• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Grimoirum

Witam wszystkich Smile. Apropos polskiej sceny, chciałbym zalinkować wam demko mojego zespołu. Zostało ono nagrane rok temu (warunki domowe - z góry uprzedzam Smile ) Proszę o opinie (tylko w miarę konstruktywne, nie poprawimy nic dzięki bluzgom Big Grin )

demko:

Grimoirum - Apotheosis
01 - Tormented (intro)
02 - Red Moon
03 - The soulborn Shadows
04 - Mortal Sin
05 - Fading Away (outro)

okładki:
Front_Front
Front_Back
Back_Front
Back_Back
Łyżwiarz wie, że kotek odkopał prezent.. TongueBig Grin
Grimoirum na MySpace Smile
Odpowiedz

@ Ex

Fajne te kawałki, serio. I to domowe brzmienie całkiem trve przecież. Szczególnie Red Moon daje radę. Te partie z tym takim troche wyższym skrzeczącym growlem brzmią troche groteskowo, ale ogolnie jest spoko
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

no i jestem wlasnie po 1 przesluchaniu... imho wrazenie calkiem dobre!

co do intra, byloby nienajgorsze, gdyby elementy midi byly zastapione gitara klasyczna, czy akustyczna...

red moon mi sie bardzo przypodobal, ze wzgledu na calkiem ciekawa aranzacje...kawalek nie jest monotonny...generalnie bardzo mi przypomina ten material kapele memembris, o ktorej niegdys pisalem.

ja tam na growlach deathowych sie nie znam, ale osobiscie o wiele bardziej podchodzi mi tu wokal blackowy, nizeli deathowy, mimo iz jest potezny sam w sobie.

bardzo fajnie brzmi ten wolny patent z gitara i wokalem(nadal red moon), tylko troche dziwnie wchodzi po wczesniejszym riffie...wlasciwie brak jakiegos przejscia..

reszta kawalkow tez niezla, moja uwage zwrocil tez patent progresywny, niczym z jakiegos cynica;P , czy cos (pewnie taki efekt byl zamierzony), bardzo ciekawe;]

specjalista nie jestem, ale generalnie jak na demo nagrywane w warunkach domowych bardzo mi sie widzi;]
[Obrazek: tnbm-emblem.png]
Odpowiedz

Narazie słuchałem tylko "red moon", całkiem ok, mi się bardziej growlowe wokale podobają, a garażowe brzmienie do takiej muzy nawet pasuje, choć oczywiście mogłoby być lepsze.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

dziekuje za dotychczasowe opinie i proszę o dalsze Smile a co do informacji zespołowych to skład z okładki jest zmieniony... po lekkich zawirowaniach przyszedł nam nowy gitarzysta - Krzysiek (Los) - zastąpił Zbyszka. Ja okupuję wokal i bass Big Grin
Odpowiedz

Odpalam Red Moon i nagle spadły mi ciepłe papcie z nóg a gorąca herbata zalała bi spodnie.

O kurwa! To jest nagrywane w warunkach domowych?! To brzmi naprawdę spoko! Ja chcę więcej takich kawałków w warunkach domowych Big Grin
Odpowiedz

Dzięki za dotychczasowe komentarze Smile

A to pierwsze objawienie w TV Tongue Grimoirum w TVP3 w związku z nadchodzącym XII Bolesławieckim przeglądem ROCK BLOK w BOK: link
Odpowiedz

Stańcie przed Wyżellakiem
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości