• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ci którzy przegrali z alkoholem lub narkotykami...

Chciałbym poruszyć ten temat narkotyków i alkoholu u gwiazd rocka.A piszę to w związku z problemami Pete`a Dohertego.Może was wkurzyć i zbulwersować,że ja praktycznie tylko o nim ciągle pisze, że ja mam maniakalne podejście do niego...Ale w koncu jest moim idolem.A co do używek.Napisałem o tym, bo boję się że Doherty może zaniedługo źle skończyć. Zwłaszcza,że niedawno ktoś o nim powiedział, że to wrak człowieka. Podajcie przykłady jakichś ludzi którzy mieli z tym problemy( przegrali lub wygrali z nimi). I zostawice swoje opinie o stosunku niektórcy muzyków do uzywek
...I kissed you goodbye on the N109 I choked as I watched the bus go...
Odpowiedz

Przegrali - Hendrix, Cobain, Bon Scott, Janis Joplin, Riedel, Morrison, Rory Gallagher, John Bohnam, Tommy Bolin, David Byron, Phil Lynott...
O tych, którzy "wygrali" pisze się mniej, bo wiadomo że to się gorzej sprzedaje, mi na myśl przychodzą przede wszystkim dwaj muzycy AC/DC - Malcolm Young i Phill Rudd, no i James Hetfield. A moja opinia? cóż, na pewno nie jest łatwo być gwiazdą rocka, przebywać po kilka miesięcy na rok poza domem, itd. ogólnie "koncertowe życie" sprzyja imprezowaniu, po prostu trzeba znać umiar(jak we wszystkim zresztą)
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Do wygranych zaliczyć można m.in. Johna Frusciante, któremu udało się z fatalnego stanu jakoś wyjść.
Do przegranych - Hillel Slovak z RHCP.
Tylko oni w tym momencie mi się nasuwają.
Odpowiedz

No i jeszcze Ozzy Osbourne, któremu , na szczęście, udało się wyjść z choroby alkoholowej.
Sleep all day.
Party all night.
Never grow old.
Never die.
Odpowiedz

tylu ile jest przegranych tyle jest rowniez wygranych...dla mnie najwazniejsi to Anthony Kiedis z RHCP oraz Scott Weiland z Velvet Revolver...obydwaj wygrali z heroina...Kiedis skonczyl z tym kilka lat temu,Weiland nie dawno...wydaje mi sie ze narkotyki nieodwracalnie towarzysza gwiazdom rocka...i te "pozadne"gwiazdy braly/biora/i beda brac zawsze...i to jest fatalne...bo bez uzywek tez mozna tworzyc dobra muzyke...
Odpowiedz

Steven Adler ... Wrak człowieka
[Obrazek: metheny3.gif]
Odpowiedz

Wygrani - cały stary skład Guns n' Roses ze Slashem na czele, oprócz Adlera, którego wywalili, bo nie mógł skończyć z herą...

Przegrani - cała rzesza artystów z Morrisonem na czele [*]
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):Wygrani - cały stary skład Guns n' Roses ze Slashem na czele, oprócz Adlera, którego wywalili, bo nie mógł skończyć z herą...
chwala im za to...ale o ile wiem Adler rowniez z tym skonczyl...
Odpowiedz

velvetova napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Wygrani - cały stary skład Guns n' Roses ze Slashem na czele, oprócz Adlera, którego wywalili, bo nie mógł skończyć z herą...
chwala im za to...ale o ile wiem Adler rowniez z tym skonczyl...
Ale dopiero później Wink
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

No i się jeszcze procesował w międzyczasie ...
Odpowiedz

Aerosmith? (;
Odpowiedz

Arka Noego ... Smile Że nie piją , może wtedy ich muzyka byłaby bardziej kreatywna i rozrywkowa Smile
Odpowiedz

Eric Clapton i wielu innych wymienionych już wcześniej.
Bek...
Odpowiedz

Sid Vicious i jego panienka Evil or Very Mad
www.shox.pl My Site
Ruda z moich snów ...
[Obrazek: ruda.jpg]
Odpowiedz

SHOX! napisał(a):Sid Vicious i jego panienka Evil or Very Mad
no wlasnie ich chcialam wymienic ..
a pozatym cala rzesza arystow ..
a najwieksza glupota sa ludzie typu:moj idiol dragsowal to ja tez zaczne a co mi szkodzi ...i zaczynaja leciec na chemii niewiedzac anwet w jakie bagno sie pakuja
cale zycie na debecie
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości