• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Helloween

http://www.helloween.com.pl/

Sa do pobrania 2 boolegi za free Smile
Jezeli oczywiscie chcecie Tongue

Happy Happy Helloween! Helloween! Helloween!

Happy Happy Helloween! ooOooOoo! 8)

Laughing
Odpowiedz

ja sluchalem tylko rabbit'a i powiem ze bardzo fajna lecz helloween to nie muza dla mnie, zbyt wesola :\ ale za to moj qmpel to chyba najwiekszy fan w krakowie ;D

ps. co do albumof mam:
Rabbit Don't Come Easy
Keeper I & II
Time of the Oath
Better Than Raw
oraz gdzies mialem Metal Jukebox (very nice)
Odpowiedz

Halloween dopiero zaczynam ale są nieźli

a co do święta to obchodzi ktoś??ej ...dobry nowy temat Big Grin
Odpowiedz

Helloween... miodzio... ale do czasu, mianowicie do keeper II, bo pozniej juz chyba Hansena zabrakło... ciekaw jestem ile prawdy jest w tym, ze go Weikath wyrzucił, bo Keeper II, ktorego w wiekszoscie on napisal, nie spodobal sie tak bardzo jak jedynka... moze mnie ktos oswieci, za co Hansen, niesamowity kompozytor (ponoc ma 7 kapel i z kazda gra cos innego), wylecial z zespolu??
tu nie ma nic...
Odpowiedz

Moze ktos tutaj slucha i lubi?

Bo samemu oceniac poszczegolne plyty czy dorobek to troszke kapa Wink[/quote]

Ja lubie helloweenów,ale nie do szaleństwa o wiele bardziej wole sabbathów...próba oceniania płyt nigdy nie kojarzyłą mi sie z dobrym uczynkiem...Raz ktoś powiedział mi że Cameleon Hellsów jest do DUPY, więc dałam sobie z nim spokój....a gdy za kilka miesięcy przez przypadek usłyszałam kilka kawałków.....słowem nie zamierzam oceniać bo każdy woli co innego Smile a ja cenie OUTSIDERÓW-hehe....
Misstres Of Reality
Odpowiedz

Racja! Nie to fajne, co fajne, ale to, co sie komu podoba Big Grin Tworczosc Helloween znam dosc pobieznie, najbardziej przypadla mi do gustu plyta "The Dark Ride" ( szczegolnie tytulowy kawalek!), ale koncert w Krakowie byl genialny! Dawno sie tak nie bawilam!!!! 8) Tongue
"Nie, czlowiek nie uczy sie na wlasnych bledach. Powtarza te same do znudzenia, az wreszcie nabiera wprawy i wychodza mu one coraz lepiej."
Odpowiedz

Helloween był drugim zespołem od którego zaczynałem słuchać metalu a teraz właśnie w tym momencie słucham ich piosenki DR.Stein. Muszę przyznać jest fajna Big Grin ogółem ich twórczość jest ciekawa moim zdaniem ich najlepszy album to Walls Of Jericho
pozdrawiam Angry Angry Angry Angry
Odpowiedz

Mam wszystkie albumy Helloween ale Keeper Of The Seven Keys Pt.1 & 2 są najlepsze, później Walls Of Jericho z Victim Of Fate 8)
Helloween jest super Smile
Odpowiedz

Oczywiscie , ze ich uwielbiam : Obecnie to moja 3 ulubiona kapela po Priestach i Sabbathach - a moje ulubione plyty Keppers of the...part I i Master of Rings , choc Better than Raw tez nie jest zly . Uwazam rowniez , ze zarowno stary jak i nowy wokalista sa swietni .
Yes I'm riding , riding on the wind
Odpowiedz

Helloween jest świetnym zespołem i nie ma tu żadnych wątpliwości.
Mam wszystkie płyty, wszystkie są na wysokim poziomie... Ale bardziej podoba mi się "stary" Helloween tj. z czasów kiedy wokalistą był Michael Kiske, a na gitarce wymiatał Kai Hansen.
No ale "nowemu" Helloweenowi, Andiemu Derisowi innym też nie można nic zarzucić.

Dla mnie jednak płyta KEEPER OF THE SEVEN KEYS PART II z 1988 roku, będzie niedoścignionym wzorem i największym dziełem zespołu (chyba że Helloween mnie zaskoczy i wyda coś jeszcze lepszego, nie miałbym nic przeciwko, a mówiąc szczerze mam taką nadzieje =))

A co do piosenek ulubionych... wymienie 3 najlepsze:
- I WANT OUT
(za każdym razem kiedy słucham to aż instynktownie chce się człowiekowi krzyczeć, "I Want Out !!!", o teraz też Surprised Wink hehehe )
- I'M ALIVE (ach ta solówka... aż dech zapiera)
- IF I COULD FLY (przy tej piosence naprawdę można odlecieć)

no i jeszcze dorzuce POWER (za zajebisty tekst i genialny wokal Andiego) Smile
* METAL MAKE US STRONG *
Odpowiedz

Hell(--)ween to zespół od, którego zacząłem "przygode" (Tongue) z Heavy Metalem (wcześniej był Power [p2p2]). Niewątpliwie jest to zespół zajmujący 1 miejsce w tej szufladce. Moje ulubione utwory to:
I Want Out (Za tekst)
In The Middle Of a Heartbeat i Forever and One (Neverland) (Bo nie wstydze się tego w swoim wykonaniu)
The Departed (Sun Is Going Down) - Prawdziwy hymn Hell(--)weena
Cholera... wszystko lubie Tongue
Odpowiedz

A lubię sobie posłuchać Smile
Tak na marginesie...Słyszeliście o czymś takim jak:
"Keepers Of Jericho"???
Odpowiedz

Katiria napisał(a):Tak na marginesie...Słyszeliście o czymś takim jak:
"Keepers Of Jericho"???

Kompilacja utworow dyni wykonywanych przez innych artystow, bodajze wyszly dwie czesc tego.
Odpowiedz

Acrid napisał(a):dyni

Big Grin
I nie chcę myśleć, że szły tu przede mną
Szeregi ludzi okrutnych jak los
Chcę tylko jedno poczuć na pewno
Że jest coś więcej niż strach i złość
Odpowiedz

Ja mam te "tributy" i muszę przyznać że pierwsza część czyli Keepers Of Jericho Pt.1 jest świetna. Rewelacyjne wykonania: Rhapsody - Guardians, Sonata Arctica - I Want Out, Luca Turilli - I'm Alive, Dark Moor - Halloween, a i reszta nie jest gorsza...(keepers to chyba najlepsze "tribute to" jakie znam)
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości