• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dorosłe Dzieci

Macie tu stronkę traktująca o czasach, kiedy rodziła sie muzyka havy i thrash w Polsce. Ciekawe zdjęcia, opisy imprez i tego, co znaczyło "być metalem" w tamtym okresie, hehehe. Teraz już tego nie ma ( chociaż dwaj moi kumple nadal nosza katany z ekranami i pełne naszywek, a pod to ramoneski ). W każdym razie, jak nie jestem maniakiem havy i thrashu, tak chciałbym móc cofnąć się w czasie i posłuchać Wilczego Pająka na metalanii '87.

🔍www.dorosledzieci.republika.pl
"Beyond scorn, lies and calumny, I still stand and watch you rot"
Meychna'ch
Odpowiedz

dzieki za linka, moze sie okazac calkiem ciekawa ta strona.
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

Zawsze pozostają płyty z metalmanii 87', i składanki z metalmanii 88' i 89', bootlegi z Jarocina czy sthash'ydła. A Hammer i Stos grają dalej, podobnie jak Kreon. Z tego co wiem ma wyjść nagrana w Polsce koncertówka Atomkraft, ukazała się teżpłyta Bulldozer'a nagrana w Zabrzu, chyba w 89 roku.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

całkiem fajna strona. Tylko obsranie bo ciężko albo w ogóle nie idzie załatwić płyt tych kapel, albo nagrań z metalmanii Sad Ja mam tylko Wolfspider- Kingdom Of Paranoia i Imperatora- The Time Before Time no i Katy wiadomo, bo ich idzie bez problemu dostać. Kiedyś widziałem jakiegoś Dragona w sklepie, ale nie miałem kasy żeby kupić.
Odpowiedz

idź na bazar, może dorwiesz je na winylach - kumpel zdobył "Hordę Goga" Dragona właśnie w ten sposób
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

Spoko strona, nawet jest wzmianka o Traumie.
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):idź na bazar, może dorwiesz je na winylach - kumpel zdobył "Hordę Goga" Dragona właśnie w ten sposób

Ja w podobny sposób zdobyłem prawie wszystkie polskie vinyle
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):
KelThuz napisał(a):idź na bazar, może dorwiesz je na winylach - kumpel zdobył "Hordę Goga" Dragona właśnie w ten sposób

Ja w podobny sposób zdobyłem prawie wszystkie polskie vinyle

tak. na placu/allegro mozna kupic duzo rzadkich polskich winyli. trafiaja sie nawet takie ktore stoja po 100$ na e-bay'u a kupuje sie je za 5-30zl...
a jako ciekawostka powiem ze w japonii niezle drogie sa plyty Zbigniewa Wodeckiego Smile
japonczycy znaja sie polskiej muzyce i to co jest rare u nas to i u nich - tylko ten Wodecki to taka perelka Big Grin
Odpowiedz

Wreszcie jakaś pożądna strona o tych starych ,zapomnianych kapelach. Większość młodych metali pewnie nawet nie wie ,że takie kiedyś istniały.
Sam bym ich nie znał ,gdybym nie miał w domu paru składanek chujowej jakości po starszym bracie.
Odpowiedz

Cytat: Teraz już tego nie ma ( chociaż dwaj moi kumple nadal nosza katany z ekranami i pełne naszywek, a pod to ramoneski ).

Ja się tak nosze cały czas. Paru moich kumpli z resztą też. Z heavy metalu końca lat 70 i 80 nigdy nie wyjde. Wtedy to było to!!!

Nie inaczej!!
Odpowiedz

seelenleib napisał(a):tak. na placu/allegro mozna kupic duzo rzadkich polskich winyli. trafiaja sie nawet takie ktore stoja po 100$ na e-bay'u a kupuje sie je za 5-30zl...
a jako ciekawostka powiem ze w japonii niezle drogie sa plyty Zbigniewa Wodeckiego Smile
japonczycy znaja sie polskiej muzyce i to co jest rare u nas to i u nich - tylko ten Wodecki to taka perelka Big Grin

Z polskimi jest o tyle dobrze, że one były wydawane w dość dużych nakładach, jedyne za którymi musiałem dobrze poszperać to:

- "Terror" Hammera
- debiut Quo Vadis
- "666" Kata(na marginesie: winyl ma zupełnuie inną okładkę niż CD i kaseta)
- "Oddech wymarłych..." KATa
- obie płyty Cydhie genoside

Choć i tak za żadną z nich nie dałem więcej niż 30 zł
Odpowiedz

Abadon napisał(a):Nie inaczej!!

Ano, dopadała cię przed sklepem muzycznym wataha "starych wyjadaczy" i jeśli nie znałes śpiewająco całej dyskografi którejś z ówczesnych kultowych kapel, dostawałeś w pierdol, zabierali ci koszulkę, albo ramonę, etc.
No mercy for posers, hahaha !

A teraz co ? Podchodzi do mnie gnojek, fan lumpa z beskid, i chce pić moją wódkę "bo on tez słucha metalu"...

Smutne to i pyszne jak mawia Generał Nomad.
"Beyond scorn, lies and calumny, I still stand and watch you rot"
Meychna'ch
Odpowiedz

Nuillnac napisał(a):
Abadon napisał(a):Nie inaczej!!

Ano, dopadała cię przed sklepem muzycznym wataha "starych wyjadaczy" i jeśli nie znałes śpiewająco całej dyskografi którejś z ówczesnych kultowych kapel, dostawałeś w pierdol, zabierali ci koszulkę, albo ramonę, etc.
No mercy for posers, hahaha !

A teraz co ? Podchodzi do mnie gnojek, fan lumpa z beskid, i chce pić moją wódkę "bo on tez słucha metalu"...

Smutne to i pyszne jak mawia Generał Nomad.

ło chłopie to fakt!!
Ale dawniej mieli łatwiej bo np fan Motorhead w latach 80 miał powiedzmy do zapamiętania na pamięć 5 albumów a teraz jest ich nieco więcej przez co "śpiewająco" bym jej nie powiedział Smile
Odpowiedz

Abadon napisał(a):
Cytat: Teraz już tego nie ma ( chociaż dwaj moi kumple nadal nosza katany z ekranami i pełne naszywek, a pod to ramoneski ).

Ja się tak nosze cały czas. Paru moich kumpli z resztą też.

A jajognioty i biale adiki tez nosisz niczym true traszowcy z lat 80?
Odpowiedz

hegemon88 napisał(a):
Abadon napisał(a):

Ja się tak nosze cały czas. Paru moich kumpli z resztą też.

A jajognioty i biale adiki tez nosisz niczym true trashowcy z lat 80?

Laughing Laughing Laughing Laughing Wielki true nie omylny taki błąd piernolnął, no no.
Nie inaczej!
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości