Ankieta: Dzia - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak
50.00%
15
50.00%
Nie
50.00%
15
50.00%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dział blues/jazz

Ja jestem za, gdyż uwielbiam bluesa. Wiem jednak, ze dział bedzie mial praktycznie zerowe zainteresowanie. Niestety .
Cytat:No chyba że mówimy o takim fest czarnym bluesie, ale takiego zapewne nikt tu nie słucha
I tu sie mylisz Smile To jest jeden z moich ulubionych gatunkow muzycznych i wlasnie ten starusienki (lata 30/40 ) blues, w wykonaniu murzynow jest najlepszy. Ciezko jednak miec dostep do takowych nagran bez korzystania z p2p.
Odpowiedz

Tez bym takich staroci posłuchal bo słabo sie jeszcze orientuje w bluesie. Mysle ze zainteresowanie topicami o takich wykonawcach jak Clapton/Cream czy B.B King byłoby niezleSmile ALe coz,lepiej rozwodzic sie na CoF i Hammerfall niz pogadac o dobrej muzieSmile
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):Tez bym takich staroci posłuchal bo słabo sie jeszcze orientuje w bluesie. Mysle ze zainteresowanie topicami o takich wykonawcach jak Clapton/Cream czy B.B King byłoby niezleSmile ALe coz,lepiej rozwodzic sie na CoF i Hammerfall niz pogadac o dobrej muzieSmile

ale masz problem Confusedhock: zakladaj temat i jedziesz. Musisz miec koniecznie wyryte w nazwie dzialu DŻES BLUS zeby zaczac o tym gadac?...
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Nie,ale na forum byłaby wieksza klarownosc. Pozatym te gatunki chyba zasługuja na własny dzial jesli jest kategoria o wiesniacki regge.
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):Nie,ale na forum byłaby wieksza klarownosc. Pozatym te gatunki chyba zasługuja na własny dzial jesli jest kategoria o wiesniacki regge.

Z tym reggae to sie zgodze ze kupa Wink ale nie rozumiesz, ze jakby ludzie zakladali czesto tematy o zespolach bluesowych to juz dawno byl by ten dzial?

EDIT: co do tego reggae to kupa nie kupa, sa ludzie ktorych to interesuje, tak samo jak Ty bys chcial pogadac o jazzie, oni chca pogadac o reggae i trzeba to uszanowac, jesli chcesz by twoja prosbe tez uszanowano.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Heh, jest jeden temat o jazzie i o ile pamiętam (poprawcie mnie jeśli się mylę) wypowiedzi jest 14, tak więc nie widzę większego sensu w zakładaniu oddzielnego działu. Już więcej jest tematów o doomie itp. Myślę, że propozycje odnośnie połączenia punku z ska i reggae (w dziale reggae/ska oprócz mnie mało kto się wypowiada i tematy nie cieszą się zbyt wielką popularnością, niestety ; )) oraz ogólnie metalowych działów są warte rozpatrzenia - przedysktujemy, przemyślimy sprawę, mam nadzieję, że szybko.
Odpowiedz

popatrzcie w gore i co widzicie? Rock Metal Shop a wiec chyba blues/jazz jest tu troche nie na miejscu chociaz sam musze przyznac ze jak gdzies leci to dobrego jazzu slucham z przyjemnoscia
Odpowiedz

Ok,ale taki blues to korzenie rocka,jazz tez ma wiecej wspolnego z rockiem niz regge/ska wiec mozna by wywalic rege i wstawic toSmile
Odpowiedz