• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dimension Zero

Dobra, czas zaczac muzyczna edukacje kochanych forumowiczow.. Wink Na pierwszy ogien idzie melodeath/thrash metalowy dreamteam z Gothenburga.. Jak ktos nie slyszal, to klikac w LINK do teledysku Immaculate [z albumu This Is Hell].. Dla fanow starego In Flames i The Haunted..

Sklad:
Gothberg (ex-Marduk) - vocal
Stromblad (In Flames) - bass
Ljungstrom (ex-In Flames) - guitar
Antonsson (Pathos) - guitar
Nilsson (Luciferion) - drums

EDIT: -Zapomnialem o Danielu.. Big Grin
- Cos ten bezposredni link nie dziala.. Trza znalezc go reczenie.. Wchodzimy na inflamez.com; klikamy na Jestera; po prawej stronie mamy zmieniajace sie fotki z podpisem 'the side projects'-klikamy; nastepnie cyk na DZ0 i cyk na link i juz mozemy podniecac sie klipem.. Smile
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Znam jedynie "This is Hell"(BTW beznadziejna okladka).Muzycznie calkiem niezle, ale wokal mnie odrzuca.Od biedy moge posluchac, jednak ogolnie calych tych Dark Tranquility, In Flamesow i innych wypierdow ze Szwecji nie lubie.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Wokal? Co jak co, ale imho glos Gothberga to jeden z najwiekszych atutow DZ0.. W Marduk tez rzadzil.. Smile
Odpowiedz

fajne ceny sa na dwie płytki tego czegos na www.mystic.com.pl po 8 zyla oryginały nic tylko brac
and now is forever...
Odpowiedz

A potem spuscic w klopie ew. postawic na nich kawe.
Odpowiedz

Boshe, Dżemik, tego sie słuchać nie zda... Confusedhock: Jestem tolerancyjny, ale bez przesady Smile
Odpowiedz

Patyk napisał(a):A potem spuscic w klopie ew. postawic na nich kawe.

Zdanie fanow Obituary majacych alergie na szwedzki death sie nie liczy.. Surprised

warsadal napisał(a):Boshe, Dżemik, tego sie słuchać nie zda... Confusedhock: Jestem tolerancyjny, ale bez przesady Smile

A Ty dla odmiany, w ogole defu nie sluchasz, wiec tez sie nie znasz.. ;p

Spieprzac wszyscy, DZ0 jest zajebiste! Big Grin (zwlaszcza TIH :])
Odpowiedz

Spodziewales sie ze ten temat bedzie zawalony postami "Zajebiste" "10/10" itd.? Sorry takiego grania nikt tu widocznie nie slucha. DO to kalka innych szwedzkich kapel, czyli nic specjalnego.
Odpowiedz

OMG Kasety po 3 zł na misticu o kurwa XD musze kupic conajmniej 4 xD
Odpowiedz

Patyk napisał(a):Spodziewales sie ze ten temat bedzie zawalony postami "Zajebiste" "10/10" itd.? Sorry takiego grania nikt tu widocznie nie slucha.

To byl zart, dowcip, kawal, rozumisz? Wink

Cytat:DO to kalka innych szwedzkich kapel

Malo widac slyszales Gothenburg'skiego grania i jeszcze mniej DZ0, bo bys takich glupot nie mowil.. :>
Odpowiedz

Kapele z Gothenburga nie sa tru wiec sie w nie nie zaglebiam hehe. Dla mnie to wszystko brzmi tak samo(no ale czego mozna oczekiwac skoro w tych kapelach przewijaja sie prawie caly czas ci sami muzycy)te same gowniane partie bebnow, wokale praktycznie caly czas w tej samej skali i wlasnie za duzo melodii, wole prostsze ale bardziej miazdzace kompozycje albo kawalki wywazone melodia/lupanka.Za duzo w tych szwedzkich kapelach ckliwych, melodyjnych refrenikow, ktore nijak nie pasuja do metki "death metal".
Odpowiedz

Tej, w oldskulowym melodeathie ckliwych refrenikow nie bylo.. Wink
Odpowiedz

Rozmawiamy przeciez o nowych dokonaniach zespolow tego gatunku...
Z tego oldsukowego grania ze Szwecji to chociazby sam Dismember mnie bardziej rozpieprza na kawalki anizeli wszystkie melodyjne defy, ale dobra nie ma sensu dalej polemizowac. Swoje zdanie wyrazilem i to bedzie tyle z mojej strony w tym temacie.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości