• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Fahrenheit

Bardzo niezly dokument, polecam sie wybrac na niego do kina, ludzie na tym filmie normlanie bluzgali... podczas momentu... gdy byla mowa o tym jak w WTC walnal 1 samolot, a bush nic sobei z tego nie robil, potem 2 samolot, a ten dalej w szkole siedzial z dziecmi i czytal ksiazke Big Grin to normlanie jedna gosciowa kolo 50... na glos "ja pierdole"

no i po takim dokumenecie kazdy uzna ze Bush to przyklad genialnego prezydenta Big Grin
Odpowiedz

Ale w tym filmie nie chodzi przecież o bluzganie. Reżyser tego filmu - Michael Moore, jak wiadomo jest zdecydowanym przeciwnikiem George'a W. Busha, więc nie ma co się dziwić, że starał się przedstawić prezydenta USA w jak najgorszym świetle. W filmie wystepuje bardzo ostry akcent polityczny. Każdy ma swoich zwolenników i przeciwników, na takim świecie już żyjemy. ;]
Więc kto chce niech pójdzie i zobaczy ten film, ale nie ze względu na bluzganie na G. Busha, ale z ciekawości, obejrzeć ("dobry") film dokumentalny.
Pozdrawiam
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

nigdzie nie powiedzialem ze dobry film zeby wybluzgac busha... jak juz to tylko uswiadomic sobie jaki to bush jest genialny o czym kazdy i tak zapewne wie
Odpowiedz

whydra napisał(a):nigdzie nie powiedzialem ze dobry film zeby wybluzgac busha... jak juz to tylko uswiadomic sobie jaki to bush jest genialny o czym kazdy i tak zapewne wie
Jak tam kto uważa, ale dobrze, że w takim prowincjonalnym kraju jak Polska ludzie też mają o nim jakieś zdanie... ;)
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

Zacznijmy od tego ze 'Fahrenheit' to zaden dokument.. W tym filmie Moore tylko nawraca nieuswiadomionych ludzi na wiare gloszaca ze Bush 'jest be'.. Poprostu wycial sytuacje w ktorych kazdy glupio by wygladal i posklejal je do kupy.. Dzieki temu na widzach wywiera swoista presje.. Dokument powinien byc obiektywny.. 'Fahrenheit' taki nie jest..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Oficjalnie na wielu stronach jest uważanty za gatunek: dokumentalno/polityczny.
Nie ma w nim namawiania do znienawidzenia Busha, ale przedstawione są fakty autentyczne.
Skippy™
all rights reserved

Odpowiedz

Oczywiscie ze nie ma namawiania.. Nie bezposrednio.. Moore przedstawil nam (za pomoca autentycznych wydarzen.. tu wycial z kontekstu, tam pokazal polityka z glupia mina, gdzie indziej jeszcze cos innego) obraz Busha zlego.. Pobawil sie troche w psychologa.. Kazdy po wyjsciu z kina bedzie twierdzil ze Bush jest zly.. W ten sam sposo przeciez moznaby bylo nakrecic film wychwalajacy prezydenta USraju.. Wystarczyloby wyselekcjonowac inne zdjecia..
Odpowiedz

Bardzo dobrze, że ów film powstał. Może wreszcie wyślą busha (żyda zresztą) tam gdzie jego miejsce, czyli do dojenia krów...
Tak na marginesie, czy wiecie, ze co 3 amerykanin głosowałby na Arnolda Schwarzenegera jako prezydenta USA??
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

Ameryka to cholernie glupi kraj..
Odpowiedz

Krolik napisał(a):Bardzo dobrze, że ów film powstał. Może wreszcie wyślą busha (żyda zresztą) tam gdzie jego miejsce, czyli do dojenia krów...
Tak na marginesie, czy wiecie, ze co 3 amerykanin głosowałby na Arnolda Schwarzenegera jako prezydenta USA??

Żyda zresztą...?!!!
1. Kto Ci powiedział, lub przedstawił dowód na to, że G. W. Bush jest Żydem?

2. Dlaczego do dojenia krów?

3. Czy ty przypadkiem nie słuchasz radia, które już dawno powinno spłonąć wraz z całą "załogą", czyli R.Maryja?

4. Zastanów sie najpierw nad sensem swojej wypowiedzi!

Cya!
Skippy™
all rights reserved

Odpowiedz

Film dal mi do myslenia. Przekonal mnie co od tego ze interwencja w Iraku byla glupota
cracked eggs dead birds
scream as they fight for life
i can feel death can see it's beady eyes
Odpowiedz

Czyli dales sie zmanipulowac.. Tam jest pokazana tylko jedna strona medalu..

PS> Zeby nie bylo.. nie jestem fanem Busha.. a jedynie antyfanem tego filmu..
Odpowiedz

Skad mozesz o tym wiedziec? Skad masz pewnosc ze to co tam przedstawiono to nieprawda? (lub naciagana prawda?)
Pozatym nie napisalem ze bezgranicznie wierze we wszystko co tam przedstawiono. A Ty uwazasz ze interwencja w Iraku byla sluszna?
cracked eggs dead birds
scream as they fight for life
i can feel death can see it's beady eyes
Odpowiedz

fadeout napisał(a):Skad mozesz o tym wiedziec? Skad masz pewnosc ze to co tam przedstawiono to nieprawda? (lub naciagana prawda?)
Pozatym nie napisalem ze bezgranicznie wierze we wszystko co tam przedstawiono. A Ty uwazasz ze interwencja w Iraku byla sluszna?

TAK! Może jestem anty-arabem :D ale dla mnie jest ona słuszna.
Skippy™
all rights reserved

Odpowiedz

fadeout napisał(a):Skad mozesz o tym wiedziec? Skad masz pewnosc ze to co tam przedstawiono to nieprawda? (lub naciagana prawda?)

A kto powiedzial ze przedstawiona w Fahrenheitcie jest nieprawda? Prawda.. ale tylko czesciowa.. Wlasnego zdania na temat interwencji w Iraku nie mam.. nie znam wszystkich faktow..
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości