• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Heineken Open'er Festiwal

W radiowej Trójce, Mikołaj Ziółkowski zdradził kto w tym roku zagra na Heineken Open'er Festiwal

W tym roku Heineken Open'er potrwa trzy dni (6-8 lipca). Jak powiedział Mikołaj Ziółkowki zgromadzi co najmniej dziewięć dużych gwiazd. Pierwsze z nich to Franz Ferdinand i Pharell Williams. Organizatorzy liczą na 40 tysięcy fanów muzyki. Festiwal po raz pierwszy odbędzie się na lotnisku na Babich Dołach w Gdyni. Karnet na trzy dni kosztował będzie 199 PLN i w tę cenę wchodziło będzie miejsce campingowe w miasteczku festiwalowym. Pierwsze dwa tysiące osób, które kupią bilety dostanie od organizatorzów koszulki Heineken Open'er Festiwal 2005. Więcej szczegółów na temat imprezy juz wkrótce!

Zobaczymy co bedzie dalej, ale pewnie nic, co by mnie interesowalo ;)
Odpowiedz

W zeszłym roku chciałem jechać, był świetny dla mnie skład, bo m.in. The White Stripes, The Music, Faithless, Fatboy Slim i Snoop Dogg, ale nikt ze znajomych jechać nie chciał (z braku kasy), a samemu tłuc mi się na drugi koniec Polski nie chciało. Do teraz pluję sobie w brodę, zawaliłem sprawę ;/.

Czekam na kolejne info o wykonawcach, narazie jest jak widzę bardzo ciekawie. Franzów bardzo lubię, Williamsa z ciekawości chciałbym usłyszeć...
Jeśli będę miał kasę to w tym roku raczej się wybiorę, nie ma bata.

Acrid, wątpię, by ten festiwal kogokolwiek na tym forum zainteresował ; ).
Odpowiedz

Placebo trzecią po Pharellu Williamsie i zespole Franz Ferdinand, gwiazdą tegorocznego festiwalu

Taką informację można przeczytać na oficjalnej stronie zespołu. Grupa Briana Molko ma wystąpić na gdyńskim festiwalu 6 lipca, w pierwszym dniu imprezy.

Będzie to trzeci koncert Placebo w Polsce. Poprzednie odbyły się w Warszawie: 9 kwietnia 2001 w Stodole oraz 6 września 2003 na Torwarze.
Odpowiedz

jechac nad morze i placic 2 stowy za Placebo, Franza i jakichs pajacow (nawet jak zdolnych) to pomylka moim zdaniem...
to juz lepiej wybrac sie na Astigmatic - przynajmniej jest czego posluchac...
Odpowiedz

A ja byłem rok temu i absolutnie nie żałuje Surprised W tym roku również zamierzam zawitać do Gdyni. Moim zdaniem dwie stówy to naprawdę mało, za samo FF mógłbym tyle zapłacić.Kapitalny klimat, świetne miejsce, moim zdaniem bardzo dobry wybór kapel. A białe pasy rok temu. Cudo!!!

Mhm...wole jechać na Open'er niż na Woodstock Laughing
"...We Suck young blood..."
Odpowiedz

Gdyby tam była naprawdę różnorodna muza, jak na Roskilde to bym się może przejechał(mam wujka w Gdańsku...Smile ) ale jak nzam życie tam będą same kapele dla ulizanych niezalowców w sweterkach, więc sorry :]
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):ale jak nzam życie tam będą same kapele dla ulizanych niezalowców w sweterkach, więc sorry :]

a co to za odlam? pewnie jakis rodzaj emo... Wink
Odpowiedz

ja zobacze czy sie pojawie, bo to w koncu w moim miescie, tylko ze tym razem nie na Skwerze, ale na Babich Dolach. W zeszlym roku akurat bylem na Wegrzech, ale pewno tez bym nie poszedl, mimo ze naprawde nazwy robily wrazenie. Ponoc jednak najlepszy byl Snoop Dogg i wlasnie White Stripes. Jak jeszcze zaprosza jakas fajna wspolczesna kapele typu Mogwai to oczywiscie bede tam. No i milo byloby, jakby jakas w miare dobra elektronika byla, jak w zeszlym roku. Tez wolalbym byc na Heinekenie niz na Woodstocku.
Tomash- wg mnie dobrze, ze mamy chociaz jeden calkiem spory europejski festiwal, na ktory przyjezdzaja np. ludzie z zagranicy i duze gwiazdy. No sorry, ale na np. Wishbone Ash to malo kto przyjechalby. Wiadomo, sponsor jest zalezny jakby nie bylo od muzyki bedacej akurat w modzie.

niezalowcy- to taki odlam krytykujacy wszystko co zostanie nie daj Boze uznane przez wiekszosc za dobre (polecam porcysa i ostatnia recenzje Lao CheWink ) byle tylko jakos sie zauwazyc, miec 'inny' gust i zazwyczaj probujacy zarywac laski na muzyke. Lubuja sie w kapelach z wysp brytyjskich, ktore zazwyczaj sa zzynka z Oasis, Joy Division i Beatlesow i w ekwadorskich kapelach, wydajacych plyty w ilosciach egzemplarzy 200. Wink
Odpowiedz

Placebo średnio mi pasuje, w sumie nie jest tak źle, ale czekam na kolejne informacje ;].
Tomash - tam właśnie jest zróżnicowana muzyka ;P. Faithless w zeszłym roku średnio miał się do The White Stripes, The Music do Snoopa, czy Lauryn Hill ; ). Taka impreza właśnie mnie interesuje.
Trudno mi znaleźć w naszym kraju inny festiwal, który w tym momencie byłby chociaż na podobnym poziomie i pozwalał posłuchać tylu uznanych i ciekawych wykonawców.
200 zł jestem więc w stanie wydać, wszystko tylko zależy od tegorocznego składu - jeśli będzie chociaż podobnej klasy, co w zeszłym roku, to tymbardziej będę zainteresowany.
Odpowiedz

No tak, ale na roskilde masz wszystkie te kapele, do tego np. Black Sabbath, wojów z Manowar, traszerów z Kreator, szatanistów z Satyricon, jakiś folk itd... właśnie fajnie jakby był jakiś festiwal gdzie byłoby naprawdę kilka różnorodnych scen(z uporem maniaka będe powtarzał że czymś takim może stać się przystanek Woodstock),i powiedzmy jedn ą większą gdzie występowałyby naprawdę duże gwiazdy, wieczorem i w nocy. Ale prędzej Giertych zostanie buddystą niż się tego doczekamy. [/url]
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

No wiadomo, że festiwal w stylu Roskilde to marzenie, ale raczej jak narazie w Polsce nierealne do spełnienia.

Woodstock nigdy czymś takimś nie stanie, chyba, że zmieni się konwencja i sposób organizacji tego festiwalu.
Odpowiedz

Kolejnym artystą, który potwierdził występ na Heineken Open'er Festival jest niezwykle barwny i bardzo popularny Manu Chao. Dołączył on do trzech innych gwiazd zagranicznych - Pharella Williamsa, Placebo i Franza Ferdinanda, które zagrają między 6 a 8 lipca na lotnisku Babie Doły w Gdyni. Dziś w nocy ruszyła sprzedaż biletów na festiwal. Przypomnijmy, że karnet ( który upoważnia także do korzystania z campingu w miasteczku festiwalowym - UWAGA: pobyt na campingu do wyczerpania miejsc i po zarezerwowaniu na stronie www.alterart.pl) kosztuje obecnie 199 PLN. Od 1 maja 2006 roku jego cena wzrośnie do 249 PLN. Bilety jednodniowe natomiast kosztują 130 PLN. Dla pierwszych dwóch tysięcy osób, które zarezerwują i dokonają zakupu przez strony: www.heinekenmusic.pl i www.alterart.pl do karnetów dołączone zostaną koszulki Heineken Open'er Festival 2005. Bilety dostępne są także w sieci punków www.ticketpro.pl

Więcej informacji o artystach m.in. na: www.alterart.pl oraz www.heinekenmusic.pl
Odpowiedz

hehe
prosze prosze...
na tego pana to akurat chetnie bym sie wybral Big Grin
Odpowiedz

Tomash napisał(a):(z uporem maniaka będe powtarzał że czymś takim może stać się przystanek Woodstock

Super. Tylko jaki sens mieliby sataniści na festiwalu pod hasłem "miłość, przyjaźń, muzyka"?
OMG! IT'S A PATCH MAN!
Odpowiedz

SuicideKaiten napisał(a):
Tomash napisał(a):(z uporem maniaka będe powtarzał że czymś takim może stać się przystanek Woodstock

Super. Tylko jaki sens mieliby sataniści na festiwalu pod hasłem "miłość, przyjaźń, muzyka"?

boszzszszsz... a jaki ma sens Satyricon na Roskilde? Widać jednak jakiś ma, skoro ich występ oglądało tam całkiem sporo ludzi. Ale czego ja wymagam, przecież u nas nawet impreza typu With full force się nie uda, bo panowie metalowcy "z brudasami bawić się nie będą". Hasło jak hasło, można zmienić Angry tak samo jak forme festiwalu - chodzi mi o to, że właśnie w Kostrzynie istnieje już dobra infrastruktura, zaplecze itp.
Odpowiedz