• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Heathen - demo nowych kawalkow

Obczajcie http://www.heathenmetal.com/phpbb2/viewtopic.php?t=369
sa wersje demo trzech nowych utworow tego najbardziej poganskiego zespolu thrashowego Wink
Calkiem niezle to rokuje na ich nowa plyte.

Empty Nothingness 9/10
Dying Season 8/10
Arrows Of Agony 8.5/10
Odpowiedz

Heathen to totalnie,wiejski,piecioligowy,i co najgorsze,spedalony,thrash metal.Zastrzelić,nie inaczej.
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Necro Desecrator napisał(a):Heathen to totalnie,wiejski,piecioligowy,i co najgorsze,spedalony,thrash metal.Zastrzelić,nie inaczej.

wypierdalaj
Odpowiedz

Necroblood napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):Heathen to totalnie,wiejski,piecioligowy,i co najgorsze,spedalony,thrash metal.Zastrzelić,nie inaczej.

wypierdalaj

No a osławiony ,,Breaking the silence" nie pasuje do mojej teorii tak? Wokal skrajnie amatorski,piejący,gitary wygrywaja melodie bardziej pasujące do niemieckiego power metalu niż do ,,klasyki" thrashu,zero ,,diabła" i ogólnie chłopaki zbyt często wkraczają w rejony muzycznego banału.Choć przyznam ,że sam początek płyty(pierwszy riff!) zapowiadają przednią jazdę.

edit: Bym zapomniał...WON !!!!!
Odpowiedz

Wokal jest ewidentnie z dupy. Całość z deka trąci banałem, a jakaś wsatweczka w okolicach 3 minuty w Empty... jedzie chujowizną na kilometr. Solówa jakaś mało przekonywująca też jest.

EDIT:

Po przesłuchaniu reszty materiału naszło mnie skojarzenie z Megadeath (czy jak się to pisze), czyli skojarzenie jednoznacznie złe.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Empty nothingness - 8/10, świetne gitary na początu, fajna akustyczna wstawka, pod koniec lekko sie nudzi ale ok. Wokal świetny.

Dying Season - fajny motyw od wysokości [1:22],refren troszku z dupy. Fajna końcówka [od 3:25]6.75/10

Arrows of agony - świetny początek, fajny fragment od [2:35] do [3:35]. Solo ok. 8.5/10
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):Wokal jest ewidentnie z dupy. Całość z deka trąci banałem, a jakaś wsatweczka w okolicach 3 minuty w Empty... jedzie chujowizną na kilometr. Solówa jakaś mało przekonywująca też jest.

EDIT:

Po przesłuchaniu reszty materiału naszło mnie skojarzenie z Megadeath (czy jak się to pisze), czyli skojarzenie jednoznacznie złe.

Ty tez nie lubisz Megadef?? BRADER!!! Big Grin
Odpowiedz

Wiele jestem w stanie zrozumieć, ale nazwanie tego piko-zawodzenia dobrym wokalem nie Wink
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):Wiele jestem w stanie zrozumieć, ale nazwanie tego piko-zawodzenia dobrym wokalem nie Wink

Akurat tych kawałków zamieszczonych przez obywatela Hegemona 69 nawet nie chciałem sprawdzać,dla mnie a priori ,,zakopać". Wystarczy mi ,że słyszałem ,,wiekopomne" dzieło Heathen - ,,Breaking the silence". A jak jeszcze,czytam w twym poście o słyszalnych wpływach Rudzielca modlącego się do Jezvsa Krystvsa ,to zawartość mojego żołądka pragnie wyjść nie z tej strony co trzeba...
Odpowiedz

Hmmm... mi tam odpowiada ta kapela. Nie poraża, ale mogę spokojnie wysłuchać.
Ooo, ale ta wstawka na gitarce w "Empty Nothingness" to chujowa jednak. Mimo to nie jest źle, ba, jest całkiem dobrze.
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Słyszałem już jakiś czas temu. Jeśli ktoś im to dobrze wyprodukuje i wyda, to zapowiada się prłyta przyszłego roku. "Victims Of Deception" wreszcie po kilkunastu latach doczeka się nastepcy.
Odpowiedz

no to żeś dał dupy jak uliczna dziwka, szkoda, bo myślałem, że jesteś inteligentny :?
Odpowiedz

Atreju napisał(a):
no to żeś dał dupy jak uliczna dziwka, szkoda, bo myślałem, że jesteś inteligentny :?

A ty ,wypierdku, wracaj lepiej do słuchania swoich Epic force of the mighty warrior z Mozambiku.
Odpowiedz

Cytat:Sam Kress, były wokalista thrashmetalowej formacji Heathen, nie żyje. Muzyk zmarł kilka dni temu. Jak dotąd nie ujawniono przyczyny jego śmierci.

Sam Kress był także redaktorem zina "Whiplash" oraz pracował dla wytwórni Torrid, która była odpowiedzialna za wydanie debiutanckiego albumu Exodus. Natomiast w Heathen z mikrofonem w ręku, Sam udzielał się jedynie w roku 1985.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Cytat:Heathen to totalnie,wiejski,piecioligowy,i co najgorsze,spedalony,thrash metal.Zastrzelić,nie inaczej.

ciekawe, że VOD jest na poziomie AJFA Metki, a nowe demo kasuje wszystko co w thrashu wyszło po TOTD Exodusa
Odpowiedz