• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dire Straits

Dobrze widze??Nie maaa Confusedhock: A wiec zakladam temat o zespolu od ktorego w moim przypadku wszystko sie zaczelo Smile Moze troche zalatuja wiocha ale nie powiecie mi ze nie wywiercily wam w mozgu dziury kawalki takie jak "Sultans of Swing" " Money for Nothing" pamietam jak tatus mi puszczal "money.." a ja zawsze na wejsciu tam przed tym kapitalnym riffem pewnie kojarzycie zawsze chowalem sie pod poduszke Laughing takie wspomnienia ehh...noi ballada "Brothers in Arms" przy niej zawsze Crying or Very Sad az sobie pojde posluchac...
Odpowiedz

Klasyka rocka gitarowego. Mark Knopfler ze swoją sztuką grania na gitarze kciukiem. Sultans Of Swing, Money For Nothing i duzo innych typowo rockowych kawałków, ale także piekne ballady w stylu Romeo And juliet, rozbudowane formy ala Private Investigations oraz niezniszczalne i rozdzierajace Brothers In Arms - to tylko czubek góry lodowej kapeli która ma w dorobku wiele mniej znanych ale równie dobrych kawałków. Może dziś nie słucham tego tak jak dawno, dawno temu, ale gdy poleci w radiu lub u znajomych to nie odmawiam Big Grin
Odpowiedz

Nic dodać, nic ująć. Obok wymienionych wspomniałbym jeszcze o balladzie "Your Latest Trick".
Odpowiedz

"moze troche zalatuja wiocha"
"ale nie powiecie mi ze nie wywiercily wam w mozgu dziury kawalki"
Hmmm co?! Wiocha, dziura w mózgu, może i tak, ale nie w Dire Straits!
Coś widzę, że wszyscy zaczynają muzyczną podróż od ojca puszczającego kawałki Dire, hm... jakaś tendencja?

Legenda, znam tylko z Brothers in Arms, cóż, kiedyś odrobię bo mam w posiadaniu kilka oryginałów, między innymi Alchemy!

Pozdrawiam.
Odpowiedz

Jee tam - równie dobrze mozna powiedzieć że ktoś podróżuje do dziadka puszczającego Ummagumme Floydów lub pradziadka puszczającego nie-do-zajebania Hound Dog Elvisa 8)
Odpowiedz

Mówiąc szczerze nigdy nie miałem okazji przesłuchania jakiegoś całego albumu, zatrzymałem się na etapie wymienionego "Sultans Of Swing" - bądź co bądź świetnego kawałka.
Odpowiedz

A nikt nie wspomnial o "Walk of Life" Smile . Pierwszy kawałek Dire Straits, który w życiu usłyszałem, a jeszcze nie wiedziałem o istnieniu tego zespołu Big Grin

Słuchałem ich już dawno temu, ale na dobre się zainteresowałem, gdy zauważyłem w "Chrzście Ognia" Sapkowskiego drugą zwrotkę "Brothers in Arms". Zespół wielki, do któego często się wraca, by odpocząć od mocniejszego uderzenia Smile
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz

Haha "Walk fo Life " rządzi nie ma co.Bardzo lubie ten kawalek jakos zawsze po nim mam dobry humor Smile ostatnio slyszalem go w Tesco wszyscy jakos tak zaczeli rytmicznie podrygiwac Big Grin Az sie milej zakupy robi
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Mówiąc szczerze nigdy nie miałem okazji przesłuchania jakiegoś całego albumu, zatrzymałem się na etapie wymienionego "Sultans Of Swing" - bądź co bądź świetnego kawałka.
Napraw to Big Grin
Co do zespolu, to slucham od najmlodszych lat, zarazila mnie matka z ojcem, a nieco pozniej mojego brata. Jak mialam z 5 lat kupilam sobie 1sza kasete, ich kasete i 2 inne Genesis Wink Mam w domu kasety, plyty i winyle Smile Cudowna muzyka Smile
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Naprawię, nie martw się ; ). Postaram się w najbliższym czasie ukraść coś z ich dyskografii mojemu kumplowi.
Odpowiedz

Czyli nie tylko ja mam tak wspanialego tatusia Wink aha bym zapomnial Geniesis tez mi puszczal z Coilinsem na wokalu heh Big Grin

"home by the sea "ehhh..to byly czasy
Odpowiedz

Brothers In Arms - King Of The Ballads Smile
We Are Defenders Of The Faith...
Odpowiedz

Dance Of Death napisał(a):Brothers In Arms - King Of The Ballads Smile

Tam zaraz king... Pozycje utworu mozna opisac tylko tak:

Niesamowicie wyrobane zarobiste czosnek granie wymiata rzadzi i w ogóle.

A "Money For Nothing" to jeden z riffów wszechczasów.
Haha, wiecie kto to jest? To jest najlepszy wokal na swiecie Big Grin
Odpowiedz

Słucham od... hmm, odkąd mój brat mi zaczął ich puszczać ładnych parę lat temu Wink Taka muzyka na spokojne wieczory.
Odpowiedz

Brothers In Arms jest kul
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości