• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gry komputerowe / konsolowe

A inne RPGi: Baldurs gate, Icewind Dale, Planescape Torment, Final Fantasy, Gothic i Neberwinter Nights (zwłaszcza po necie) - miód

Ze strategii: Panzer General, Civilization i UFO

A ze strzelanek sporo czasu strawiło mi granie po necie w Counter Strikea - chyba najbardziej teamplejową grę fpp
Odpowiedz

Acrid napisał(a):http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=26729 czytali? Wink

Laughing
Przed lekturą polecam zapoznać się z "UWAGA" Wink .

Oprócz wspomnianego Fallouta II & I oraz Heroesów (zwłaszcza III & II) całkiem sporo sentymentu mam do: Age of Empires (jedyneczka), Unreal Tournament (achhh... te lekcje informatyki Big Grin), Gorky 17 (polska i znośna), Mortal Kombat II (i troszkę III)... to były czasy Wink. Pewnie i tak nie wymieniłem sporej ilości tytułów.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Ja tam lubilem FLimbo na COmodore jeszcze Laughing
Odpowiedz

Od długiego czasu w nic nie grałem, kiedyś uwielbiałem przygodówki pokroju Najdłuższa Podroż, Faust, Atlantis (wszystkie części). Genialne gry, chyba teraz w wakacje znowu sobie pogram.

Edit:

Jaki ja głupi, przecież od lat zagrywałem się w Championship Managera - gra mojego życia ;D. Też trzeba wreszcie odkopać. Ktoś się może orientuje czy wyszła ostatnio jakaś nowa część?
Odpowiedz

Commodore to kult... ja niestey zaczynałem od razu od PC, a dokładnie od 286... pamiętam jak zazdrosciłem kuzynkowi jego amigi/komodorusa - najlepsze gierjowe w tamtym okresie były właśnie na tę platformę Smile .
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):Commodore to kult... ja niestey zaczynałem od razu od PC, a dokładnie od 286... pamiętam jak zazdrosciłem kuzynkowi jego amigi/komodorusa - najlepsze gierjowe w tamtym okresie były właśnie na tę platformę Smile .

I nadal sie nic w tym względzie nie zmieniło Surprised Ostatnio w przerwach między nauką, pykam se w różne flashowe gierki, niektóre są naprawde niezłe :]
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Heroes III
Baldur's Gate 2
Unreal Tournament 2004...

...i wszystkie inne gry mogą się schować...
Odpowiedz

Nikt nie grał w CSa ? Nie wierze - przecież to chyba najbardziej kultowa strzelanka wszechczasów
Odpowiedz

buubi napisał(a):Nikt nie grał w CSa ? Nie wierze - przecież to chyba najbardziej kultowa strzelanka wszechczasów

pff, do kogo Ty panie rozmawiasz ;) Zaczynalem betami+boty. Dopiero bodajze od 1.3 gralem na necie. Pierwsze klany, ClanBase i innne takie pierdy. 2 czerwca 2002 dolaczylem do BORGa, czyli Przymierza Klanow Zaprzyjaznionych, dodatkowe CB zajebiste osoby, itp, itd. Ostatni klan to ReserVoir Dogs.

Steama nadal trzymam na dysku, ale rzadko grywam, praktycznie wcale. Wazne, ze mile wspomnienia mam ;D Zwlaszcza, gdy gralismy z SORTem w ramach jakiegos turnieju z zagranicznymi klanami.
Odpowiedz

Ech amiga była zajebista (zwłaszcza Wormsy xD), a z pecetowych gier to lubię wracać do:

Age of Empires 2 + The Conquerors
Knights of Honor - połączenie Medieval: Total War i Stronghold'a, że tak powiem ;]
Zeus: Pan Olimpu -edyna gra z całej serii, którą lubiałem i 'rozumiałem' ;D)
Starcraft + Broodwar
Kingdom under fire - aaargh! Kampania złych to istny kult i 666% szatana \m/ ;] Najlpesza jest i tak wersja anglojęzyczna ;D Leśne Elfy mówią z ackentem francuskim, a Mroczne Elfy rosyjskim Laughing
Warcraft III + Frozen Throne
Settlers III + Amazonki ;]
Jedi Knight2: Jedi Outcast/Jedi Academy
Age of Mythology
Throne of Darkness - DiabloII, tylko że się ma 7 samurai (4 walczy, 3 siedzi w pałacu) i wszystko w klimatach średniowiecznej Japonii Smile
Odpowiedz

Acrid napisał(a):
buubi napisał(a):Nikt nie grał w CSa ? Nie wierze - przecież to chyba najbardziej kultowa strzelanka wszechczasów

pff, do kogo Ty panie rozmawiasz Wink Zaczynalem betami+boty. Dopiero bodajze od 1.3 gralem na necie. Pierwsze klany, ClanBase i innne takie pierdy. 2 czerwca 2002 dolaczylem do BORGa, czyli Przymierza Klanow Zaprzyjaznionych, dodatkowe CB zajebiste osoby, itp, itd. Ostatni klan to ReserVoir Dogs.

Steama nadal trzymam na dysku, ale rzadko grywam, praktycznie wcale. Wazne, ze mile wspomnienia mam ;D Zwlaszcza, gdy gralismy z SORTem w ramach jakiegos turnieju z zagranicznymi klanami.

No ja w osiedlowym LANie (500kompow tak że mini-inet) pogrywałem nałogowo - poziom był lepszy niż na przeciętnym serwerze netowym - kolesie grali po 16 godzin dziennie. Na necie tez grałem i to przez pewien czas w klanie z Shillą - reprezentantką Polski w rozgrywkach kobiecych. Teraz mam kupionego oryginała CS:Source ale mam za slabego kompa i fpsy słabe, więc mi zwalnia, a tam każda sekunda jest ważna Smile Ale do miesiąca odnawiam kompa i CS:S wróci w wielkim stylu.

Btw. a w moda Day Of Defeat grałeś ? Masakra - 2 Wojna Światowa w zajebiście grywalnym zespołowym wydaniu.
Odpowiedz

Ehh.. Jeden Kam ma jakies pojecie na temat dobrych gierek. ;o

Kamael napisał(a):Jaki ja głupi, przecież od lat zagrywałem się w Championship Managera - gra mojego życia ;D. Też trzeba wreszcie odkopać. Ktoś się może orientuje czy wyszła ostatnio jakaś nowa część?

Przed swietami ukaze sie FM 2007. Big Grin
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=26697
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

O, fajnie się to zapowiada. Może do tego czasu będę już miał nowy komputer, na którym mi to zadziała ;D.
Ostatnią wersją w jaką grałem był CM4, miała kilka mankamentów, ale ogólnie na szczęście grywalność na stałym poziomie ;].
Odpowiedz

a ja zaczolem teraz meczyc obliviona.... fajna gierka, ma pare bledow, ale grac sie da... zostalem sobie wampirkiem.. khy khy i co najlepsze bedac wampirem jestem mistrzem areny... fajnie wyglada jak sie w dzien dymi ze mnie ^^

ogolnie gierke polecam, ale bez zbednych ochow achow...
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):Mam demko i troszkę na nim popykałem a mój sprzęt też do najlepszych nie należy, przy minimalnych detalach i na 800x600 da się grać Wink .

Powiem krótko: do III nie ma startu, ale jest o niebo lepsze od IV... interfejs dupny, 3D dziwne jak na Herosów, ale idzie się przyzwyczaić. Może kupię - zapowiada się nienajgorzej... dla fana tym bardziej obowiązek Smile .

ja traktuję te gry zupełnie osobno. 3 była zajefajna, ale już mi się przejadła. Poza tym nie można zostawać w epoce dinożarłów cały czas Big Grin
5 wygląda ładnie, ale jest zupełnie inną grą niż 3 i tak należy ją traktować. A jak ktoś jest ortodoksem i poza 3 świata nie widzi, to jego problem. Big Grin
Ja jestem otwarta na nowe możliwości. Tylko niech mi ktoś da komputer nowy! :]
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz