• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czystki etniczne

Mam taką światłą myśl, aby zrobić tu mały porządek z użytkownikami. Mianowicie jeżeli ktoś zarejestrował się daaawno temu i do tej pory napisał z 5 postów a ostatnie logowanie było z miesiąc temu to powinno się takiego delikwenta wywalić na zbity pysk.
Osób które aktywnie uczestniczą w rozwoju tego forum jest koło 100 (zarejestrowanych około 2000), reszta wpada tu na chwilę, wali parę postów i odchodzi w niepamnięć.

Może takie działanie ze strony moderatorów odgoni ten "zbędny elemnent" który tylko robi syf na forum.

Napiszcie co o tym myślicie.
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

jak siedza cicho i nie robia bajzlu to po co ich wywalac? a niech sobie beda. i tak srednio chyba co 5 osoba z zarejestrowanych sie udzela chociaz troche
Odpowiedz

Co przeszkadzają Ci, innym użytkownikom tacy userzy o jakich napisałeś? Co oni takiego złego "robią" ?
Jeśli komuś miałoby to przeszkadzać, to chyba tylko administratorom - ze względu na żasmiecanie bazy danych forum. W takim razie czemu Tobie przeszkadza?
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):[quote="Jeff"]Co przeszkadzają Ci, innym użytkownikom tacy userzy o jakich napisałeś? Co oni takiego złego "robią" ?
Jeśli komuś miałoby to przeszkadzać, to chyba tylko administratorom - ze względu na żasmiecanie bazy danych forum. W takim razie czemu Tobie przeszkadza?
bo to wiejsko wygląda - 2000 zarejestrowanych a jak wejdziessz na forum to jest średnio 8 osób aktywnych...
Wiem że powód jest tępy i małostkowy ale nie lubie jak się tu coraz większy burdel robi
Odpowiedz

W ogóle mi tacy "nieobecni" użytkownicy nie przeszkadzają. To już ich sprawa czy chcą uczestniczyć w dyskusjach.
"Night, oh beloved night, your wisdom floats into my mind
and forms my thoughts of Middle-Earth"
Odpowiedz

ale jakby na to nie patrzec to pomysl Slayerda jest sensowny bo zrobi porzadek na tym forum
Odpowiedz

Zamaist czyścić forum ze straych, nieaktywnych użytkowników zainteresowałbym się raczej nowymi przypadkami kretynizmu. Chcecie wywalać nieszkodliwych ludzi, a dookoła kręci się tyle syfu że szlag człowieka trafia.. Evil or Very Mad
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
Odpowiedz

Tuomasss napisał(a):Zamaist czyścić forum ze straych, nieaktywnych użytkowników zainteresowałbym się raczej nowymi przypadkami kretynizmu. Chcecie wywalać nieszkodliwych ludzi, a dookoła kręci się tyle syfu że szlag człowieka trafia.. Evil or Very Mad
właśnie o to chodzi, jak wywalimy starych nieaktywnych to "nowi" zastanowią się dwa razy zanim założą konto na 2 posty i dalej dłuuuga, a tu zostaje syf i wolniejszy serwer.
Odpowiedz

Oj, porządek by się zrobił, ale teraz chyba Dżemik ma wakacje...

Jestem za.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

szczerze? nie widzę sensu takiego działania.
nie mam pojęcia czym nieaktywni użytkownicy dezorganizują forumowe życie. za to doskonale zdaję sobie sprawę ze szkód tych nadaktywnych (:

nie wiem czy na tym forum nie ma większych zgrzytów, że już to Wam nawet przeszkadza, naprawdę.

co się natomiast tyczy szybkości działania serwera - zapewniam, że nieaktywni użytkownicy robią nieporównywalnie mniejsze szkody niż kosmiczne tematy i strony offtopów.
Odpowiedz

Miło wiedzieć, że ktoś ma podobne do mojego zdanie na ten temat (oczywiście chodzi mi o Tuomasssa i Arion).
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):
Slayerd napisał(a):[quote="Jeff"]Co przeszkadzają Ci, innym użytkownikom tacy userzy o jakich napisałeś? Co oni takiego złego "robią" ?
bo to wiejsko wygląda - 2000 zarejestrowanych a jak wejdziessz na forum to jest średnio 8 osób aktywnych...
Wiem że powód jest tępy i małostkowy ale nie lubie jak się tu coraz większy burdel robi

Troche chłopak ma racji - strasznie dużo tu użytkowników którzy nawet posta nie napisali.... Sad ,więc po co ich trzymać ?

[chyba tyklo dla wrażenia....ach te 2000 userów Rolleyes,przecież forum można przeglądać bez rejestracji... ]

Tuomasss napisał(a):" Chcecie wywalać nieszkodliwych ludzi, a dookoła kręci się tyle syfu że szlag człowieka trafia..."

A o tych problemach to zalecam założyć osobny topic... Smile [ ten problem jest o wiele poważniejszy Sad ]
[Obrazek: newban7nm.gif]
Odpowiedz

Z jednej strony można by ich wywalić ale w sumie sensu nie ma to wykasowanie 90% użytkowników. Oni za bardzo nie przeszkadzają, i mi, jak większości bardziej przeszkadzają, jak to kiedys na jednym forum, bardzo miła pani nazwała : użytszkodnicy.

Kick trendy idiots.
Ban trendy idiots.
Kill trendy idiots.
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):Może takie działanie ze strony moderatorów odgoni ten "zbędny elemnent" który tylko robi syf na forum.
Dla mnie zwiazek przyczynowo skutkowy pomiedzy wyrzuceniem z bazy danych nieaktywnych uzytkownikow a odstraszeniem niektorych aktywnych nie jest taki wyrazny jak dla Ciebie...
Zreszta zupelnie nie rozumiem, dlaczego przeszkadzaja Ci nieaktywne osoby. Argument, ze to "wiejsko wyglada" zupelnie do mnie nie przemawia. Ja na przyklad zarejestrowalem sie dosc dawno, nic nie pisze, ale lubie sobie czasem poczytac. Z tym, ze podczas sesji czy wakacji moge miec o wiele lepsze rzeczy do roboty niz gapienie sie w monitor i czytanie forum i wcale nie mam ochoty w polowie wrzesnia stwierdzic, ze moje konto przestalo istniec.
Inna sprawa, ze gole forum phpBB nie ma zadnego licznika kiedy sie ktos ostatnio logowal a nie sadze, zeby napis "modified by Nosferatu" oznaczal, ze na tym konkretnym forum cos takiego jednak istnieje.
Glupcow znajdziesz wszedzie. Subkultura moze byc jedynie sposobem, w jaki ich glupota bedzie sie objawiac.
Odpowiedz

niekatywni niczemu nie przeszkadzają. A ja sądzę, że niektórych nowych by można wywalić... faktycznie syf się zrobił. Może to i trochę brutalne, ale w niektórych przypadkach niezbędne. A ciekawe, czy niemożność przeglądania forum bez zalogowania by coś dała, może jeden z drugim nie widząc pewnych prowokujących ich topiców tudzież niepochlebnych opinii o ich bogu i idolu nie będą się zapisywać żeby siać zamęt i niemądre posty? Laughing
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości