Ankieta: Kt - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Emperor/Hordane's Land
0%
0
0%
Wrath of the Tyrant
4.69%
3
4.69%
In the Nightside Eclipse
20.31%
13
20.31%
Reverence EP
1.56%
1
1.56%
Anthems to the Welkin at Dusk
26.56%
17
26.56%
IX Equilibrium
12.50%
8
12.50%
Prometheus [The Discipline of Fire and Demise]
12.50%
8
12.50%
Wszystkie Smile
21.88%
14
21.88%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Emperor

Co myślicie o tej genialnej norweskiej kapeli ? Czekam na opinię Smile

P.s. W ankiecie pomijam kompliacje i koncertówkę.
Odpowiedz

Slucham raczej rzadko (bo i zadko slucham blacku).. Ale gdy mam odpowiedni nastroj to Emperor jest jak znalazl.. IMHO najlepsze sa 'Anthems..' i 'In The Nightside..'.. Hmhmh.. zaglosuje na 'Anthems'..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

wspaniała kapela jedna z lepszych jakie kiedykolwiek istniały
CP/DP
Odpowiedz

Zgadzam sie z przedmówcą. Zespół ten po prostu nardził sie w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie... Jednak mam pewne watpliwosć co do albumu "Wrath Of The Tyrant". Podpisuje sie go jako album Emperora, ale w tedy ta kapele sie jeszcze niestety tak nie nazywała. O ile sie nie myle, to jej nazwa w tedy brzmiała: Thou Shalt Suffer.
Odpowiedz

SML napisał(a):Jednak mam pewne watpliwosć co do albumu "Wrath Of The Tyrant". Podpisuje sie go jako album Emperora, ale w tedy ta kapele sie jeszcze niestety tak nie nazywała. O ile sie nie myle, to jej nazwa w tedy brzmiała: Thou Shalt Suffer.
"Wrath Of The Tyrant" to demo wydane pod szyldem Emperor. Thou Shalt Suffer wydało demko o nazwie "Into The Woods of Bealial" i spilt album Mayhem/TSS/Zemial "The True Black". Takie informacje zawarte są na oficjalnej stronie zespołu oraz na podobno najlepszej polskiej stronie : www.alsvartr.vel.pl
Odpowiedz

Dla mnie Emperor to zespol ktory na stale wpisal sie w historie Black Metalu, muzyka ktora tworzyli jest niesamowicie klimatyczna i ma w sobie to cos co charakteryzowalo te norweskie hordy - po prostu kult
Odpowiedz

'Anthems to the Welkin at Dusk' - żadko słucham, ale to jest ich najlepsza płyta dla mnie =]
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

Big Grin Witam wszystkich!!!!
Jeśli chodzi o Emperor to jest teraz moją ulubioną kapelą blackową mimo że już nie istnieje.Dla mnie Emperor żyje i nadal będzie żył.Jest poprostu zajebisty.Moją ulubioną płytą jest In the nightside... i na nią zagłosowałem.POZDRO!!!!!! Smile
Odpowiedz

"Thou Shalt Suffer was formed in 1991 by Ihsahn and Samoth. The same year they formed Emperor but Ihsahn continued working on Thou Shalt Suffer as a solo project now and then. In the year 2000 he signed a deal with Candlelight Records and released their first studio album (the debut album was a collection of old demo material). At first the band was known under the names Dark Device, Xerasia and Embryonic, before finally settling with Thou Shalt Suffer. "

tak więc był to solowy projetk Ishahna w 91 roku i w 2000 jak przypuszczam po rozpadzie Emperor Ishahn zajął się nim ponownie wydając stare materiały

wątpię aby była to podwalina Emperora, raczej początki wspólnej pracy Ishahna i Samotha

ale to jest nic Smile słyszałem już pewne opinie jednej dziewczynki że to grecki zespół Tongue hyhyhy
Odpowiedz

"In the nightside eclipse"

4 slowa
1 plyta
1 kapela

czyli moja milosc do tego dziela Emperor w liczbach ;] to podobno lepiej trafia do spoleczenstwa, niz dlugie eseje z argumentacja Laughing
Moj syn urodzi sie gluchy...
Odpowiedz

pewnie dlatego, że niektórzy mają problemy nie tyle może z czytaniem co ze zrozumieniem tekstu "eseju" jak napisałeś
Odpowiedz

buahahaha <lol> wiesz,wybacz, ostatnio u mnie klopoty z polskawym jezykiem ;] a tak na marginesie: wszelkie eseje (essaye?esseye? - taka pisownie tez widzialem) tudziez arty w kraju, w ktorym ksiazka staje sie rownie popularna co oswietlanie ulic lampami gazowymi raczej nie maja duzych szans na sukces...niestety Sad
Moj syn urodzi sie gluchy...
Odpowiedz

Cytat:tak więc był to solowy projetk Ishahna w 91 roku i w 2000 jak przypuszczam po rozpadzie Emperor Ishahn zajął się nim ponownie wydając stare materiały

O kurwa. Co ty pierdolisz? To był normalny zespół grający death metal na płycie "Into The Woods OF Belial" później się rozpadli a Ihsahn przejął nazwę i w 2000 roku nagrał "Somnium" z muzyką neoklasyczną.

btw. jeśli w twoim zdaniem Emperor rozpadł się w 2000 roku to jakim cudem "Prometheus" wyszedł w 2001?
Odpowiedz

no przepraszam ale ten cytat po angielsku to nie ja pisałem tylko skopiowałem z jakiejś zagranicznej strony, a co do prometheusa no to mniejsza o rok ale rozpadł się po nim
Odpowiedz

Czemu nie ma opcji w ankiecie "żadna" Wink ? Nie podoba mi się Emperor w ogóle.
Life is a Pain in The Neck
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości