• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

gitary B.C. Rich Warlock Bronze

Co myślicie o tej gitarze??
Odpowiedz

Dobre wioslo. Za cene po jakich chodza warto brac. Zalezy jeszcze czy to twoja pierwsza gitara el., czy przerzucasz sie z czegos?
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

pierwsza gitara, a jakby co to co polecacie innego fajnego?
Odpowiedz

zalezy ile chcesz/mozesz na nia wydac
Odpowiedz

Nowy Warlock Bronze kosztuje okolo 900zl-1000zl.
Wg mnie nie oplaca sie, za taka kase mozna wyrwac uzywana o wiele lepsza gitarke na allegro.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Patyk napisał(a):Nowy Warlock Bronze kosztuje okolo 900zl-1000zl.
Wg mnie nie oplaca sie, za taka kase mozna wyrwac uzywana o wiele lepsza gitarke na allegro.

tak samo mozna wyrwac tanszego uzywanego warlocka Wink Chociaz rzeczywiscie ja np. zamiast takiego Warlocka Bronze w tej cenie wzialbym Ibaneza GRG-270B (miod za ta cene) czy GRG-170dx.
Odpowiedz

Nie jestem pewien, czy Cort Katana KX5 by nie był w tej cenie teraz dostępny. IMHO jest lepszy od ibaneza a z pewnością od jakiejkolwiek gitary BC Rich z serii Bronze.
Ibanez Prstige RG 2550 GK
BOSS GT-8
Elixir Strings
DiMarzio Evolution Pickups
Peavey 6505+ Head
Laboga 412 Celestion Vintage30 Halfstack
Odpowiedz

Nie kupujcie nigdy Bronze'ów. Są kijowe i dość szybko się psują. Już lepiej dołożyć jeszcze trochę kasy i kupić sobie jakiegoś porządniejszego Warlocka. A jak ktoś chce gitarę tanią, a dobrą, to mogę z czystym sumieniem polecić Epiphone'a LP 100. Jak to określił mój znajomy lutnik: "jedna z najtańszych gitar scenicznych". Jedyne, co zjebali w tej gitarze to wejście jacka, które trzeba często trochę dokręcić. Oprócz tego jestem z tego wiosła bardzo zadowolony.
Abashed the devil stood, and felt how awful goodness is...
Odpowiedz

Nowe Epiphone są całe zjebane, to nie ta gitara co 5-6 lat temu. w okolicach 1000 zł można wyhaczyć niezłego Ibaneza na Allegro. Na katanie nie grałem więc sie nie wypowiadam.
[Obrazek: whysoib5.jpg]
Odpowiedz

statekx napisał(a):
Patyk napisał(a):Nowy Warlock Bronze kosztuje okolo 900zl-1000zl.

tak samo mozna wyrwac tanszego uzywanego warlocka Wink Chociaz rzeczywiscie ja np. zamiast takiego Warlocka Bronze w tej cenie wzialbym Ibaneza GRG-270B (miod za ta cene) czy GRG-170dx.

ja na 170 LH gram .. polecam każdemu :? dałem za nia 895 zł i naprawde jak na pierwsza gitare to jest aż ponad ... Tongue
Odpowiedz