• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

"Co to jest anarchia?"

anarchia, pacyfizm, tolerancja, wojna z kapitalizmem

na to lecą dzieciaki, a ktoś na tym kase trzepie
CP/DP
Odpowiedz

Coś takiego...prawdziwie aryjska prawda objawiona...
Odpowiedz

Piorun napisał(a):, a ktoś na tym kase trzepie

np. pewne sklepy internetowe Laughing
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

ale dzięki "niektórym" sklepom mamy takie wspaniałe fora Confusedhock: Big Grin
Odpowiedz

sklepy to tylko pośrednik. Ktoś to produkuje, ktoś tworzy modę, ktoś propaguje, ktoś w końcu kupuje.

Na koszulce Gravelanda "Prawo Stali", którą w tej chwili mam na sobie nie da się zarobić, ale na naszywkach i koszulkach z dwukolorową łapą MPR lub z pacywą albo z anarchią...
CP/DP
Odpowiedz

Piorun napisał(a):

Na koszulce Gravelanda "Prawo Stali", którą w tej chwili mam na sobie nie da się zarobić,
Stary,ktoś tą koszulke zrobił i ktoś ją sprzedal na pewno nie po kosztach wlasnych,czyli zarobił na niej.A w ogóle gówno nas obchodzi jaką masz na sobie koszulke.
Odpowiedz

Tak samo jak na kulturze Hiphopowej i sk8owskiej, ktoś produkuje deski, buty, koszulki, bluzy spodnie aby dzieciaki to kupowały (produkcja takich przedmiotów odbywa sie w Chinach i wynosi 3% ceny w sklepie Laughing )Do tego dochodza programy w TV, gazety i filmy i interes sie kręci.
[Obrazek: whysoib5.jpg]
Odpowiedz

Wracajac do tematu - punkow (w tym anarchistow) pies tracal i smierdza gejem. Powinno sie tych brudasow wyjebac na Syberie, ciekawe jak dlugo by przezyli bez rzadu i spoleczenstwa. Podsumowujac - zaorac Mad
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Szyszak napisał(a):Wracajac do tematu - punkow (w tym anarchistow) pies tracal i smierdza gejem. Powinno sie tych brudasow wyjebac na Syberie, ciekawe jak dlugo by przezyli bez rzadu i spoleczenstwa. Podsumowujac - zaorac Mad

no to widac ze chuja wiesz na temat anarchizmu. spierdalaj.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

R_amze_S napisał(a):
Piorun napisał(a):

Na koszulce Gravelanda "Prawo Stali", którą w tej chwili mam na sobie nie da się zarobić,
Stary,ktoś tą koszulke zrobił i ktoś ją sprzedal na pewno nie po kosztach wlasnych,czyli zarobił na niej.A w ogóle gówno nas obchodzi jaką masz na sobie koszulke.

Ale sprzedaż koszulek graveland i naprawde nie jest to jakaś żyłą złota ponieważ liczba potencjalnych odbiorców jest dosyć mała.
W przeciwienstwie do wielkiego rynku "anarchistycznych" gadżetów. Anarchia stałą się elementem popkultury propagowanym przez "młodych i gniewnych" z klasy średniej i pseudo-punkowych muzyków w stylu Green Day i Avril Lavigne (czy jak jej tam).

Niewiele ma to wspólnego z prawdziwym pojęćiem anarchii.
Ten kto gwiazdę w locie schwyta
Sprawi dziecko mandragorze
Wie skąd diabeł wziął kopyta
Albo czemu gasną zorze
Umie słuchac syren śpiewu
Strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
Zna krainy
Gdzie nie znajdzie fałsz gościny
Odpowiedz

hmm...tak tu piszecie, że Anarchiści to dzieciaki że to jest wogule bagno i wymysł ludzi którzy chcą to skomercjalizować. Zanim się wypowiecie poczytajcie na ten temat troche książek a rozjaśnią sie wam horyzonty na te tematy. Te wszystkie naszywki i wogule te sprawy to oczywiście komercja, ale to nie znaczy że ta ideologia jest zła. I wogule łączenie subkultury Punkowej z Anarchią jest oklepanym stereotypem. Anarchistą moze być każdy człowiek:/

P.S. Wcale nie jest to powód do pica tanich winBig Grin
"Nienawiść jest ostatecznym upadkiem"
Odpowiedz

Kolega dobrze podsumował, myślę że na tym można by to zakończyć Wink
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):
Szyszak napisał(a):Wracajac do tematu - punkow (w tym anarchistow) pies tracal i smierdza gejem. Powinno sie tych brudasow wyjebac na Syberie, ciekawe jak dlugo by przezyli bez rzadu i spoleczenstwa. Podsumowujac - zaorac Mad

no to widac ze czochowego dziada wiesz na temat anarchizmu. spierdalaj.

Nie. Wiem to co widze, jezeli idzie banda punkow krzyczacych "fuck the system", "anarchy rules" i "no future" rzucajacych sniezkami w McDonaldsa to chyba anarchisci.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Szyszak napisał(a):Nie. Wiem to co widze, jezeli idzie banda punkow krzyczacych "fuck the system", "anarchy rules" i "no future" rzucajacych sniezkami w McDonaldsa to chyba anarchisci.
to nie anarchiści, to brudasy, a to duża i zasadnicza różnica. Przeczytałeś jakiś idiotyczny opis subkultury pankowej i pierdolisz teraz jakieś farmazony. W życiu nie słyszałem z ust jakiegoś punola tych sloganów (chyba żę przewijały sie w siakiejś piosence, ale to juz inna sprawa). Dodatkowo samo słowo którego na końcu użyleś ("chyba") wyraża w pełni jak bardzo sie w temacie orientujesz
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]
Odpowiedz

Anarchia to jest coś,co należy zaorać !
Odpowiedz