• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

DooM

Elvis napisał(a):E tam, w Blair Witch było troszku FPP, tylko do nikogo nie strzelali. Wink

Sprawa dyskusyjna, bo motyw FPP to i w Pinokiu sie pojawił. Mimo wszystko nigdzie do tej pory nie użyto tak dosadnie tego motywu. Zauważcie, że to ekranizacja gry FPP i ów motyw nie pojawia sie tutaj przypadkowo.
Odpowiedz

Mein Gott, wyluzuj. Smile
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Och wybacz. Jeszcze wyjde na fanatyka średniego filmu :/
Odpowiedz

Eh...po pierwsze nie było piekła.Co to za Doom bez piekła?Poszedłem do kina bez wielkich nadziei i słusznie-najlepiej potraktować to od razu jako średni film akcji, a nie jak film związany z kultową grą.
Odpowiedz

FIlm jest chujowy na maksa. Nie byłem w stanie wytrzymać 15 minut akcji - "przeklikałem" film. Nie do wytrzymania gheneralnie, obraża inteligencję odbiorcy.
DObra obsada? jeżeli dla was zapaśnik "the Rock" to dobry aktor, to... nie wiem
Zoltan napisał(a):ale to pierwszy taki motyw w historii kina,
Zanim zaczniesz się powoływać na historię kina, dobrze byłoby gdybyś miał o niej jakiekolwiek, MINIMALNE chociaż pojęcie (kamera subiektywna - S. Eisenstein, lata '20 XX wieku).
Zanim zaczniecie się cisnąc na przeintelektualizowaną krytykę, by dać pożywkę swojemu ego zastanówcie się, czy macie pojęcie o tym co opisujecie.

edit: pomijając już fakt, że kamera z perspektywy osoby pierwszej zrealizowana została w tym filmie PRZECHUJOWO. Wyglądało to jak przedstawienie kukiełkowe.
[Obrazek: 266c114d403ad301.gif]
Odpowiedz

Eee tam czepiasz sie. Znajdź mi lepiej film, w którym była perspektywa pierwszej osoby z gnatem u dołu ekranu :/ O TEN motyw mi chodziło. Cenię sobie oryginalność, której w kasowych produkcjach z Hollywoodu ostatnio brakuje i wlasnie dlatego ten motywik jako jedyny w filmie zasluguje na uznanie IMO.
Btw szukasz ideałów w produkcji, która jest czystą rozwałką. To tak jakby narzekać na zapałki, dlatego że są drewniane. Film jest jaki jest i nie ma co sie doszukiwac w nim jakichś filozoficznych głębi. Od tego jest inny rodzaj filmów.

Cytat:Zanim zaczniesz się powoływać na historię kina, dobrze byłoby gdybyś miał o niej jakiekolwiek, MINIMALNE chociaż pojęcie (kamera subiektywna - S. Eisenstein, lata '20 XX wieku).
Mam to rozumieć tak: nie znasz się, to się nie wypowiadaj? Sorry, ale krytyka jest sposobem wysłowienia się niezależnie od stanu posiadanej wiedzy. Każdy ma prawo do swojego IMO, w takim czy innym stopniu obeznania się z tematem. A krytyka kogoś bardziej profesjonalnego wcale nie przyrówna mnie do chodnika.
Odpowiedz

wszystko fajnie, ale ze to chujowy film to raczej fakt. gusta gustami ale bez przesady... Wink
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości