• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vader

[youtube]http://youtube.com/watch?v=dE7UeK_Rvgc[/youtube]
[youtube]http://youtube.com/watch?v=1YHgBbP-Qlg[/youtube]
[youtube]http://youtube.com/watch?v=msrNgWzTuMg&NR=1[/youtube]

kiedy robimy potrawke a'la rms? Mr. Green
Odpowiedz

Stanąłeś oko w oko z Vaderem i przeżyłeś? Znasz jakieś zabawne anegdoty, intrygujące historie, masz interesujące wspomnienia związane z zespołem, którymi mógłbyś się podzielić z przyszłymi pokoleniami maniaków metalu? Masz stare jak świat ulotki, plakaty, zdjęcia i inne pamiątki dotyczące Vadera? Autor powstającej właśnie oficjalnej biografii legendy polskiego metalu będzie wdzięczny za każdą formę pomocy.

Kontakt: luxocculta(małpa)poczta(kropka)fm

Książka o Vaderze zostanie wydana w połowie 2008 roku, by uczcić 25 rocznicę powstania zespołu. Jej autorem będzie Jarek Szubrycht, dziennikarz współpracujący m.in. z "Przekrojem", "Filmem" i "Dziennikiem", fanom metalu znany z napisania pierwszej w świecie biografii Slayera ("Bez litości") oraz przełożenia na język polski "Białej gorączki", autobiografii Lemmy'ego, lidera Mötorhead.
Odpowiedz

Hm, jak dla mnie to fajna sprawa. Ale zanim ta książka wyjdzie, to pewnie sporo wody upłynie; znając życie będą przekładać premierę z terminu na termin.
Odpowiedz

niesamowita gratka dla fanow vader, nastolatki juz dopieraja majtki. VADER powinien juz dawno przestac grac.
Odpowiedz

słabo.
Odpowiedz

wody, siostro!
Odpowiedz

doktór Burski napisał(a):niesamowita gratka dla fanow vader, nastolatki juz dopieraja majtki. VADER powinien juz dawno przestac grac.
Uważaj,za jechanie vadera i behemłota niektórzy mogą Cie zwyzywać od pozerów Crying or Very Sad Wink Question

Ja znam jedną zabawną anegdotke o vaderze:
zjebali sie po de profundis.
Odpowiedz

Behemoth to troche inna sprawa, od biedy da sie tego od czasu do czasu posluchac.
Odpowiedz

ale w wiekszości ta sama grupa docelowa fanów Idea
Odpowiedz

to tez ta sama grupa docelowa co milion kapel wydawanych przez kmiolka, ale to nie znaczy ze wszystkie sa na tym samym poziomie.
Odpowiedz

Cytat:wody, siostro!

piwa idiotko, piwa ;d
Odpowiedz

Ja tam ich lubię. Zrobili przez te 25 lat kawał dobrej roboty... Mnie tam się Vader podoba...
Odpowiedz

Antares666 napisał(a):Ja tam ich lubię. Zrobili przez te 25 lat kawał dobrej roboty... Mnie tam się Vader podoba...
kawał dobrej roboty do 95,z głównym naciskiem na Morbid Reich i dymówki,po 95 było tak średnio,po Litany lepiej nie mówic
Odpowiedz

ale mogło być znacznie gorzej
and now is forever...
Odpowiedz

[Obrazek: jxxv.jpg]

Powoli dobiega końca produkcja jubileuszowego albumu na 25-lecie VADER! Peter (gitara, vocal) zakończył ostatnie poprawki, a bracia Wiesławscy w Hertz Studio montują wszystko w jedną całość. Dość długo czekaliśmy na intra i ścieżki nagrane gościnnie przez Siegmara (VESANIA), ale ostatecznie z drobnymi problemami wszystko dotarło do studia! Pozostaje do wykonania mastering i przygotowanie okładki. Płyta ukaże się pod koniec maja dzięki szwedzkiej Regain Records. Więcej szczegółów dotyczących tego wydawnictwa zdradzi Peter: "Witam wszystkich VADER-Maniaks!!!! Już oficjalnie mogę zakomunikować, iż tytuł albumu jubileuszowego to "XXV"...czyli 25 lat Ekstremalnego Metalu!!!! Możecie również zerknąć na okładkę tego wydawnictwa autorstwa Jacka Wiśniewskiego. Jest na niej klimat "starego" VADER, co wiąże się także z zawartością... Co na dzień dzisiejszy mogę zdradzić? Cały album, a raczej podwójny album, ponieważ będą to dwie płyty to 96 minut totalnej rzezi!!! W wersji specjalnej dodatkowo 16 minut, co daje nam 112 minut (!!!) trwania całości. Dodatkowo w tej wersji płyty dołączone będzie DVD (tak!!!! Trzecia płyta!!!) z kilkunastoma koncertowymi klipami z wcześniejszych lat, nigdy do tej pory nie emitowanymi, a są to koncerty przegrane z taśm VHS. Dziś również, tak dla narobienia apetytu zdradzę kawałki z "The Ultimate Incantation" tj. pierwszej pełnej płyty, które nagraliśmy na nowo w studio Hertz: "Chaos","Vicious Circle" (który znacie już pre-masterowanej wersji z singla ďż˝v.666ďż˝), "Crucified Ones", "Dark Age" i "Reign-Carrion". Więcej szczegółów wkrótce. Przypominam także, że wkrótce wyruszamy na trasę w Ameryce Południowej, która zamyka światową trasę promującą nasz ostatni album: "Impressions In Blood". W kwietniu wyruszamy w trasę po Europie, która rozpocznie wyjątkową serię koncertów jubileuszowych, gdzie usłyszycie głównie stare hity VADER. Zapraszam!"
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości