• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Eye For An Eye

[Obrazek: bgr019bb.jpg]

Zespół Eye For An Eye powstał w 1997 r. w Bielsku-Białej. Od tego momentu do chwili obecnej zaistniało w nim kilka zmian personalnych.

W latach 2000-2004 udało nam się zagrać około 100 koncertów na terenie Polski, Włoch, Szwajcarii, Austrii, Czech i Słowacji. Nagraliśmy 2 płyty pt. "Fabryka Drwin" i "Dystans". W przeciągu kilku tygodni powinno ukazać się nasze najnowsze wydawnictwo. Jest to split z zespołem The Hunkies (Szczecin) pt. "To co nas łączy". Nasze nagrania pojawiły się na kilku składankach zarówno w kraju, jaki i za granicą. Od 2 lat jesteśmy związani z wydawnictwem "Pasażer".

Obecny skład zespołu wygląda następująco:
Anka - wokal, teksty
Tomek - gitara, chórki
Bartek - gitara, chórki
Damian - gitara basowa, chórki
Rafał - perkusja

Muzykę, którą z lepszym lub gorszym skutkiem tworzymy można określić mianem Hardcore/Punk. Przekaz, jaki niosą ze sobą nasze teksty, nie jest dla nas sprawą marginalną, jednak dalecy jesteśmy od tworzenia kodeksu moralnego. Treść tekstów wynika z osobistych doświadczeń i refleksji ich autorki. Pojawiają się w nich być może także tematy nieobce czytelnikom niniejszej strony, jednak forma ich przedstawiania i wartościowania jest prywatnym punktem widzenia członków zespołu.

[Obrazek: 20050122_krakow_4.jpg]
[Obrazek: 20050114_cieszyn_10.jpg]
[Obrazek: efae_rozne_13.jpg]

Zna ktos? Swietna wokalistka, niezle brzmienie. Ich druga plyta to cos miedzy Post Regimentem a Agnostic Frontem. Zas sam debiut to czysty PR. Naprawde milo sie slucha.
Odpowiedz

znam, byłem na trzech koncertach, mam fotke z wokalistką Laughing pierwsza płyta, i demo były nieco lepsze niż nowszy materiał, nawet troszke thrashu w tym było. Zajebista kapela.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

dno polskiego hc
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):dno polskiego hc

Tja, oczywiscie.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):dno polskiego hc
uzasadnij
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

muzycznie niezaciekawi, hippisowskie teksty, maniera glosu rowniez nijaka. nigdy sie nie wybili z nedznego swiatka jabol punka.
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):muzycznie niezaciekawi, hippisowskie teksty, maniera glosu rowniez nijaka. nigdy sie nie wybili z nedznego swiatka jabol punka.

Nie wiem czemu, ale Twoje argumenty w ogole do mnie nie przemawiaja. Sa nijakie.
Odpowiedz

Acrid napisał(a):
XdkyX napisał(a):muzycznie niezaciekawi, hippisowskie teksty, maniera glosu rowniez nijaka. nigdy sie nie wybili z nedznego swiatka jabol punka.

Nie wiem czemu, ale Twoje argumenty w ogole do mnie nie przemawiaja. Sa nijakie.

zwisa mi czy cie przekonaly czy nie
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Po przerwie spowodowanej narodzinami dziecka wokalistki i gitarzysty oraz odejściem basisty, Eye For An Eye nie tylko wróciło do koncertowej aktywności , ale przygotowało nową płytę pt. "Gra".

Materiał umiejętnie łączy wczoraj i jutro muzyki hard core/punk w jej ekscytującą teraźniejszość. Wśród 11 nowych kawałków zespołu, znaleźć można zarówno przebojowe refreny, szczyptę street core’owej dosłowności w spolszczonym coverze nowojorskich bohaterów ulicy - Warzone: „Rewolucja”, ale też bardziej jednoznacznie hard core’we czady ocierające się nawet o metal jakim go gra w tym momencie amerykańska młodzież, czy niemniej modne screamo.

Ze strony zespołu można ściągnąć dwa utwory z "Gry": Ktoś i Minuta ciszy.

[Obrazek: 0e69bd98108e7a1c.jpg]
Odpowiedz

nie wiem czemu ale nijakie to takie. wracam do nowego comeback kida Big Grin
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):wracam do nowego comeback kida

tez sie nim jaram ostatnio :)
Odpowiedz

Mnie EYE FOR AN EYE także nie rusza, POST REGIMENT mnie nie ruszał (no poza "Wielkim lasem"). Może to sprawa śpiewających kobiet? Chociaż w sumie nie z zespołów z fajnymi wokalistkami zdecydowanie polecam Killer Barbies, Snap Her, Distillers, Lolita No. 18 a z mniej punkowej beczki to Avril Lavigne, Katie Melua a także Natasha Bedingfield.

Kurde pojechałem trochę nie na temat ale tak to bywa Smile
Odpowiedz

no zdecydowanie przypierdoliłeś ziom ni z gruchy ni z pietruchy
Odpowiedz

sylvicious napisał(a):a z mniej punkowej beczki to Avril Lavigne, Katie Melua a także Natasha Bedingfield.
az serce zabolalo...
ale distillers spokko Smile
"We all fall down,together
Ashes to ashes as we burn this fucker down"
Odpowiedz

Mam otwartą głowę Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości