05-07-2005, 12:02 PM
Z niektórych hiphopowych się lubię pośmiać, np. Policyjne 4 2 Dębiec, czy jakoś tak

![[Obrazek: bustersMini.jpg]](http://xycho.csh.pl/images/bustersMini.jpg)
Kamael napisał(a):Dżemik napisał(a):PS> I niech mi ktos powie ze takie DKA- Jak By To Bylo nie ma ladnego tekstu..To akurat mnie nie ruszyło, ale jeśli już o tekstach to bardzo dobre ma Fisz.
Cytat:wszedzie znajda sie jakies "rodzynki", lecz w znakomitej wiekszosci hh do mnie nie trafia.
aXe Rose napisał(a):Paktofonika ma niektóre fajne, relaksujące teksty. Często kiedyś słuchałem jakiejś takiej piosenki (jak leciał tytuł :? ?) "Nie zależy mi by być kanonizowanym/Ja to ja i jako ja chcę być znany..." itd.
Dresik napisał(a):W każdym razie HH, ma przesłanie i to największe ze wszystkich muzyk.To mnie troche rozbroilo. Myslisz ze jestes na tyle obryty ze wszystkich 'muzyk' aby oceniac ile jest w nich tresci i przekazu. A co do stwierdzenia ze w hh jest jego najwiecej, to sie nie moge zgodzic. Hh jest obecnie na topie a co za tym idzie powstaje wiele tandetnych i kiczowatych zespolow. Tak jest z kazda muzyka, ktora jest aktualnie trendy(jak ja nienawidze tego slowa). Sa ci ktorzy naprawde soba cos prezentuja, jak i sa zwykli pozerzy i tandeciarze chcacy latwo sobie dorobic- i tych najczesciej jest wtedy najwiecej. Dokladnie tak samo byloby z innymi rodzajami muyki. Gdyby np. Punk rock znowu stal sie polularny, to oprocz tych prawdziwych, wartosciowych zespolow, pojawilby sie tysiace takcih Avrilek.
Dżemik napisał(a):Łona faktycznie też ma ciekawe teksty, ale przydomek sobie wybrał najgłupszy jaki można, co mnie skutecznie od słuchania go odstrasza ;D. Nie zgodzę się, że Fisz ma złe podkłady, ja je bardzo lubię.Kamael napisał(a):Dżemik napisał(a):PS> I niech mi ktos powie ze takie DKA- Jak By To Bylo nie ma ladnego tekstu..To akurat mnie nie ruszyło, ale jeśli już o tekstach to bardzo dobre ma Fisz.
Fakt.. Fisz takze ladne teksty ma.. Jak rowniez Łona..Jednak Jak By To Bylo DKA oprocz ladnego tekstu, ma tez swietny podklad (ah te smyczki!), czego nie mozna powiedziec o utworach Lony, czy Fisza..
Dżemik napisał(a):Jesli mowimy o fajnych utworach hh.. Abradab- Rapowe Ziarno (dla odmiany ten kawalek ma beznadziejny tekst).. Reggae w hh mowimy TAK! Nie jest to moze ta sama klasa co DKA, ale tez milo sie slucha.. :]Cóż, jeśli bierze w tym udział Gutek z Indios Bravos, to musi wyjść niezły kawałek. Dobry muzycznie, bo tekst rzeczywiście jest po prostu głupi i bezsensowny.
Dżemik napisał(a):I ja również się zgadzam.Cytat:wszedzie znajda sie jakies "rodzynki", lecz w znakomitej wiekszosci hh do mnie nie trafia.
O to to!
DeMoN.|. napisał(a):LOL, teraz to większość z was "kocha" hh...
Cytat:LOL, teraz to większość z was "kocha" hh...
DeMoN.|. napisał(a):LOL, teraz to większość z was "kocha" hh...Heh, kto tu mówi o miłości? Jeśli Ty lubisz zamykać się w kilku słuchanych przez Ciebie gatunkach, to proszę bardzo, ja lubię czasem poeksperymentować i wcale nie mam zamiaru się wstydzić tego, że coś co tworzą dwaj polscy hip hopowcy mi się spodobało.