezpośrednią forme tekstów. W sumie jego opis mi pasuje do konstrukcji tych tekstów i dla tego stwierdziłem że sprawiają takie wrażenie.(poza kilkoma wyjatkami)
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]
Odpowiedz

Najlepsze że jeden koleś ze starego skłądu k88 jest teraz narkomanem, a inny, współautor tekstów, komuchem Big Grin
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Wypieprzyli tego goscia za narkomanstwo, a o komuchu nic nie slyszalem :> Moze jakies wiecej faktow:>

Moim zdaniem duzo jest tekstow dosc zaawansowanych pod wzgledem literackim (nie zeby jakis absolut, ale niezle). Albo mam po prostu te lepsza czesc dyskografii.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

tak pierwsze co mi się przypomina z takich tekstów w miarę (nie licząc "My Kibice" Big Grin) to "Bramy Valhalli". Nie jest taki zły ten tekscik. Ale kiedy np słyszę piesne KKK i to w formie czegos w rodzaju balladki to na brecht mnie bierze Laughing
Albo: "(...) A lekki wiatr niesie pięść, z ust płynie zwycięska pieśń"
Ja tego nie potrafie inaczej jak brechtem odebrać Big Grin Zwłaszcza pierwszy człon Laughing

i tak najlepsiejsze teksty z zajebistym przekazem mają Podwórkowi Chuligani LaughingLaughingLaughing
(właśnie mi w uszach pykaja, a konkretniej "Nieznośny Brat"Big Grin)
Odpowiedz

Jałokim napisał(a):i tak najlepsiejsze teksty z zajebistym przekazem mają Podwórkowi Chuligani LaughingLaughingLaughing
(właśnie mi w uszach pykaja, a konkretniej "Nieznośny Brat"Big Grin)

Oi! tak Big Grin mnie rozwala to: "Na randkę poszedłęm z dziewczyną/ wyglądałem jak Elton John John John John John..." popłakałem się ze śmiechu jak to usłyszałęm Laughing
Odpowiedz

teksty podwórkowych.. taaa... TO jest czysto aryjski przegaz Laughing
I takie właśnie teksty najbałdełej szanuje Laughing
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):Ja wiem, czy k88 to punk-rock?
Na pierwszej płycie jeszcze tak ,potem to już tak ostrzej grali. Zresztą punk nie punk ,RAC czy coś tam jeden chuj.
Odpowiedz

Można kupić w sklepie ten Honor?
Odpowiedz

Scully napisał(a):Można kupić w sklepie ten Honor?

Oficjalnie - nie. Ale w dziurach typu Jasło ich kasety zalegają gdzieś na półkach sklepików muzycznych, zaraz obok hitów Antosia Szprychy... można kupić w jakichś Oi-owo skinowych dystrybucjach...
Odpowiedz

mam jakies obrzydzenie do mp3, posłuchałabym chętnie z takiej kasetki, na wakacjach sobie będę robić rajd po ookolicznych dziurach i przegrzebywać kontenerki z napisem "top dance hits" Surprised
Odpowiedz

Z ostatniej chwili:

Szczery w szpitalu walczy o życie po wypadku samochodowym
Ten kto gwiazdę w locie schwyta
Sprawi dziecko mandragorze
Wie skąd diabeł wziął kopyta
Albo czemu gasną zorze
Umie słuchac syren śpiewu
Strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
Zna krainy
Gdzie nie znajdzie fałsz gościny