• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czas dostawy, forma płatności na RMS

Hej.
Pierwszy raz zamawiam na RMS i jako formę płatności wybrałam przedpłatę. Przyszło mi potwierdzenie na maila, że przyjęto zamówienie. Po tym od razu dokonałam przelewu.

I pisze mi tak:

wartość produktów:
289.60zł
rodzaj przesyłki:
Poczta - Paczka PRIORYTET
koszt przesyłki:
0.00zł
pozostało do zapłaty:
0.00zł
płatność:
przedpłata
opłacone:
tak

' czyli jak widać wszystko zapłacone, skoro pisze "pozostało do zapłaty: 0.00zł" i "opłacone: tak".

ale na samym dole mi pisze:

Forma płatności: Przelew bankowy [ usuń ] 289.60zł 2008-11-23 18:56 niezaksięgowana
[ opłać]

A wpłaciłam już wczoraj [niedziela], a jest poniedziałek... O co chodzi z tym zaksięgowaniem? Chyba już powinno być to zrobione...

Więc to pierwsze wydaje mi się jest w pełni wykonane, tylko teraz już czekać na przesyłkę.
Ale to drugie nie daje mi spokoju.

Czy wszystko jest tak jak powinno?
Jak to było u was?
Odpowiedz

chcesz być pewna, że kasa nie przepadnie? bierz formę płatności za pobraniem. w Twoim przypadku byłaby bez dodatkowych opłat. poza tym jest to szybsza opcja. paczka od razu wychodzi z magazynu i nie trzeba czekać, aż przelew dotrze i go zaksięgują. poza tym chcesz mieć szybsza i rzetelną odpowiedź, to DZWOŃ!! pracowników sklepu tu nie ma
[Obrazek: c8b259e3332eeddf.jpg]
Odpowiedz

witam,
opłacone:tak ==znaczy tyle, że zadeklarowałaś wpłate a my czekamy teraz fizycznie na kasę z banku. jak bedzie u nas na koncie wtedy przystepujemy do realizacji zamowienia.
wszelkie pytania pisac na zamowienia@rockmetalshop.pl lub dzwonic do sklepu.
Odpowiedz

Dzięki za odpowiedzi, jest wszystko w porządku, już paczka została wysłana.

Wydaje mi się, że szybciej dotrze z opłatą niż za pobraniem, bo sa pewni tego, że odbiorę i już nie ma odwrotu, wszystko jest opłacone i szybko to załatwili... Więc wystarczyło wysłać Smile

Moja koleżanka zamawiała glany tu i czekała na nie 3 miesiące, a wzięła za pobraniem...

28.11.2008 to przewidywalna data dostawy Smile

Bałam się trochę... No bo pierwszy raz tu zamawiam. A z przedpłatą wydaje mi się dużo szybciej ;]
Odpowiedz

Ile czekaliście na dostawę? Po wysyłce mi pisało, że przewidywalna data doręczenia to 28.11.2008, na drugi dzien już nie pisało... i tak już jest 2 grudnia.
Odpowiedz

najlepiej sprawdz na poczcie bo teraz w grudniu rozne cuda moga sie dziac - spisz numer paczki w zamowieniu i pytaj na poczcie i nia.
Odpowiedz

Doszła mi dziś po 17.00 Smile)
Odpowiedz

moja dochodzi częściej
Odpowiedz

szkoda ze ty nie dochodzisz
\m/
Odpowiedz

bo robisz pałę gorzej niż twoja 12 letnia siostra
Odpowiedz

najs
\m/