• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gorillaz

Dla mnie to zespół-cudo.Bawią mnie ich śmieszne teldyski, ale podoba mi się też muzyka jaką mają do zaoferowania słuchaczom.Nawet nie próbujcie ich zakwalifikować to jakiegoś rodzaju muzyki. Big Grin Poprostu ciężko to zrobić.Moje ulubione utwory Gorillaz to Feel Good inc i Clint Eastwood.Co wy o nich sądzicie??
"Rozgarniam dłonią chmury, widzę twarz
Nocną czerwień nieba
Na skrzydłach ptaków w górę wznosi nas wiatr
Kalejdoskop barw, kalejdoskop barw"
Odpowiedz

zajebisci sa...co tu mowic..
najlepjej robia kolo z Blur i Del the funkee homosapien
Big Grin Stay Happy Big Grin
Odpowiedz

...
Odpowiedz

Tongue jak mi odwali to czemu nie, tak na serio to zespół średni, ale nic przeciwko jakoś nie mam. Z "ulubionych" kawałków "Clint Eastwood", "Seven" i "Tommorow comes today". Ale na codzień preferuję mocniejsze brzmienia Big Grin
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

fajnem teledyski maja a nutek znam malutko tylko tyle co w tv

jedna taka starsza co z jakimis malpami sie bija czy cos takiego fajna nawet ale za spokojna
"Woe to you, Oh Earth and Sea, for the Devil sends the Beast
with wrath, because he knows the time is short...
Let him who hath understanding reckon the number of the Beast
for it is a human number, its number is Six hundred and sixty six."
Odpowiedz

Slyszal juz ktos nowa plyte - Demon Days? Jak wrazenia? ;>
Odpowiedz

nowy napisał(a):fajnem teledyski maja a nutek znam malutko tylko tyle co w tv

jedna taka starsza co z jakimis malpami sie bija czy cos takiego fajna nawet

Tak samo.
My God is beautiful.
Odpowiedz

no ja mam demon days...jak na razie za malo sluchalem ale raczej jest okej..bez rewelacji ale spoko
Big Grin Stay Happy Big Grin
Odpowiedz

Ja w TV widziałem tylk jeden kawałek,ale szczerze mówiąc całość (audiowizualna) mnie rozwaliła.Nie znam tytułu,ale koleś chyba śpiewał takim głosem,jakby chciał umrzeć z nudów i apatii: "I`m happy,I`ve got a sunshine in the back,I`m useless..." (czy jakoś tak)
I will make it go away
Can`t be here no more
Seems this is the only way
I will soon be gone
Odpowiedz

Calmwater napisał(a):Ja w TV widziałem tylk jeden kawałek,ale szczerze mówiąc całość (audiowizualna) mnie rozwaliła.Nie znam tytułu,ale koleś chyba śpiewał takim głosem,jakby chciał umrzeć z nudów i apatii: "I`m happy,I`ve got a sunshine in the back,I`m useless..." (czy jakoś tak)

"Clint Eastwood"
I to jest jedyny kawalek ktory mi sie podoba Gorillaz. Lepiej zeby ten koles z Blur nagrywal z Blur Smile
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

jedyne co wiem o tym zespole to to, że strasznie mnie wkurzał Laughing szczególnie te rysunkowe teledyski, bez przerwy puszczane w tv a kawałek w radiu. Nie wiem jak teraz, ale nie mam ochoty się za to brać :]
wolę inne rzeczy
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Vlkodlak napisał(a):jedyne co wiem o tym zespole to to, że strasznie mnie wkurzał Laughing szczególnie te rysunkowe teledyski, bez przerwy puszczane w tv a kawałek w radiu. Nie wiem jak teraz, ale nie mam ochoty się za to brać :]
wolę inne rzeczy
tak samo Laughing
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Valhalla wypijmy za to! ZDROWIE! Big Grin
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Nie miałem okazji, by zapoznać się z całą pierwszą płytą, ale "Demon Days" mnie nie powaliła. Fakt faktem - image, teledyski i ta otoczka są czymś bardzo ciekawym i nietypowym, ale jeśli chodzi o samą muzykę, to moim zdaniem jest średnia. Bezsprzecznie, spośród wszystkich kawałków Gorillaz jakiemiałem okazję słyszeć, wybijają się "Feel Good Inc" "Clint Eastwood".
Musiałbym u znajomych przesłuchać całą pierwszą płytę, żeby w pełni wyrobić sobie zdanie.
A zapomniałbym... Mocnym punktem zespołu jest koleś z Blur, za niego Gorillaz mają bardzo dużego plusa ; ).
Odpowiedz

Hmm ... Tak właściwie to nie znam zbyt dobrze Gorillaz. Nie słyszałam w całości żadnej płyty, tylko single z nich. Tak na pierwszy słuch ucha( Big Grin ) wydają się szczerze mówiąc nudnawi, ale przyjemni dla ucha i oka Wink Trzeba by sobie płytki skombinować to napiszę coś więcej Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości